Nonique Luxurious Facial Toner

Ahojte maniaci prírodnej kozmetiky. 

Dnešný článok píšem s veľkým elánom, pretože rada píšem práve pochvaľné články a najmä pochváľné články na prírodné produkty, ktoré sú dobré, bežne dostupné a za dobrú cenu. 
Jedným z takýchto produktov je práve tento toner od Nonique, ktorý bežne zoženiete v Dm drogérii pri stojane prírodnej kozmetiky. 


Zohnať dnes bežne v drogérii dobrý toner alebo pleťovú vodu je naozaj boj. Skúšala som ich už niekoľko, či už z radov bežnej chemickej kozmetiky, tak aj prírodnej, ale nikdy to nebolo úplne ono. Avšak, veľmi sa mi pozdávala nová prírodná kozmetika Nonique. Či už pomerne dobrým zložením, tak aj prijateľnou, nepremrštenou cenou. 
Vybrala som si tento toner s granátovým jablkom, ktorý má mať anti-aging efekt. Samozrejme o takomto efekte veľmi pochybujem, ale na druhú stranu, pokiaľ vidím na produkte niekto o anti-age efekte viem, že pôjde o produkt, ktorý nebude pleť príliš presušovať, nebude k pleti agresívny a zároveň bude obsahovať aj mnohé hydratačné a prospešné zložky. 

Samotné zloženie toneru:
Ingredients: Aqua, Aloe Barbadensis (Bio Aloe Vera) Leaf Juice*, Glycerin, Punica Granatum Fruit Extract*, Euterpe Oleracea Fruit Extract*, Morinda Citrifolia Leaf Extract*, Tocopherol, Polyglyceryl-10 Laurate, Alcohol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Sodium Lauriminodipropionate, Citric Acid, Parfum**, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate***, Sodium Benzoate***

* zložky označené jednou hviezdičkou pochádzajú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva 
** zložky označené dvoma hviezdičkami pochádzajú z prírodných esenciálnych olejov 
*** zložky označené troma hviezdičkami sú konzervanty

Musím povedať, že toto je momentálne u mňa toner No. 1. Nehovorím, že nebudem ako správna kozmetická maniačka skúšať aj iné, ale zatiaľ je to u mňa jeden z najlepších tonerov bežne u nás dostupných. 

Dôvodov je hneď niekoľko. Samotná dostupnosť a cena. Toneru je síce iba 100 ml, ale pri prírodných produktoch to mám radšej, lebo je menšia šanca, že produkt sa vám skôr skazí ako ho spotrebujete. Taktiež na samotný vatový tampón vám postačí malé množstvo produktu, takže tá spotreba zase nie je taká markantná. 

Samotný toner pleť skvele vyčistí, zjemní, zhydratuje a pripraví pleť na nanášanie krému, make-upu. Toner síce obsahuje alkohol, ale takmer vôbec ho necítiť, ako to býva u tonerov iných prírodných značiek a ani na pleti nerobí neplechu vo forme nejakých presušených miest. Tým, že vôbec pleť nepresušuje, nespôsobuje ani väčšie mastenie pleti pod make-upom. Niekomu nemusí vyhovovať príliš jeho parfemácia, ale je tam prevažne cítiť práve šťavu z aloe vera a granátové jablko. 

Toner teda môžem odporučiť každému, kto hľadá niečo prírodnejšie, zároveň v dobrej cene, s dobrým zložením a bez zbytočného presúšania pleti obsiahnutým alkoholom. 

Skúšali ste už niečo od Nonique? 

Komentáre

  1. Od Nonique som zatiaľ nič neskúšala, no tento toner ma celkom zaujal, možno ho raz vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je fakt skvelý, zatiaľ som ja osobne na lepší nenatrafila. Najmä aj v pomere výkon/cena.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.