Lirene - Micelárny čistiaci gél

Ahojte kozmetickí maniaci. 

V dnešnej recenzii si predstavíme ďalšiu z alternatívnych na čistenie pleti. Niekedy na jar som postrehla, že značka Lirene prišla na trh s micelárnym gélom, ktorý sa dá používať ako na mokré, tak aj na suché odličovanie a čistenie pleti. A to je niečo, čo ma zaujalo. 


Micelárny gél má obsah 200 ml a na Slovensku je bežne dostupný najmä v dúhovej drogérii Teta za cenu okolo 4 eur. 
Balenie je veľmi praktické s pumpičkou, čiže sa už so samotným balením skvele manipuluje aj v prípade, že máte mokré ruky, alebo sa odličujete v sprche. 
Samotný gél po vytlačení z balenia je číry, tekutý a má gélovitú konzistenciu, vďaka čomu sa skvele aplikuje a roztiera po tvári


Ja som teda gél používala po odličovacom oleji na dočisťovanie pleti. Tým, že samotný gél nijak nepení, som aj bola mierne skeptická, či bude schopný odstrániť zvyšky makeupu a odličovacieho oleja z pleti. 

Môj postup používania tohoto micelárneho gélu bol teda nasledovný. Použila som dve pumpičky gélu a rozotrela po celej pleti. Následne som si namočila konjakovú špongiu a prostredníctvom nej a tohto gélu som pleť čistila. Musím povedať, že gél s pomocou špongie si skvele poradil s nečistotami a pleť bola následne vyčistená, nenapínala sa a nemala som pocit vysušenej scvrknutej pleti. Následne som už len pleť "pre istotu" dočistila prostredníctvom jedného vatového tampóniku s micelárnou vodou. 

Čo sa týka zloženia, je pomerne krátke, čo ja u kozmetiky oceňujem. Ale sú tam isté zložky, ktorým sa obvykle snažím vyhýbať ako je napr. hydrogenovaný ricínový olej. 

Ingredients: Aqua (Water), Polysorbate 20, Glycerin, Methyl Gluceth-20, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, PEG-70 Mango Glycerides, Betaine, Hydroxyacetophenone, Panthenol, Hydroxyethylcellulose, Cyclopentasiloxane, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Cyclohexasilone, Sodium Carbonate, Allantoin, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance). 

Taktiež musím skonštatovať, že počas používania tohto micelárneho gélu u mňa došlo k zlepšeniu pleti, nakoľko sa mi nevytváralo až toľko akné. Momentálne tento micelárny gél nemám a je to na pleti mierne poznať. 

Musím povedať, že gél ako taký na čistenie pleti môžem odporučiť asi všetkým typom pleti. Keďže neobsahuje mydlo a nepení, mal by sedieť aj suchšiemu typu pleti a zároveň ja mám pomerne mastnú a problematickú pleť a gél mi teda naozaj vyhovoval. 

Skúšali ste už nejaký čistiaci micelárny gél?

Komentáre

  1. Tenhle gel miluji, za mě vůbec nejlepší odličovák, co jsem kdy měla.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jsem měla vzorečky a za mě katastrofa. Hlavně mi strašně vysušoval pleť, a to ji nemám normálně nijak suchou. Jediné, co se mi líbilo, je moc pěkná vůně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ma mrzí, že máš takú zlú skúsenosť. Otázne je, či je úplne totožná každá šarža a ako je so vzorkami :(. Alebo ti len proste nejakánejaká zložka dráždi pleť. Ešteže je taký výber na kozmetickom trhu :).

      Odstrániť
  3. hlavne kvôli tomu redukovanému akné by som sa na ňu nechala nahovoriť :) pekná recenzia ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :). Neviem sľúbiť, že ten efekt bude u každého rovnaký, ale u mňa bol spôsobený pravdepobone tým, že nepení a poväčšinou aj tie samotné penivé zložky v kozmetike mi dráždia pleť, čo vedie u mňa k vytváraniu akné. Ale určite k jeho používaniu odporúčam aj tu konjac špongiu :).

      Odstrániť
  4. Super recenzia, túto značku som ešte neskúšala ale z tvojej recenzie ma dosť zaujala! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čítala som chváli ešte na ďalšie ich odličovacie prípravky, ale za krémy na pleť sa neviem zaručiť :).

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.