Village Candle - Vonné vosky a sviečky

Ahojte sviečko-maniaci. 

Dnešný článok bude znova v spolupráci s e-shopom vosky-votivky.cz. Katka, majiteľka e-shopu, mi poslala pár kúskov voskov a dve votivky od Village Candle a zároveň som si aj kúpila na danom eshope na vyskúšanie jednu krabičku voskov. 

O Village Candle som už na blogu dvakrát písala. Ale nikdy som nemala tú možnosť od tejto značky vyskúšať vonné vosky alebo votivky, ktoré boli veľmi chválené. 
Musím povedať, že kvalitou samotných vonných voskov som bola prekvapená. Vosky sa skvele pália a ich intenzita je cca tých 4 - 6 hodín, záleží, ako je samotná vôňa intenzívna sama o sebe. Jedna malá kocka vosku dokáže naozaj prevonať aj väčší priestor rovnako ako väčšie vosky napr. od YC. Samotný vosk v aromalampičke neprihára, aj keď to človek trochu prešvihne a nechá vosk trochu dlhšie páliť v aromalampe. 

Čo sa týka votiviek, tiež som bola prekvapená, že v správnom kalíšku sa votivka krásne rovnomerne roztápa a následne sa pri horení vyparuje tiež vosk rovnomerne. Po votivke vám nakoniec ostane len pliešok v ktorom bol knot. Takže čo sa týka horenia, môžem povedať, že toto má Village Candle vychytané. 
Poďme ale k samotným vôňam, ktoré som skúšala. 

Spiced Pumpkin 
Spiced Pumpkin 
Musím povedať, že na Spiced Pumpkin som bola taká zvedavá, že moja prvotná myšlienka, že si ju ušetrím až na jeseň sa nesplnila :D. Samotná vôňa nie je až taká intenzívna a po horení som vôňu začala cítiť v izbe tak po pol hodine horenia. Spiced Pumpkin by som zaradila do kategórie korenistých vôní, ale nie je to taká tá ťažká vôňa, ktorá môže u niekoho spôsobiť bolehlav. V samotnej vôni cítim klinčeky, škoricu a pri jej zapálení mi sviečka asociovala práve tieto koreniny a takp jesennú atmosféru. V oficiálnom popise sú uvedené základné vonné zložky ako škorica, muškátový oriešok a štipka kari korenia. Musím povedať, že aj keď vôňa mi sadla a tešila som sa na túto vôňu asi najviac, nenadchla ma až tak, ako som čakala, že ma nadchne. Ale je príjemná a vo votivke by som si ju kúpila znova. 

Cozy Home
Cozy Home
Cozy Home je príjemná relaxačná vôňa vhodná najmä na sychravé jesenné obdobie. Pripomína mi takú jesennú verziu sviečky, ktorú vlastním a to je Happy Holidays, ktorá je viac vianočne ladená. Vo vôni cítim výrazne škoricu a klinčeky a vôňu páliaceho sa dreva v krbe. Musím povedať, že votivka ma celkom prekvapila svojou intenzitou, síce nie je intenzívna ako vosk, ale príjemne po hodine prevonia izbu.Musím teda povedať, že vďaka jej umiernenej intenzite vo votivke bude vhodná aj pre tých, čo obvykle bývajú na takéto vôňe citliví. 

Tea Time
Tea Time
Milujem vôňu čaju Earl Grey. Na to som až úchylná. A práve tento vosk je úplným stelesnením čierneho čaju s medom a jasmínom. Ale cítim tam aj jemné podtóny ovocného čaju. Vôňa je stredne intenzívna a prevoňala mi izbu a aj časť chodby. Musím sa teda priznať, že táto vôňa u mňa ašpiruje na veľkú sviečku od Village Candle. 

Brownie Delight 
Brownie Delight 
Tiež máte radi čokoládový nadýchaný koláč? Tak táto vôňa ho úplne predstavuje. Pri samotnom pálení som mala pocit, ako keby sa naozaj v trúbe piekol kakaový koláč, ktorý občas robíme.  V oficiálnom popise sú spomenuté aj tóny karamelu, rozpusteného masla a biele marshmallow. Popravde tieto ingrediencie som ja necítila, iba vôňu kakaového koláča. Mám rada takéto vôňe z kategórie "food" a táto mi naozaj sadla. 

Raspberry Rose Tea
Raspberry Rose Tea
Vôňa mi naozaj pripomína sladký ovocný čaj. Ako keby ste si položili vedľa seba horúci teplý čaj a čakali, kým vychladne, aby ste ho mohli piť a zatiaľ si užívate aspoň jeho vôňu. Vôňa je skôr slabšej intenzity. Taktiež, samotné vonné esencie rýchlejšie vyprchajú a za jedno doobedie už bol vosk vypálený. Takže, popravde, mňa táto vôňa trochu sklamala, ale je to čisto len o mojich preferenciách, lebo vyžadujem asi sofistikovanejšie a intenzívnejšie vône. 

Lemon Pound Cake 
Lemon Pound Cake
Musím povedať, že táto vôňa je môj druhý favorit a premýšľam nad kúpou veľkej sviečky. Vôňa mi naozaj pripomína moment,ako keby som piekla citronový piškótový nadýchaný koláč, ktorý rozvoniava po celej kuchyni. Musím povedať, že vôňa samotná je intenzívna a pekne prevonia celú izbu. A pre mňa to boli veľmi príjemné chvíle strávené s touto vôňou a som z nej nadšená. 
Blueberry Muffin
Blueberry Muffin 
Blueberry Muffin je vôňa o ktorej som ešte v minulosti premýšľala, že to risknem a vyskúšam ju vo sviečke. Popravde. táto vôňa mi vôbec nepripomína vôňu pečúcich sa čučoriedkových muffinov. Ten muffin tam necítim vôbec. Mne táto vôňa pripomína skôr čučoriedkovú zmrzlinu. Vôňa je strednej intezity a prevonia izbu. Ja popravde som na sladké a "food" vonné vosky, ale tento vosk mi hrozne pripomínal Summer Scoop od YC, čo nie je úplne moja obľúbená vôňa. Aj keď táto vôňa mi sadla viac, ale aj tak sa táto vôňa nestala mojím favoritom. 

Musím povedať, že moja nová skúsenosť s voskami aj votivkami je celkom pozitívna. Ja ako človek nie moc citlivý na vôňe som viac nadšená z voskov, pretože sú intenzívnejšie, ale musím povedať, že som bola mile prekvapená aj intenzitou votiviek. Najmä ma najviac prekvapila vôňa Tea Time, ktorá je pre mňa momentálne must-have a na jeseň si ju určite zaobstarám.

Čo vy a Village Candle?


Všetky produkty, okrem vosku Blueberry Muffin, mi boli venované v rámci bartrovej spolupráce s českým eshopom vosky-votivky.cz

Komentáre

  1. Já si kupuji YC, ale o těchto už jsem taky slyšela a mám v plánu je vyzkoušet :)
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že mnohé vôňe stoja za vyskúšanie aj od VC, najmä Tea Time a Lemon Pound Cake, lebo myslím, že nič podobné samotné YC nemá momentálne v portfóliu sviečok :).

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.