Yankee Candle #7

Ahojte Yankee Candle maniačky. 
Tak na dnes som si pre vás pripravila novú várku mnou vyskúšaných voskov od Yankee Candle. A na záver jeden skvelý tip :). 

Yankee Candle - Pain Au Raisin
Pain Au Raisin - vonný vosk 
Kto už dlhšie sleduje moje recenzie na YC, vie, že túto vôňu som už mala vo forme malej sviečky a vyhovovala mi. Avšak, predsa len som vedela, že vosk bude ešte intenzívnejší, tak som sa rozhodla ešte vziať posledného mohykána v obchode. Vosk po malej chvíli krásne prevonia celú miestnosť a cítite sa ako keby ste naozaj piekli sladké hrozienkové pečivo. Vôňa patrí do kolekcie Cafe Culture a preto nie je isté ako dlho ešte táto vôňa bude v ponuke. Ale ak na tento vosk niekde narazíte a máte radi sladké vône, tak neváhajte. 



Yankee Candle - Moroccan Argan Oil
Moroccan argan oil - vonný vosk 

Arganový olej. V tomto prípade ide o veľmi silnú a orientálnu vôňu. Popravde, moje čuchové skúsenosti s ozajstným arganovým olejom nie sú pozitívne. Napriek tomu ma to neodradilo a rozhodla som sa tento vosk vyskúšať. Mne táto vôňa mi naozaj vonia. Ja osobne v nej cítim aj santalové drevo a zároveň mi vôňa príde trochu orientálna a exotická. Trochu mi pripomína také tie etno obchodíky kde mávali zapálené indické vonné tyčinky. Kto je na výrazné santalové vône si určite zgustne :). 


Yankee Candle - Tarte Tatin
Tarte Tatin - vonný vosk 
Ide o vôňu, ktorá je znova pre milovníkov sladkých jedlých vôní. Vôňa mi pripomína nejaký ovocný koláč ale cítiť v nej aj nejaké korenie - mne to trochu pripomína škoricu s jablkom. Naozaj skvelá vôňa a podľa môjho názoru vhodná na celý rok. Poteší aj na jar, lebo nie je až taká ťažká a rovnako skvelá bude aj na jeseň a dokonca aj v predvianočnom období :). 


Yankee Candle - Mandarin Cranberry 
Mandarin Cranberry - vonný vosk 
Neviem čo som popravde od tejto vône očakávala. Po zapálení vosku som cítila veľmi skladkastú cukríkovú vôňu. A to je presne ono. Tento vosk vonia ako cukríky Lipo. Nie je až tak intenzívny, že by človeka z neho bolela hlava. Takže vosk som mohla páliť kľudne aj niekoľko hodín a neprekážil mi. Na druhú stranu, aj keď mám rada sladké vône, z tejto vône som si takpovediac nesadla na zadok a prišla mi umelá. Znova sa k nej nevrátim pre jej umelosť. 

Na záver mám pre vás jeden tip, ako dostať nevyhorený vosk zo sviečky Yankee Candle. Je dobré zohriať vodu v hrnci na cca 60 stupňov. Je vhodné aby voda bola aspoň v takej výške ako je nevyhorený vosk. Následne plameň vypnite a sviečku ponorte do vody a chvíľu ju vo vode nechajte. Po chvíli by sa mal vosk začať len jemne topiť na okrajoch a zmäknúť a to tak, že vosk je možné krájať bežným nožom na maslo. Vosk krájajte na menšie trojuholníčky a vyberajte ich lyžicou na nejaký menší tanierik. Stred sviečky, kde zostal pozostatok knotu, kľudne vyhoďte. Taktiež v tomto stave je možné zvyšný vosk vo vnútri nádoby vytrieť prostredníctvom kuchynskej papierovej utierky a nádobu môžete ďalej využívať na rôzne uskladnenie. Trojuholníčky voskov je možné použiť do aromalampy ako je to u voskov Yankee Candle. Jednotlivé malé kúsky vosku som už aj testovala v aromalampe a krásne prevoňajú celú izbu, takže s kľudom nahradia klasický vonný vosk :). Takto navnivoč nevyhodíte nevyhorený vosk vo sviečke a zároveň využijete aj nádobu od sviečky :). 

Komentáre

  1. Několik vosků doma mám, ale kupodivu žádný z těch tvých. Lákají mě snad všechny, o kterých jsi psala. Ráda si je dávám do skříně, aby mi vonělo oblečení

    Giveaway Jsi krasna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ich skladujem všetky skrini v takej prútenej krabičke, tam to prevoniavajú kým nepríde ich hodina pálenia :D. Z týchto odporúčam asi všetky, ak máš rada aj príliš sladké, také cukríkové vône, tak kľudne aj Mandarin Cranberry :).

      Odstrániť
  2. Ďakujem Kati za pochvaľu, od teba si to vážim o to viac :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Milujem sviečky a túto značku asi najviac ! :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.