Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Cream

Ahojte kozmetickí maniaci.

Dnešná recenzia bude prevažne pre tých z vás čo neustále bojujete s vysušeným nechtovým okolím. Ja ním trpím a to prevažne najmä po neustálom kolobehu odlakovávania a opätovného lakovania. 

Značka Burt´s Bees ma už pomerne dlhú dobu lákala, najmä vďaka ich notoricky známym balzamom na pery. Avšak zaujalo ma, že v ponuke majú aj maslo práve na nechtovú kožičku a okolie, ktoré má čisto prírodné zloženie, pomerne veľkú gramáž (17 g) a za pomerne výhodnú cenu. 

Citrónové maslo na nechtovú kožičku je pomerne známe v kozmetickom priemysle. Niečo na podobnom základe má napríklad aj Lush. 

Musím povedať, že balenia od Burt´s Bees a ich retro nádych je moja srdcovka. A to aj napriek tomu, že konkrétne toto maslo nemá úplne ideálne plechové balenie a občas sa s jeho otvorením aj potrápite. 

Samotné masielko je dožlta sfarbené a pomerne dosť hutné. Veľmi mi pripomína svojou konzistenciou napr. balzamy od Saloos. Preto je potrebné mierne maslo roztopiť pomocou tepla prstov a následne nanášať na okolie nechtov. 


Samotné zloženie masla je prírodné, takže na svoje si prídu aj milovníčky čisto prírodného zloženia. 
Ingredients: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Beeswax, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Euphoria Cerifera (Candelilla) Wax, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Glycine Soja (Soybean) Oil, Beta-carotene, Canola Oil, Vegetable Oil

Čo sa týka hydratácie a premastenia okolia nechtov, je to ideálne. Síce máte chvíľu po nanesení okolie nechtov mastné, ale po pár minutách sa maslo vstrebe a ostane vám zjemnené a vyživené okolie nechtov. 

Čo bude možno niekomu proti srsti je samotná parfemácia. Ten kto má skúsenosti s rakytníkovou radou od Weledy, tak lepšie pochopí moju averziu voči takejto parfemácii. A práve toto maslo má veľmi podobnú, nepríjemnú "čističovú" citrusovú parfemáciu. Našťastie v prípade nechtového okolia mi to až tak neprekáža. 

V podstate maslo môžem odporučiť najmä tým z vás, čo si potrpia aj na takéto "serepetičky" na nechty a nechtové okolie. Maslo môžem teda odporučiť, ale aj ono samotné má svoje "muchy" v podobe či už samotnej konzistencie, parfemácie, tak aj balenia a potreby nanášania pomocou prstov. 

Komentáre

  1. Ja pouzivam na suchu kozicku taky kremik v tube od avon a som spokojna :) od burts bees mam doma balzam s granatovym jablkom, ale este som ho neskusala, ale chcela by som niekedy este verziu beeswax, ta je uplne skvela, chladi na perach a vyzivi ich uplne uzasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som v minulosti používala iba krém na ruky, len časom mi už nestačil a najmä po odlakovávaní a následnom lakovaní bolo to nechtové okolie hrozné.

      Odstrániť
  2. Toto masielko mám taktiež, a tá parfemácia mi spočiatku tiež prekážala, no už som si na ňu zvykla. Čo sa týka otvárania, je to veru občas boj, no uľahčila som si to tak, že som okraje namastila maslom a už sa otvára jedna radosť :D S jeho účinkami som veľmi spokojná, toto je asi prvý produkt, čo na moju vysušenú nechtovú kožu funguje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že nie som sama kto má z neho skvelé pocity. Skúsim to s tými okrajmi aj ja, lebo keď po lakovaní si chcem namazať ešte okolie nechtov, tak je to naozaj boj aj o to, aby som si čerstvú manikúru nedoničila.

      Odstrániť
  3. Oooo.... no fajn, pripisujem na wishlist :D

    Candy ♥

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.