Urtekram - Šampón s Tea Tree olejom

Ahojte. Dneska som si pre vás pripravila recenziu na šampón, ktorý už mesiac testujem a ide o šampón značky Urtekram, ktorá zatiaľ u nás nie je bežne dostupná, ale videla som ju už v nejakom tom Bioobchodíku. 

Ja som ten svoj kupovala v rakúskej Bipe a vybrala som si verziu s Tea Tree olejom, keďže má byť na citlivú pokožku a zároveň Tea Tree olej je antiseptický čo by mala byť ideálna kombinácia na moju seboroickú dermatitídu. 

Čo sa týka balenia je celkom praktické, jedným klikom šampón otvoríte aj zatvoríte, žiadne šróbovanie a ani klasické otváranie, pri tom mám niekedy pocit že mi to snáď urve nechet. 


Farba samotného šampónu je obyčajná, jemne nažltá ako to býva u prírodných šampónov. Samotný šampón ani nie je veľmi parfémovaný, ide skôr o takú klasickú nijakú vôňu prírodných šampónov. 

Taktiež som vám odfotila približné zloženie šampónu, na ktorom sa mi páči že druhý najväčší podiel zložky tvorí v podstate extrakt z aloe vera a až potom nasleduje nejaká tá penivá zložka. Taktiež šampón obsahuje až 2 oleje. 


Musím teda zhodnotiť že na to, že ide o prírodný šampón, veľmi dobre pení, človek ho nespotrebuje veľa. Tiež skvele hodnotím to, že šampón nevysúša moje vlasy. Práveže vlasy mám po umytí veľmi hladké a lesklé. 


Ale, bohužiaľ, napriek tomu, že ide o šampón, ktorý je na citlivú podráždenú pokožku, mne tú pokožku hlavy dal znova do zlého stavu a svrbela ma hlava. Nestalo sa to hneď, ale pomaly po dvoch týždňoch používania to postupne prišlo. Lupiny, vysušená pokožka hlavy a svrbenie. Postupne červené fľaky na hranici tváre a vlasov. Proste celá seborea sa mi krásne prejavila a tento šampón ju v tom len podporoval. 

Bohužiaľ, práve pre toto sa k tomuto šampónu nevrátim a to som doň vkladala veľké nádeje. Zvyšok šampónu nakoniec skončí na umývanie štetcov. 

Máte skúsenosti so šampónmi Urtekram?

Komentáre

  1. Taky mě po Urtekram šampónech svědila pokožka hlavy a hlavně po dlouhodobějším používání se mi začaly dost vysušovat vlasy. Jediná snesitelná verze je podle mě ta s jílem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aspoň viem že nie som ojedinelý prípad. Neviem ale či mám ešte odvahu skúšať vôbec nejaký šampón od nich :D.

      Odstrániť
    2. Hele, asi není ani třeba. Ten jílový ujde, ale i tak seženeš mnohem lepší.

      Odstrániť
    3. Mám teraz od Khádi osvedčený a asi pri ňom ostanem s tým že budem ho striedať s Head and Shoulders a Biodermou :D.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.