Karin Herzog Aha Cream aneb Ako obstál u mňa luxusný krém s AHA kyselinami

Ahojte :). 

Dnes som si pre vás pripravila recenziu na krém, ktorý mi bol poslaný v rámci spolupráce s firmou Karin Herzog. Ja viem, týchto článkov je v blogosfére mraky a haldy, ale na spoluprácu som sa rozhodla prikývnuť, nakoľko som dostala na výber z troch produktov a jedným z nich bol práve krém s AHA kyselinami. 
S krémami na podobnej filozofii mám z minulosti dobré skúsenosti, skúšala som krém už od firmy Avéne -Triacneál alebo od firmy Isis Pharma - Glyco-A. Ale ani z jedného som si takpovediac "nesadla na zadok". Preto som bola veľmi zvedavá aj na efekt tohoto krému a či budem vzhľadom k cene nadšenejšia, ako s predošlými produktami založenými na podobnom efekte.

Karin Herzog - AHA Cream
Podľa oficiálneho popisu ide o krém obsahujúci ovocné kyseliny (často ich môžete nájsť aj pod pojmom AHA kyseliny) a vitamíny. Samotný krém funguje na princípe toho, že šetrne odstraňuje z povrchu pleti odumreté bunky pokožky, čo umožňuje pleti jej obnovu a regeneráciu. S podobnými krémami mám dobré skúsenosti,najmä vďaka ich schopnosti rýchlejšie zosvetlovať jazvičky po akné. V oficiálnom popise krému je popísané, že krém bráni aj vzniku vrások. Neviem ale posúdiť jeho efekt na vrásky a o tomto typu efektu aj trochu pochybujem. 



Krém sa používa 3-krát do týždňa a vždy len na noc. Je to z dôvodu, že obsahuje také látky, ktoré nemusia ideálne reagovať so slnečným žiarením. Prikladám teda zloženie krému. 

Zloženie : Aqua, Alcohol denat., Petrolatum, Glyceryl stearate, Paraffinum liquidum, Tocopheryl acetate, Stearyl alcohol, Cetyl alcohol, Polysorbate 80, Isopropyl myristate, Citrus aurantium dulcis peel oil,Citrus reticulata peel oil, Salicylic acid, Parfum, Cinnamomum camphora, Citric acid, Retinol, Formic acid, Beta-carotene, HydroxyIsohexyl-3-cyclohexene-carboxaldehyde; Benzyl benzoate; Benzyl salicylate; Citronellol; Coumarin; Eugenol; Hydroxycitronellal; Alpha-isomethyl ionone; Limonene; Linalool, Geraniol.

Čo ma dosť mrzí, že krém obsahuje vazelínu a tekutý parafín s ktorými sa príliš moja pleť v krémoch nekamaráti, ale tým, že som krém nepoužívala každý deň, ale len trikrát do týždňa sa pleť až tak neupcháva, ale jemné upchávanie pórov som si všimla čo ma veľmi nepotešilo. Hold moja pleť a ropné deriváty veľmi kamaráti nie sú. Ale čoho pozitívneho som si všimla, že pleť sa mi rýchlejšie regeneruje a ak sa aj objaví nejaké to akné, vďaka tomuto krému mi fliačiky po ňom skôr vyblednú a nemusím ich až tak prekrývať korektorom. 

Musím podotknúť, že krém vďaka svojmu zloženiu mierne vysušuje, preto môžem odporučiť nepoužívať krém dve noci za sebou ale maximálne každú druhú noc. Pre zrelšiu pleť to už asi vôbec nebude, lebo krém neposkytuje dostatočnú výživu.

Zhrniem to asi tak, že krém mi zlepšil stav pleti. Oceňujem najmä to, že pleť rýchlejšie regeneruje, jazvičky rýchlejšie blednú a urýchľuje sa proces hojenia nejakých tých nepliech na pleti.To je pre človeka trpiacim občasným podkožným akné naozaj potrebné. 
Na druhú stranu síce je pleť farebne jednotnejšia, ale ráno mám celkom nepekne rozšírené póry na nose, čo je pravdepodobne spôsobené niektorými látkami v zložení a menovite vazelínou a tekutým parafínom. Takže je síce pekné, že s problémom jaziev pomáha, ale na mojej pleti jeho zloženie zároveň prispieva k tomu aby sa mi póry upchávali a vytváralo sa podkožné akné z ktorého sú následne veľmi nepekné jazvy. Tu sa mi naskytá potom otázka, či potrebujem krém, ktorý mi pomáha s problémom, ku ktorému sám prispieva?  Z tohoto dôvodu som používanie krému aj obmedzila na jednu noc za týždeň. Takže v závere záverov ma krém nenadchol o nič viac ako zmienené produkty v úvode článku. 


Ceny všetkých produktov si môžete pozrieť TU.

Máte skúsenosti s krémami, ktoré sú založené na filozofii chemického peelingu? 


Produkt mi bol venovaný v rámci  bartrovej spolupráce so švajčiarskou firmou Karin Herzog.

Komentáre

  1. Krémik sa mi páči, tešila som sa, že ho aj ja vyskúšam, no stále mi ho neposlali a už mi asi ani nepríde.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Klaudy oni to posielajú až z Francúzska, tak je možné, že balíček sa niekde po ceste stratil :(.

      Odstrániť
  2. Pekne napisana recenzia. Z mnozstva recenzii na tento vyrobok urcite najlepsia co som citala :-) Akurat by som podotkla, ze akosi mas smolu na vyber vyrobkov, lebo vzdy to co mas v spolupraci, Ti nejako nesadne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvaľu, veľmi si to cením :). Neviem, či by som to nazvala smolou, lebo mne toho veľa nesadne aj v reále a potom to posúvam ďalej. Obvykle ide najmä o produkty na pleť alebo práve šampóny.

      Odstrániť
  3. Ja som si vybrala cleansing gel a pri umývaní sním som mala pocit že to vôbec nečistí a mažem sa nejakým hustým krémom, ale celkom ma to potom prekvapilo že mi pekne odlíčil obočie (na oči som si to nedávala) a po opláchnutí som mala pleť hydratovanú ako keby som si ju natrela hneď krémom a to som sa vôbec po použití nemazala:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tá konzistencia a aj výsledný efekt bude tým obsahom vazelíny a tekutého parafínu, ktoré, ako som si všimla, sú na prvých miestach týchto výrobkov. Ja z toho teda z toho zloženia moc nadšená nie som :(.

      Odstrániť
  4. Nuž zaujímavý produkt - ktovie ako by reagovala moja pleť sucha a aknózna. Keď tak dobre zjednocuje, používaj ho len lokálne na jazvičky a fliačiky a na zvyšok tváre nie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No už asi jedine, keďže na celú pleť to pre mňa nie je :/.

      Odstrániť
  5. Ja som sa s tou znackou este nikdy nikde nestretla, idem to nastudovat. Triacneal som mala ale zaver veskery ziadny, neviem ci to nieco robilo alebo nie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Akurát oproti Triacneal je cena tohoto dosť vysoká :D.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.