Essence Pure Nude Make-up

Ahojte :). 

Vo víre drahších produktov som si dnes pre vás pripravila článok na bežný a cenovo dostupný makeup z drogérie. Ja osobne som bola vždy voči Essence make-upom skeptická. Ale právom? Kto dočíta dokonca, ten sa dozvie. 

Essence Pure Nude Make-up - 10 Pure Beige
Na tento make-up som počula chváľu vo videu Kristýny z blogu In Your Face!. Make-up má veľmi pekné plastové balenie telovej farby. Mám celkom rada tieto typy balení, pretože ide o ten typ balenia, kde je dole piest, ktorý vytláča neustále produkt hore a tým pádom naozaj miniete celý produkt. Jediná jeho nevýhoda je, že neviete, koľko toho produktu vám v balení ešte ostáva, keďže balenie je nepriehľadné. 

Samotný make-up je veľmi tekutej konzistencie. Ja som si zaobstarala najsvetelejší odtieň 10 Pure Beige. Mne osobne vyhovuje, že make-up má podtón do žlta. 

Keďže je make-up tekutejšej konzistencie, logicky z toho vychádza, že nebude príliš krycí. Áno, make-up zjednotí pleť ale neprekryje vážnejšie nedostatky. 
Essence Pure Nude Make-up - 10 Pure Beige
Jeho kryciu schopnosť som znova otestovala na mojom znamienku na ruke. Je evidentné že make-up príliš nekryje, je teda vhodný skôr na dokonalú pleť, ktorá potrebuje iba zjednotiť. 

Essence Pure Nude Make-up - 10 Pure Beige
Samotný make-up pri nanášaní rýchlo zasychá, takže je potrebné s make-upom rýchle pracovať. Ináč sa môže stať, že make-up sa vám pri zapracovávaní zhlukne do máp (u mňa najmä na hrane medzi tvárou a vlasmi). Taktiež neodporúčam ho nanášať na pleť, ktorá ma šupinky alebo suché miesta, lebo práve v týchto miestach má make-up tendenciu sa zhlukovať a vytvárať mapy. Taktiež mám pocit že jemne zvýrazňuje nejaké to začervenalé akné.



Ďalším mínusom je, že make-up samotný oxiduje. Aspoň na mojej pleti. To znamená, že síce máte po nanesení pocit, že ako vám make-up pekne pleť zjednotil, ale behom 15 minút make-up mierne zoranžovie a následne je hneď vidno rozdiel medzi krkom a tvárou. A to nikto z nás nechce. 

Essence Pure Nude Make-up - 10 Pure Beige
Suma sumárum, make-up od Essence bol môj prvý a zároveň asi aj posledný. Essence make-upy budú aj naďalej niečo, voči čomu budem skeptická a už nebudem mať potrebu skúšať daľšie kúsky. Budú asi na mojom pomyselnom blackliste rovnako ako ich riasenky a korektory. 

Aké sú vaše skúsenosti s make-upmi od značky Essence? 

Komentáre

  1. Ja som mala jediný make up od essence a to bol penový a ten ti môžem odporučiť ak sa ti nerobia šupinky po tvári, taku kryciu schopnosť ako mal sa s tekutym make upom nedalo ani porovnať, ale jasom mala ten problém že mne sa robia šupinky a tak som ho skor používala ako korektor.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne za komentár a za tip. Viem ktorý makeup myslíš už som na neho párkrát pozerala ale pre mňa tie odtiene :(.

      Odstrániť
  2. Kedysi som tuším tiež mala ten penový, ktorý bol super, ale inak by som sa asi nenechala zlákať na žiadny tekutý.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja sa po skúsenosti s týmto nenechám zlákať už ani žiadny a portfólio produktov Essence sa len zužuje na pár produktov, ktoré som ochotná ešte kúpiť a sedia mi.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.