Moja aktuálna starostlivosť o pleť - leto

Ahojte. Tak po prijímacích skúškach na Mgr. (konečne môžu začať prázdniny, aj keď popravde začínam autoškolu :D) som sa konečne dostala k napísaniu ďalšieho článku a konkrétne moju letnú verziu starostlivosti o pleť. Keďže mám pleť mastnú a problematickú asi tento článok nebude pre každého ale dúfam že pomôže tým z nás ktoré bojujeme s mastnou pleťou a upchatými pórmi.

Prvým čím začnem je odličovanie. V lete som trochu lenivá tak väčšinou vynechávam odličovacie pleťové mlieko a siaham najprv po obrúskoch na odlíčenie. Teraz na leto sú vynikajúce práve tieto od Baley s vôňou grepu. Neodličujú oči ale dajú preč ten najväčší nános make-upu. Následne použijem dvojfázový odličovač  na oči tiež od Baley, ktorý mi veľmi vyhovuje aj vzhľadom k cene. A nakoniec všetko dočistím micelárkou od Garnier ktorú asi nemusím veľmi predstavovať recenzií bolo už mnoho.


Trikrát za týždeň použijem aj peeling a používam tento marhuľový od Freemana, ktorý je veľmi jemný ale vadí mi po zmytí taký zvláštny silikónový pocit keďže obsahuje dimethicone a pravdepodobne ho kvôli tomu znova už nekúpim. Raz do týždňa si dávam aj masku s čiernym uhlím a cukrom ktorá je tiež od Freemana a tú si neviem vynachváliť. Naozaj má človek po nej pocit čistej pleti ale s tým že ju nevysušuje a nemám pocit pnutia pleti. Jediné čo mi trochu prekáža, že je problematické je dobre zmyť keďže obsahuje cukor často sa mi stane že sa lepím niekde na krku alebo pri línii vlasov preto odporúčam ju aplikovať pred sprchovaním a umývaním vlasov.



Čo sa týka dočistenia pleti, momentálne používam túto pleťovú vodu od Nonique, čo je prírodná kozmetika, ktorá sa už dá kúpiť aj v DM drogerie. Zatiaľ si ju pochvaľujem, nevysušuje a vyčistí.
Keďže je leto na pleť často používam minerálne vody, či už na osvieženie alebo len na jemnú hydratáciu. Túto fľašku napĺňam obyčajnou Vincentkou, čo je mineralizovaná voda bežne ju dostať kúpiť v potravinách a je vhodná na pitie aj na výplachy nosa a rovnako aj na pleť. Môžem len odporučiť lebo oproti iným minerálnym a termálnym vodám je jej cena fakt priaznivá.


Čo sa týka hydratácie v lete, používam momentálne tieto dva produkty a to je sérum z morských rias a kolagénu od značky AK Profi Cosmetics, čo má byť prírodné sérum na mastnú pleť. Bohužiaľ pri jeho používaní som si nevšimla nejaké zlepšenie pleti alebo že by sa mi menej mastila pleť takže toto sérum asi miniem a ďalšie balenie už nekúpim.
Čo však musím vynachváliť je fluid pre mastnú pleť od Lavery, čo je skvelý nemastný fluid vhodný pod make-up a zároveň mi nezhoršuje pleť, čo sa mi často stávalo pri chemických krémoch ktoré obsahovali silikóny.


Čo sa týka starostlivosti o očné okolie, príliš sa táto starostlivosť nemení. Cez deň používam očné sérum od Alverde s Goji, ktoré má úplne konzistenciu ako ľahký krém. Na noc si dávam sérum od Baley a Argan Revital balzam od Saloosu, ktorý je mastnejší a pekne vyživí očné okolie.



Ďalej tu máme SOS pomocníkov keď niečo vyraší na tvári :D. Prvým je Alverde prírodný krém na detské zaparené prdelky, ale keďže obsahuje zinok je to niečo ako prírodný Sudocrem a mne sa osvedčil aj na zaparené ohyby na rukách, na pupienky a rovnako aj na ekzém a dokonca aj po holení. Proste na všetko krém.
Druhý je antiseptický krém od Himalaya Herbal ktorý je zase dobrý aj pod make-up keď chcete pupienky ešte zvlášť niečím natrieť aby sa cez deň pod make-upom nezhoršovali. Títo pomocníci sú skôr celoročnou záležitosťou.


A posledným v mojej starostlivosti sú balzamy na pery. Nivea Lip Butter používam najmä na noc a keď som doma. Zatiaľ čo Carmex a EOS balzam v príchuti Sweet mint najmä na cestách a do kabelky, vyhovuje mi teraz najmä ich chladivý efekt v tomto teple.


Tak to boli v podstate moje hlavné sväté grály na letné obdobie. Aké sa osvedčili vám v lete?


Fotím na: Canon PowerShot SX130 IS

Komentáre

  1. Akoby som videla svoju zásobu balzamov, mám Carmex jahodový a je úžasný a tiež tento chladivý EOS, v lete ako píšeš bol tento chladivý efekt na nezaplatenie. Už som ho takmer minula. A odličovač od Balei je podľa mňa skvelý, nič drahšie nehľadám, odličuje spoľahlivo a fakt všetko.
    Janka Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.