Nuxe - Reve de Miel Shampoo

Ahojte kozmetickí maniaci! 

V dnešnej recenzii sa znova pozrieme na jeden produkt od mojej milovanej francúzskej značky Nuxe. Ja, bohužiaľ, patrím medzi tých, ktorým nestačí obyčajný šampón a neustále hľadám šampóny, ktoré nemajú tendenciu mi moju seboroickú dermatitídu zhoršovať. A keďže moja láska k Nuxe sa postupne rozrastá, rozhodla som sa vyskúšať aj medový šampón tejto značky


Šampón má skvelé balenie s pumpičkou, vďaka čomu sa s ním skvele manipuluje aj vo vani alebo v sprche. Samotné 300 ml balenie sa mi podarilo zohnať v lekárni za nejakých 11 eur, čo vzhľadom na to, že som ho mala približne tri mesiace je pomerne prijateľná cena. 

Šampón je určený na každodenné používanie a pre všetky typy vlasov. Je veľmi vhodný aj na jemné vlasy, pretože ich nezaťaží nejakými silikónmi. Taktiež neobsahuje ani parabény.

Parfemácia šampónu je veľmi príjemná ale zároveň jemná, po umytí vlasov nemusíte mať strach, že sa vám bude biť parfém práve s vôňou vlasov. Musím povedať, že parfemácia mi ani nepripomína tak vôňu samotného medu, ale vôňu včelieho vosku. 

Samotná konzistencia je gélovitá, ale musím povedať, že ide o mierne hutnejší ťahavý gél. Proste je poznať už na samotnej konzistencii, že šampón obsahuje med. 

Má pomerne málo zložiek. 
Ingredients: Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Benzyl Alcohol, Parfum/Fragrance, Sodium Benzoate, PEG-18 Glyceryl Oleate/Cocoate, Sodium Cocoamphoacetate, Cetrimonium Chloride, Mel/Honey, Polyquaternium-7, Dehydroacetic Acid, Sodium Hydroxide. 

Šampón síce obsahuje SLS, na ktoré obvykle moja pokožka reaguje podráždením, ale v tomto prípade sa to nekonalo. Môže to byť práve spôsobené koncentráciou nie tak agresívneho SLS. Penivosť teda nie je prehnaná a príde mi podobná ako u niektorých prírodných šampónov.

Šampón mi behom trojmesačného používania ani raz nezhoršil stav pokožky hlavy a to som ho používala pravidelne každý alebo každý druhý deň. Takže odporúčať ho môžem aj tým z vás, ktorí bojujete neustále s hľadaním jemného šampónu pre problematickú pokožku. Samozrejme odporučiť ho môžem každému, kto hľadá šampón bez silikónov a parabénov. To znamená, že ak očakávate klasický efekt silikónových šampónov, tak vám tento šampón nespraví službu. 

Aké šampóny bez silikónov poznáte/ používate Vy? 

Komentáre

  1. Oo, ďakujem za recenziu! Práve som rozmýšľala, aký šampón by som si kúpila najbližšie, a konečne mám kandidáta! ♥
    Candy ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si ho veľmi obľúbila a určite sa k nemu vrátim :).

      Odstrániť
  2. Ja síce zatiaľ od Nuxe nič nemám, no po vyskúšaní zopár vzoriek si určite plánujem kúpiť Nirvanesque očný krém na prvé vrásky, tiež sa mi veľmi páčia ich krémy a rada by som vyskúšala aj nejakú masku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa chystám ešte na ten slávny balzam na pery, očný krém a ich séra :).

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.