Prírodná kozmetika Weleda - recenzia

Ahoojte. Dneska som pre vás pripravila recenziu na tri produkty od prírodnej kozmetiky Weleda, ktoré už istú dobu používam. Tak som sa rozhodla že vám ich naservírujem takto naraz.



1. Weleda - Rakytníkové vyživujúce telové 200 ml


Toto telové mlieko som kúpila v zľave asi za cca 5 eur v Dm Drogerie. Brala som to ako šancu vyskúšať telovú kozmetiku od Weledy, keďže pôvodná cena okolo 14 eur mi prišla trochu moc na to, že neviem ešte aký to bude výrobok.
Mlieko sa vytáča pomocou pumpičky. Samotné mlieko je tekutejšej konzistencie a je mierne do oranžovo-žltej farby.


Čo sa týka hydratácie, mlieko hydratuje priemerne, mne hydratácia vyhovuje ale ak ste sušienka možno by vám nestačilo.
Najväčším negatívom, kvôli ktorému si ho znova nekúpim je jeho parfemácia. Nie som nejak veľmi zaťažená na to aby všetka kozmetika krásne voňala a na väčšinu parfemácie prírodnej kozmetiky si väčšinou zvyknem ale na toto mlieko asi nie. Proste ide o citrusovú vôňu ale nie príjemnú, ale je to ako keby ste sa natreli nejakým citrusovým čističom alebo Cifom. A kto z nás chce voňať ako chodiaci Cif krém? Proste v budúcnosti sa asi radšej pozriem po inom telovom mlieku od Weledy.
Prikladám vám ešte zloženie :).


2. Nechtíkový ochranný balzam 30 ml


Tento balzam sa mi tiež podarilo uloviť v zľave za 2,50 eura. Kúpila som si na ekzém, suché miesta aj na premastenie nechtovej kožičky.
Ide o balzam určený do nepriaznivého zimného chladného počasia, ktorý je určený pre deti. Podporuje hojenie a vyživuje extrémne suchú pokožku.


Ako vidíte ide o žlto sfarbenú mastičku, ktorá mi veľmi pripomína klasický Infadolan z lekárne. Má aj veľmi podobné vlastnosti. Čiže ide o takú prírodnú verziu Infadolanu.
Momentálne túto mastičku mi otec zhabal :D:D, pretože on práve používal Infadolan na nosovú sliznicu, ktorú máva vysušenú a taktiež mu vytieranie sliznice nosa pomáha pred alergiou na peľ. On si tento balzam veľmi pochvaľuje pretože je aj hojivý a zároveň pekne premastí.
Ja ho za seba môžem odporučiť na suchý ekzém, aj na suchú nechtovú kožičku a aj na suché pery.
Prikladám vám ešte zloženie.


3. Mandľový hydratačný krém 30 ml


Tento hydratačný krém testujem asi od zimy. Keďže mám mastnú problematickú pleť, vyhovujú mi na pleť len prírodné krémy s čo najjednoduchším zložením a tento krém medzi nich patrí. Keďže je mastnejší a trošku pomalšie sa vstrebáva používam ho len na noc a teraz v lete len na oblasti kde sa mi robia šupinky ako je nos a líca. Myslím si že krém veľmi dobre hydratuje ak nemáte úplne suchú pleť.
Krém má klasickú krémovu konzistenciu a je bez parfemácie, len trošku cítiť z neho práve mandľový olej.


Ja na ňom oceňujem najmä jeho jednoduché zloženie, pretože na sebe som vypozorovala že čím menej zložiek tým menej mám problémy s tým že by sa mi pleť po kréme zhoršovala.
Krém môžem odporučiť asi všetkým typom pleti, tej mastnej a zmiešanej skôr na noc na poriadnu hydratáciu.
Prikladám ešte zloženie.


Aké máte vy skúsenosti so značkou Weleda? Ktoré produkty by ste mi ešte mohli odporučiť na vyskúšanie? Budem rada za každý váš komentár a postreh :).

Fotím na: Canon PowerShot SX130 IS

Komentáre

  1. Jojo, slavná parfemace Weledy. Bohužel tě musím zklamat, jedinou čichatelnou parfemaci má mandlová verze tělového mléka, která voní přesně jako tenhle mandlový krém. Zbytek je docela děs (ještě jsem nezkoušela citrus, ten by taky nemusel být špatný). Mandlový krém jsem měla v zimě a byla jsem s ním moc spokojená a přijde mi dobrý na hodně suchou pleť. Na léto bych si ho ale asi nevybrala, na to mi přijde hodně hutný. Měsíčkový balzám má moc hezké složení, budu ho muset taky vyzkoušet :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak mlieko bolo vo výpredaji lebo asi mu idú dávať nový obal alebo zloženie, ale mohli by zmeniť aj parfemáciu :D Lebo mne naozaj väčšinou parfemácia prírodnej kozmetiky nevadí ale proste toto je naozaj ako čistič na domácnosť.
      Áno ten mandľový krém je taký hutný tiež som si ho kupovala v zime ako nočný krém a teraz v lete ho až tak nepoužívam maximálne na nos, kde sa mi robia suché miesta.
      A ten nechtíkový balzam je za mňa jednotka, aj keď ho už mám zhabaný otcom :D.

      Odstrániť
  2. od weledy mám jeden tělový krém s granátovým jaablkem bohužel jsem dostala na něj alergickou reakci a osypaly se mi nohy /i mé mamce/ ale značka je to fajn miluju jejich solnou paastu, měli jsme i šampon a tak :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je nepríjemné že ste dostali alergickú reakciu :/. Asi na nejakú prírodnú zložku. Mne napr. od nich nesedí žiadny šampón :(.

      Odstrániť
  3. Ja som mala telové mlieko ružové (to mi až tak moc nevoňalo - skôr ako geránium), ale mlieko s granátovým jablkom voňalo pekne :) Tiež trochu citrusovo, ale určite nie záchodovo :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To s granátovým jablkom ešte majú v zľave v DMku aj som rozmýšľala že si ho kúpim ale strach z vône mi to nedovolil :D. Len odvtedy už mám zásobu iných takže zatiaľ nič :D. Ale aspoň budem vedieť. Ale aj tak to nechápem, keby nedali žiadnu parfumáciu možno by to bolo lepšie :D.

      Odstrániť
  4. Tiež som skúšala rakytníkové telové mlieko a celkom mi sadlo, síce má takú špecifickú citrusovú vôňu, ktorá možno nevyhovuje každému. Od Weledy mám aj SkinFood a ten má naozaj krásnu bylinkovú vôňu a je naozaj na všetko :)

    tento konkrétne http://weleda.sk/starostlivost-o-ruky-a-nohy/47-pletovy-krem-s-bylinkami

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skinfood mám na pomyselnom wishliste. Dá sa používať aj na tvár?

      Odstrániť
  5. Ja mám s weledou tiež super skúsenosti. Vyskušala som od nej kopec produktov a zakaždým mi vyhovovali preto sa k nej neustále vraciam aj po vyskúšaní iných značiek. Momentálne milujem kombináciu mandlové telové mlieko a sprchovací krém. Najmä pre jeho schopnosti udržovať hydratáciu ale aj krásnu prírodnú vôňu mandlí!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už mi tu niekto spomínal že mandľová rada je super. A vraj nie je na tom tak s parfemáciou ako rakytníková, ktorá mi naozaj nesedí len kvôli parfemácii.

      Odstrániť
  6. Weledu používam tak isto a z podobných prípravkov ako si mala ty tak som mala pupalkové telové mlieko, ktoré je naozaj super, veľmi pekne hydratuje a je aj dosť mastné. Rada by som skúsila aj rakytníkové alebo citrusové, pretože tie mi voňajú najviac. Z mandľovej kozmetiky som mala krém na ruky, ktorý bol v podstate tiež veľmi dobrý, taký veľmi jednoduchý a z baby kozmetiky som mala harmančekový krém na tvár, ktorý veľmi pekne voňal, bol veľmi jemný a pokožka po ňom bola hebká a hydratovaná. Takže ja môžem weleda kozmetiku len odporučiť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rakytníkové mlieko bolo fajn, len pre mňa tá parfemácia je proste úplne nevhodná, takže ja zase nabudúce vyskúšam asi mandľové. Momentálne aj testujem sprchový krém a tiež si pochvaľujem :).

      Odstrániť
  7. Od Weledy som mala ruzove telove mliecko a bolo fantasticke :) priklanam sa k mierne vyraznejsej parfemacii, ale ruzova vona mi nevadila a jeho najvacsou vyhodou bolo to, ze sa velmi rychlo vstrebal a zaroven pekne hydratoval. Odporucam! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne za komentár a za tip :). Ružová vôňa mi nevadí ani pri ružovej vode. Asi naozaj mi nebude súdený len tento rakytník :D.

      Odstrániť
  8. Erika Timková3. marca 2016 o 20:08

    Ja som kúpila mamke ružovú pleťovú kúru - 7 ampuliek - a bola veľmi spokojná, aj s vôňou aj s účinkami.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. S Weledou som veľmi spokojná. Z telových mliek som skúsila zatiaľ granátové, krásne hydratuje pokožku a príjemne vonia. Mandľový krém mám vyskúšaný, upokojil pleť, rýchlo sa vstrebal a nezanechal na pleti mastný film. Určite odporúčam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Z telových mliek som zatiaľ mala mandľové a to voňalo veľmi pekne a jemne. Z mandľovej rady som bola zatiaľ spokojná s každým produktom, ktorý som vyskúšala, rovnako tak aj z granátovej rady. Momentálne sú mojimi obľúbencami od Weledy rozmarínové vlasové tonikum, mandľové telové mlieko a citrusový krém na ruky a nechty :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.