Clinique - High Impact Mascara

Ahojte kozmetickí maniaci. 

Dnešný článok bude zameraný znova na dekoratívnu kozmetiku a na jednu z najpoužívanejších kúskov dekoratívnej kozmetiky. Predsa len, aj ženy, ktoré príliš neholdujú líčeniu si rady prikrášlia mihalnice jemnou vrstvou riasenky. 

A dnes sa pozrieme na jednu z radov drahšej kozmetiky. Popravde, ja mám skúsenosť s riasenkami s tzv. high-end kategórie, ale nikdy ma ich efekt nenadchol natoľko, že by som sa nevrátila radšej k mojím osvedčeným Maybellinkám.



High Impact od Clinique ma zaujala nielen pozitívnymi referenciami či už v blogosfére, na sociálnych sieťach, ale aj samotnou kefkou, ktorá vyzerala, že by mojím krátkym, nevýrazným riasám mohla vyhovovať. A tak som sa rozhodla najprv zainvestovať do miniatúry tejto riasenky. 

Balenie je riasenky je jednoduché a pomerne skladné, či už v organizéroch kozmetickej komody, tak aj pri cestovaní v kozmetickej taštičke. Samotné hrdlo balenia ideálne odstraňuje prebytočnú hmotu zo štetiniek. 

Musím povedať, že po prvom použití som z riasenky príliš nadšená nebola. Samotná náplň bola príliš tekutá a riasenka príliš mokrá, takže táto hmota nebola schopná až tak pekne riasy obaliť a zafixovať ich pekne natočené.

Ale ako to poznáme pri mnohých riasenkach, aj túto riasenku bolo potrebné zabehnúť a mierne nechať vyschnúť a následne sa s riasenkou už skvele pracovalo. Pekne ňou dokážem zachytiť aj mihalnice vo vnútornom kútiku oka a zároveň aj tažšie dostupné mihalnice vonkajšieho kútika oka. 

Vľavo: bez riasenky, Vpravo: dve vrstvy Clinique High Impact Mascara
Riasenka ako taká pekne oddeľuje jednotlivé mihalnice, predĺži a mierne vytvorí efekt väčšieho objemu rias. A to všetko bez nejakého neprirodzeného nánosu samotnej farby a bez efektu "pavúčích nožiek". 

Obvykle na bežné denné líčenie mi stačia dve vrstvy tejto riasenky na horné mihalnice a jedna vrstva na spodné mihalnice. Aj samotné riasy aj pri bežnom dennom líčení nezaniknú, ale pekne líčenie podtrhnú a sú viditeľné.


Čo sa ale týka samotnej výdrže, riasenka počas dňa neopadáva pod oko, ale v prípade, že máte mastnejšie očné okolie a napríklad intenzívne čítate počas dňa, môže sa stať, že sa vyskytne jemné otlačenie riasenky na spodné viečko oka. To sa však bez problémov dá zotrieť len prostredníctvom papierového obrúsku. 

Samotná náplň riasenky nevysychá príliš rýchlo a táto 4 ml miniatúra mi vydržala 3 mesiace takmer každodenného používania, čiže žiadnu inú riasenku som za to obdobie nepoužila. 

Takže záver záverov je u mňa jasný a High Impact u mňa obstála. Viac-menej je isté, že budem čakať na chvíľe, keď bude možné ju kúpiť vo výhodných setoch s odličovačom, krémom na oči All About Eyes alebo ceruzkou na oči. 

Skúšali ste už drahšie riasenky z parfumérií? Aké sa Vám osvedčili? 

Komentáre

  1. Toto je moj velky oblubenec (aj vo vodeodolnej verzii) a jedna z mala, ktoru si kupujem opakovane. Z parfumerkovych este zaujali Smoky Lash od MUFE a Lash Queen Sexy Blacks od Heleny Rubinstein. Z drogerkovych mam rada Max Factor False Lash Effect a Catrice Glam & Doll Waterproof.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Glam & Doll od Catrice sa chystám aj ja, má skvelú kefku. A z parfumérkových ma celkom zaujala nová riasenka od Clarins Supra Volume, tak keď bude zase nejaká tá zľava, tak asi do nej pôjdem.

      Odstrániť
  2. Vyzera pekne. Uz ju len najst v nejakej peknej akcii. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teraz by ju mali mať v sade s odličovačom a krémom na oči pep-start a s odličovačom za cenu riasenky. Napísala som o tej set Ježiškovi, tak uvidíme, či moje prianie splní :D.

      Odstrániť
  3. Mne sa páči hlavne tá kefka lebo nie je umelá a pekne riasy rozčeše:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím potvrdiť, kefka je skvelá, trochu mi pripomína práve Max Factor 2000 calories, ale Clinique tak rýchlo nevysychá.

      Odstrániť
  4. Túto riasenku som vždy chcela vyskúšať, ale kým sa k nej dostanem, kúpim si nejakú inú. Ja som bola doteraz najviac spokojná s Diorshow riasenkou v zlatom balení s "bublinkovým" aplikátorom a s Chanel Le Volume de Chanel. A s mojou prvou riasenkou vôbec, ktorá bola od Manhattan. Z lacnejších mi vyhovovala jedna od Essence, ktorá bola v ponuke len veľmi krátko a jedno z Bipy, taká oranžová tuším. Vyskúšala som už kopu prírodných riaseniek, ale tie ma prekvapujúco všetky štípali v očiach, hlavne pri odličovaní :(

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.