Yankee Candle #5

Ahojte. Tak tu máme piaty diel mojich recenzií na Yankee Candle. Dnes to budú zase 4 vosky, ktoré som poslednú dobu pálila. 

Yankee Candle - Lake Sunset
Lake Sunset - vonný vosk
Ide o moju veľmi obľúbenú vôňu od Yankee, ktorú som mala už niekoľkokrát, ale ešte som vám ju nerecenzovala. Vôňa sa ťažko charakterizuje, ide o veľmi intenzívnu vôňu ale zároveň jemnú. Proste je to taká zvláštna vôňa čistoty. Je to presne vôňa taká ako hovorí jej názov. Je to vôňa, ktorú by ste chceli cítiť keby sedíte za západu slnka na móle krásneho jazera. Vytvára taký zvláštny svieži vzduch ako vzduch na jeseň. Má jemné púdrové tóny a pripomína mi nejakú aviváž z detstva. Ja ju teda odporúčam tým, ktorí majú od Yankee radi tie fresh avivážové vône. Zaradila by som ju do skupiny s Midnight Jasmine, Soft Blanket a Season of Peace.


Yankee Candle - Amber Moon
Amber Moon - vonný vosk

Amber Moon je veľmi výrazná vôňa, ktorú by som zaradila do takej rodiny parfémových. Oficiálna stránka hovorí  ,, Očarujúca vôňa teplého zlatého jantáru vo večernom vánku s pridaním pačuli a santalového dreva ". Naozaj vonia ako nejaký parfém a povedala by som že je ideálna pre tých, ktorí preferujú najmä výrazné vône a ktorí nemajú problém s tým že by im silné vône spôsobovali bolehlav. Mne veľmi vyhovuje, pretože ja mám nejaký slabý nos a mnohé vosky necítim tak dobre ako väčšina. Za mňa ide o ideálnu vôňu na obdobie jesene ale aj zimy. Vytvorí v byte veľmi príjemnú atmosféru a krásne prevonia nielen izbu v ktorej je aromalampa ale aj ďalšiu najbližšiu miestnosť, u mňa je to chodba :). 


Yankee Candle - Ginger Dusk
Ginger Dusk - vonný vosk 

Ide o veľmi intenzívnu zázvorovú vôňu, ktorá mi miestami pripomína zázvorový čaj a miestami nejaké zázvorové perníky. Popravde, ja nie som veľká milovníčka zázvoru a jeho vône, ale na doporučenie som si zohnala dva vosky na vyskúšanie. A poviem vám, že ide o veľmi skvelú vôňu práve na jesenné obdobie. Je intenzívna a človeka naozaj tak "psychicky" zahreje ako správny zázvorový čaj. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi takéto jesenné intenzívne vône :). 


Yankee Candle - Madagascan Orchid
Madagascan Orchid - Out of Africa - stredný housewarmer 

Túto sviečku sa mi podarilo vyhrať v súťaži, za čo som rada nakoľko som chcela vyskúšať či naozaj mám problém cítiť Yankee vo sviečkach. 
V tomto prípade ide o ťažšiu kvetinovú vôňu, ktorá ale nie je až taká typická kvetinová ale cítim v nej akoby aj nejakú inú vonnú zložku. Avšak vôňa je takáto intenzívna jedine keď ku sviečke privoniate, ale po zapálení vám nerobí nejaký bolehlav ale je velice jemná, čo mne aj celkom prekáža keďže mám problém cítiť väčšinu sviečok od Yankee. Za mňa je celkom ideálna na jesenné večery a znova by som si ju určite kúpila ale asi iba vo vosku. 

Tak to bola dnešná rýchla recenzia na to, čo som poslednú dobu pálila. Pre mňa je teraz aj prekvapením že všetky vôňe mi sadli, väčšinou to tak nebýva :). 

Do komentárov mi napíšte čí máte skúsenosť s niektorou s týchto vôní a ako pôsobí na vás. 

Komentáre

  1. Od Yankee bych strašně chtěla vyzkoušet svíčku, zatím jsem tu možnost neměla :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj a najmä v tom či ti viac vyhovujú vosky do aromalampy alebo sviečky. Mne zatiaľ od YC vyhovujú viac vosky :)

      Odstrániť
  2. Lake Sunset je fajná, ostatné som ešte nemala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je skvelá len škoda že nie je tak "známa" a blbo je bežne dostupná, okrem eshopu.

      Odstrániť
  3. Achjo, zase ani jeden z nich ještě osobně neznám :/ :D Ale jelikož mám mladšího bráchu, takže vždy když jsou Vánoce, tak musím myslet na to, že si musím vybrat i nějaký opravdu levný dárek, abych ho chudáka nezruinovala, takže mám letos v plánu ho zaúkolovat vosky od yc. A myslím, že lake sunset mu tam přidám, tak snad ji sežene :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to dúfam s tebou, lebo podľa mňa je naozaj skvelá ale je taká zabudnutá medzi Yankee Candle vôňami a nepatrí medzi tie TOP aj keď za mňa by si to celkom aj zaslúžila :).

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.