Avène - Micelárna voda

Ahojte kozmetickí maniaci!

Dnešný článok venujem najmä odličovaniu. Pred mesiacom som mala konečne tú česť vyskúšať micelárnu vodu od francúzskej značky Avène, ktorá je charakteristická tým, že ich produkty obsahujú termálnu vodu. 

Mne sa podarilo k 100 ml verzii dopracovať tak, že na e-shope ju ponúkali k nákupu za 50 centov. Tak som sa rozhodla, že ju vyskúšam. 

Musím dopredu upozorniť, že micelárne vody nie sú mojím primárnym spôsobom odličovania a používam ju skôr na doodlíčenie zvyškov make-upu a nečistôt z pleti. Preto aj moja recenzia je viac-menej konštatujúca z hľadiska môjho spôsobu odličovania, nepôjde až tak o plnohodnotnú recenziu na tento typ produktu. 


Moja rutina je založená predovšetkým na odličovaní olejom a následne až zvyšky makeupu odstraňujem prostredníctvom micelárnej vody. Taktiež micelárne vody používam prevažne len pri cestovaní. 

Musím rovno podotknúť, že mierne mi nevyhovuje spôsob dávkovania prostredníctvom takého toho zaklápacieho mechanizmu. 

Taktiež, ma mierne prekvapila samotná parfemácia micelárnej vody. Vôňa klasickou parfemáciou Avène produktov, ale pravda je taká, že pri micelárnej vode to ja osobne vnímam ako zbytočné. 

Čo sa týka zloženia, oceňujem, že na prvom mieste je naozaj termálna voda Avène. 
Ingredients: Avene Thermal Spring Water (Avene Aqua), Pentylene Glycol PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Disodium EDTA, Fragrance, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sclerotum Gum, Sodium Benzoate, Sodium Chloride 

Avšak svojimi odličovacími schopnosťami nie je niečím výnimočná. Rovnaký efekt dosiahnem aj lacnejšími micelárnymi vodami a rovnako mi odličuje aj klasická ružová micka od Garnier. Micelárka odlíči aj očný make-up ale na vodeodolný som micelárku netestovala. Čo sa týka doodličovania celej tváre po odličovacom oleji, obvykle potrebujem tak 4-5 vatových tampónikov, pokiaľ je posledný tampónik naozaj čistý. 

Výhodou tejto micelárky bude fakt, že nepení až natoľko ako iné micelárky. To znamená, že nemá na pleť taký ten "saponátový efekt", ktorý môže pleť vysúšať.  

Mojím výsledným konštatovaním je, že táto micelárka dobre odličuje, ale nevidím tam tú pridanú hodnotu "lekárenskej kozmetiky" a niečo naviac, čo by mi micelárky z drogérie neposkytovali. 

Ako ste na to vy? Micelárne vody z lekárne, z parfumérie alebo Vám postačujú micelárky z drogérie?

Komentáre

  1. Ja pouzivam miceralky z drogerie, raz som pouzila biodermu a nejak ma velmi neoslovila, teda nie ze by bola zla, ale nepostrehla som velmi velky rozdiel oproti drogerkovym

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som Biodermu používala v časoch, keď nič iné ani nebolo obdobné na trhu, to je tak 9 rokov dozadu. Ale popravde dnes sa mi už nechce dať taká suma za niečo, čo nie je pre mňa primárnym odličovacím prostriedkom.

      Odstrániť
  2. Roky používam zelenú Biodermu. Aj keď som skúšala lacnejšie z drogérie vždy som sa po určitom čase opäť vrátila ku nej. Tým že som na ňu zvyknutá viem čo od nej očakávať. Na túto od Avéne som pozerala niekde na internetovej lekárni ale odradil ma spôsob dávkovania ktorý je podľa mňa nezmyselní. :)
    Life is beautiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je blbý ten spôsob, pretože samotné balenie sa nedá stlačiť a tak napomôcť dávkovaniu, musím s tým hrkať ako pako a potom je micelárka všade, len nie na tampóniku :D.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.