Village Candle - Happy Holidays

Ahojte. Keďže príspevky o Yankee Candle sú celkom obľúbené, pripravila som si dnes pre vás recenziu na ďalšiu značku vonných sviečok a to Village Candle. Ide o značku, ktorá dosť podstatne okopírovala dizajn Yankee Candle, ale ide o rovnako kvalitné sviečky, ktoré pôvodne mali iný dizajn a tiež majú vlastnú históriu ako YC. Sviečky Village Candle sú tiež vyrábané v USA. 


Village Candle - Happy Holidays
A keďže sa nám blíži vianočné obdobie, rozhodla som sa v malej verzii si zohnať jednu ich sviečku vo vianočnej vôni. Ide o vôňu s názvom Happy Holidays.

Pri prvom privoňaní som zacítila vôňu čistého perníkového korenia. Nie perníčky ani medovníky proste len čisté perníkové korenie. Takým chvostom tejto vône je vôňa ihličia. Osobne si myslím že to nie je vôňa pre každého. Kto nemá rád vôňu perníkového korenia a výrazné vône nebude to jeho "šálka kávy". 

Mne osobne táto vôňa vyhovuje lebo mi naozaj pripomína vôňu Vianoc z detstva, keď sme robili perníčky a mávali živý vianočný stromček. Je to naozaj taká vôňa, ktorú chcete v predvianočnom období cítiť po príchode domov zo zimy. 

Teraz niečo k faktom. Samotná sviečka má dva knoty. To zabezpečuje že sa vám sviečka pekne pri pálení roztopí po celom obvode a nehrozí že sa vám bude roztápať len v strede. 



Malá verzia sviečok Village Candle má 269 gramov čistého vosku. Doba horenia malej sviečky je 45 - 55 hodín :). Cena za ktorú som si ju ja kúpila je 11,96 e. 




Taktiež na túto sviečku viete použiť aj kovový kryt od YC. 

Suma sumárum, ten kto máte radi sviečky od Yankee Candle určite stojí za vyskúšanie aj Village Candle (jedine že by ste boli zarytí milovníci YC a nič iné skúšať nechcete). Majú tiež široký výber vôní, ale negatívom je že nemáte si kde vyskúšať, či vám daná vôňa sadne. 



Zaujala vás sviečka od Village Candle?

Komentáre

  1. Ja som teda milovníčka Yankee Candle aj keď mám radšej vosky sviečku mám doma len jednu . Ale ani táto značka nevyzerá zle . Cena je asi rovnaké ako pri YC keďže ja som tú najmenšiu verziu kúpila do nejakých 11 € už presne neviem . Čo ma odrádza je to že sa sviečka nedá nikde ovoňať . Nie všetky vône od YC mi sedia takže sa obáva keby si nejakú objednám tak ju ani nezapálim to je škoda , že žiaden obchod ich nepredáva ale možno sa stane zázrak a dostanú sa do predaja tak ako aj YC . :)
    Life is beautiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cenovo mi prídu trochu lepšie ako YC, preto som sa ich aj rozhodla vyskúšať. A áno nevýhodou a to veľkou je že si ich človek nemôže dopredu ovoňať a berie ich na slepo z internetu alebo z recenzií. Ja som sa touto nesekla mne naozaj vonia aj keď viem že viacerým ľuďom nesadla. A čo sa týka VC u nás na trhu. No uvidíme, ale keď som sa o tom bavila s Katkou Jílkovou z blogu Voňavé čtení, povedala že YC im nikdy nedovolí takto sa dostať na náš trh aby boli bežne v kamenných predajniach. Čo je škoda, lebo ja naozaj rada skúšam rôzne značky sviečok a nerada by som zostala len pri tej jednej, ktorá tu je síce dostupná ale tiež je to so zásobovaním v kamenných predajniach mizerné.

      Odstrániť
  2. Mně osobně tohle přijde docela jako drzost. Okopírovat komplet design a prodávat za skoro stejnou cenu, kterou by si nikdy nemohli dovolit, kdyby si vymysleli design vlastní. Na I heart makeup od MUR mám dost podobný názor, i když ti ale alespoň prodávají za třetinovu (čtvrtinovou) cenu toho, co stojí orginál. Jediná sympatická věc na celé téhle značce jsou ty dva knoty :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohužiaľ, nie sú jediní kto to kopíruje (pozri Better Homes candles). No cenovo by som povedala že sú na tom o dosť lepšie a najmä tým že sú dva knoty vyhorí sviečka celá, čo u Yankee mám problém :(. Plus pri sviečkach Yankee mám problém cítiť ich vo sviečke preto som sa rozhodla vyskúšať Village. A bohužiaľu nás je to s Yankee oveľa biednejšie ako u vás, či už výberom aj cenou. V kamenných predajniach je výber nula nula prd a rovnako to človek potom musí kupovať naslepo, rovnako ako VC. Preto som zhodnotila všetky tieto fakty a rozhodla sa ich vyskúšať :).

      Odstrániť
    2. Tuhle značku už jsem zahlídla, ale fakt jsem netušila, že budou takhle drahý. Když jsem to přepočítávala, tak mi vyšlo, že u YC vychází střední klasik 1,43 Kč/g, u VC je to 1,2 Kč/g, což podle mě zas takový rozdíl není. Navíc já kupuju decory, pokud je v nich vůně dostupná, a ty vycházejí ještě levněji (1,23 Kč/g), než velké klasiky. Samozřejmě to je každého věc, neodsuzuju nikoho za to, že si od VC něco koupí. Tím spíše, když je u vás YC hůře k sehnání. Štve mě prostě ta značka jako taková, právě kvůli tomu, že parazituje na někom, kdo se musel sám prosadit se svým originálním nápadem.

      Odstrániť
    3. Zdeni, no štve to aj mňa ale u nás je napríklad cena malej YC 11 euro čo má 110 gramov. VC mám za 12 230 gramovú. Veľká sviečka od VC stojí 20 euro a u nás u Yankee 28 euro, čiže najviac ten rozdiel cien vidno asi u veľkých. U nás je to hrozne predražené a si zober že ešte poštovné okolo 3,50 ma jedna sviečka od YC vyjde na 32 euro skoro. Našťastie majú otvoriť teraz YC obchod v Bratislave takže budem mať aj lepší prístup, pretože aj obchody kde YC bolo, sa všetky sviečky aj vosky začali vytrácať a nič tam už nebolo. Od októbra som ako pako lietala po týchto obchodíkoch že budú vianočné vône a nebolo nič, iba na eshope a to sa mi naozaj neoplatí kvôli poštovnému :(.
      Ale štve ma to tiež u VC, na druhú stranu sú to len sviečky YC aj VC a mám to len doma a zapaľujem si to len pre domácu pohodu. A VC sú kvalitné len to totálne posrali okopčeným dizajnom čo ma štve ešte viac pretože práve tým veľa ľudí odradí. Pri kozmetike alebo oblečení to beriem už prísnejšie a tam aj mne už veľmi vadí kopírovanie.

      Odstrániť
    4. Chraň bůh, abych tvrdila, že se jedná o nekvalitní napodobeniny... to bych si netroufla, když s nimi nemám žádnou zkušenost. Je pravda, že jsem trochu smíchala jablka s hruškami, protože jsem počítala ceny, které udala tady Sisa, s tím, co dávám za YC já (na českých eshopech je vidět zhruba třetinový rozdíl v ceně). Stejně si ale stojím za tím, že pokud někdo chce dělat kvalitní produkty, které se budou prodávat, jde to i bez toho, aby kopíroval cizí produkt. Balení bych ještě překousla, ale oni na to nalepěj i etiketu, která vypadá jak přes kopírák, a to už je podle mě hodně drzý. Prostě mě to trochu nutí zamýšlet se nad charakterem člověka, který tyhle svíčky navrhoval.

      Odstrániť
  3. Podľa mňa nedala, Christmas memories mi hrozne pripomína vôňu vianočných koláčikov, ale táto je čisto ako vôna ihličia, balzamu a klinčekov.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nemám zkušenost ani s YC ani VC, ale když už bych měla jedno z toho vyzkoušet, byla by to rozhodně YC. Neříkám, že jsou tyhle svíčky špatné, ale štve mi to kopírování. :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Štve aj mňa ale majú úplne iné vône a keď ich chce človek vyskúšať tak pre mňa je etiketa najmenej. Dá sa aj odlepiť :).

      Odstrániť
  5. U nás v Prešove majú Yankee Candle normálne v Panta Rhey v Maxe (čiže v kamennej predajni) ;-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj v BA ich majú v Panta Rhei ale posledné tri mesiace vôbec nedopĺňajú tovar. Čiže kúpiť novinky alebo sezónne vône je nadľudský výkon. Našťastie otvárajú od nabudúceho týždňa už novú predajňu kde budú všetky vône.

      Odstrániť
  6. Pekný článok, s YC nemam skusenost, ale je pravda, ze maju natolko rovnaky dizajn, ze som si ich pomylila :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.