Chanel Le Vernis - 591 Alchimie

Ahojte kozmetickí maniaci!

Dnešnú recenziu som veľmi ani nechcela písať, ale nakoniec som sa rozhodla, že ju spíšem, lebo možno mnoho z vás zaujíma, či naozaj laky na nechty od high end značiek stoja za to a či je vlastne tá nekresťanská suma za tieto laky priamoúmerná aj kvalite laku. 

Preto vám spíšem moje dojmy z môjho jediného laku od Chanel a to konkrétne v odtieni 591 Alchimie. Aj keď na základe niektorých vyjadrení ostrielaných kozmetických maniačok, aj takéto laky sa veľmi líšia kvalitou od odtieňa ku odtieňu. Síce môj odtieň už pravdepodobne nezoženiete v ponuke Chanel, lebo išlo o jednu z limitovaných jesenných kolekcií, ale na druhú stranu, by som vám chcela spraviť aspoň nejaký ten vhľad aspoň do kvality perleťových lakov tejto značky. 


Chanel má obvykle širokú škálu odtieňov a rôznych finishov a podľa oficiálneho popisu majú ich laky posilňovať nechty. Všetky laky od Chanel sú bez formaldehydu, toluénu. Za 13 ml laku zaplatíte v priemere 27 eur aj nejaké drobné. 

Pomerne sa mi páči aj samotný flakónik laku, ktorý je z byteľného skla a vrchnáčik samotný, ide dať dolu, aby ste mohli so štetcom ľahko pracovať len prostredníctvom malého vrúbkovaného držiaka.

A samotný odtieň? Alchimie je verná svojmu názvu a je to stredne-tmavá olivovo-zelená farba s jemnou perleťou, čím vytvára taký metalický efekt na nechtoch. Má krásne zlaté odlesky, čo celému odtieňu dodáva viac teplý nádych. 

Lak sa pomerne skvelo, rovnomerne lakuje vďaka úzkemu štetčeku a nerobí šmuhy. V prípade tohoto konkrétneho laku sú nevyhnutné dve vrstvy, pretože po prvej vrstve ešte mierne presvitajú nechty. Čo oceňujem, že lak aj pomerne rýchlo zasychá a nemusím teda lakovaním stráviť tak dlhú chvíľu. 

Samotná výdrž laku je taká ako je aj u bežných drogérkových lakov ako je Rimmel alebo Catrice. Po tejto stránke tento lak neponúka nejaký extra benefit vzhľadom k cene. V tomto je väčší spoľah na Essie laky, ktoré sú cenovo dostupnejšie. 


Aj keď tento odtieň už nezoženiete, tak vám môžem odporučiť dva odtieňovo a efektovo podobné laky a to je OPI  - At Your Quebec & Call a China Glaze - Agro. 

Vlastníte cenovo drahšie laky? Vidíte v nich nejaké benefity naviac oproti bežným drogérkovým?

Komentáre

  1. Farba je pekna, ale tolko by som za lak nedala :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tomu ver, ja som ho mala za 10 eur, to sa dá, ale tých 27 eur za to, že to zase nie je niečím výnimočný lak je naozaj veľa :).

      Odstrániť
  2. tá farba je vcelku naozaj úchvatná..ale tá cena, je ozaj nie pekná. Mám jeden lak od Essie a už za ten mi bolo ľúto dať tie peniaze čo som zaň dala :D :)

    BeautyMuffin

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.