Chanel Perfection Lumieré Velvet

Ahojte krásky!

Dnešný článok sa bude niesť v duchu makeupu a téma je celkom aktuálna, nakoľko sa nám chystá leto a v dnešnej recenzii sa pozrieme na tekutý makeup s púdrovým efektom. 

Chanel Perfection Lumiére Velvet
Môj odtieň v prípade make-upov od Chanel je 10 Beige. Je veľmi skvelé, že Chanel má make-upy rozdelené na dve skupiny a to so žltým podtónom, tak aj s ružovým. Nie je v tom vôbec až taký chaos, ako pri iných značkách, alebo dokonca v make-upoch bežne dostupných v drogérii. 

Chanel Perfection Lumieré Velvet  - 10 Beige
Samotný make-up je tekutej konzistencie, ale trochu mi pripomína konzistenciou tekutý púder. Pred jeho použítím je potrebné make-up pretrepať aby sa prepojil makeup s púdrovou zložkou. Jeho finish na pleti je teda púdrový až sametový a preto je veľmi vhodné pri jeho nanášaní používať iba prsty. V takom prípade sa vyhnete nejakým mapám alebo fľakom, kde by sa stalo, že by samotná púdrová zložka sa nerovnomerne rozprostrela po pleti. Na záver možno ešte odporúčam trochu zapracovať štetcom, ale zapracovávať len štetcom naozaj neodporúčam. 

Tento make-up je vhodný najmä na letné obdobie najmä vďaka jeho finishu a skvelým plusom je aj SPF 15, čo je myslím dostačujúce vzhľadom na naše podnebné podmienky. 
Krytie je veľmi jemné až stredné. Prekryje to prirodzene dokonalosti, zároveň necháva presvitať vašu pleť a je potrebné použiť aj korektor na väčšie nedokonalosti. 


Musím teda podotknúť, že make-up odporúčam len ľuďom s mastnou pleťou. Jeho púdrovým finishom môže zvýrazniť všetky suché miestečka na pleti. Ja som vlastníčkou mastnej pleti a napriek tomu mi mnohokrát tento makeup zvýraznil aj to, čo na pleti nebolo. Jednoducho nejaké suchšie miesta po akné, alebo len bežne presušenejšie miesta na pleti spôsobené zmenami počasia a hormónami. A práve v tomto období moc pekný finish na pleti nerobil. Pleť vyzerala ako scvrknutá slivka. 
Prikladám aj jednu fotku keď som mala na pleti suchšie miesta a môžete vidieť že makeup do šupiniek nevzhľadne zaliezol a zbytočne zvýrazňoval to, čo by nemal. 


Bohužiaľ, tento efekt sa nedalo odstrániť ani použitím nejakej výživnejšej bázy pod make-up ako je Clarins Beauty Flash Balm. Jednoducho tento make-up sa na nej začal droliť už pri nanášaní. V podstate fungoval a spolupracoval iba s bázami, ktoré mali matujúci efekt. V tomto bolo u mňa ďalšie sklamanie. 

Aby som tomuto make-upu len nekrivdila, jeho výdrž je skvelá. Začne sa nenápadne strácať po 10tich hodinách nosenia a prevažne teda na miestach T-zóny. Čo sa týka výdrže mám s make-upmi od Chanel iba skvelé skúsenosti. 

Či make-up môžem odporučiť? Pravdepodobne nesadne nikomu úplne na 100%. Príde mi trochu scestné vždy čakať na chvíľu, keď máte ideálnu pleť, aby ste si tento make-up mohli naniesť a nevyzeral nevzhľadne. Proste make-up ako taký bude príliš púdrový a suchý na každú pleť. Ja teda toto balenie spotrebujem teraz v letnom období, keď sa matujúci efekt bude hodiť, ale následne sa vrátim ku klasickému Perfection Lumieré bez efektu Velvet, ktorý robí na mojej pleti len neplechu. 

Máte nejaké skúsenosti s make-upmi od Chanel? Aké skúsenosti máte vy s matujúcimi make-upmi?

Komentáre

  1. U tak drahého makeupu bych čekala víc. Nebo je opravdu určený jen na mastnou plet.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som čakala viac, resp. že po dobrých skúsenostiach s jeho starším kolegom mi tento matujúci sadne oveľa viac. No bohužiaľ, je na mňa až príliš suchý a púdrový. Ale zase, aj baby so suchšou pleťou si ho pochvaľovali, to len moja pleť je zase vyberavá :D.

      Odstrániť
  2. Ja by som raz chcela mat Chanel ruz :) podobny problem som mala s penovym makeupom essence, ktory je fakt fajn, ale aj napriek mojej mastnej pleti mi zvyraznil suche miesta, o ktorych som ani nemala ponatia, ze existuju :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám jeden v jemnom béžovo-ružovo odtieni a je fajn. Na to, že nie je matný a dlhotrvácny aj niečo vydrží a nevysušuje pery.
      Essence ja už radšej nepokúšam po mojej prvej a poslednej skúsenosti s ich makeupom :D.

      Odstrániť
  3. Od Chanelu som zatiaľ nič nemala, a tento make-up by mi určite nesadol. Všeobecne mám veľmi zlé skúsenosti s matujúcimi make-upmi. Už poriadne ani neviem, aký typ make-upu zvoliť, moja pleť sa teraz nejako blázni a mení...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám podobný problém, zmiešaná pleť, T-zóna extrémne mastná ale matujúci nemôžem. Ale dobrým kompromisom je Dermacol Caviar Long Stay. Nie je mastný ale ani matujúci.

      Odstrániť
  4. Tak to nič pre mňa, mám síce mastnú pleť, ale zvýrazňoval by mi suché miesta na čele :/.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pravdepodobne áno. Je to zvláštny make-up a za mňa už tento znova nekúpim.

      Odstrániť
  5. Už som od viacerých počula že niektoré drahšie make upy sú horšie ako drogérkové. Fakt škoda - človek keď investuje čaká ničo viac...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa teda spoliehala na to, že to bude lepšia verzia obyčajného Perfection Lumiére ale to sa nekonalo :D.
      Drogérkové väčšinou pokulhávajú najmä na tej škále odtieňov a na výdrži, ale nájdu sa aj fajn kúsky z drogérie čo oboje spĺňajú. Napr. taký Dermacol Caviar Long Stay sa vyrovná aj niektorým HE makeupom :).

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.