Kiehl´s - Ultra Facial Cream

Ahojte kozmetickí maniaci! 

Poslednú recenziu na blogu som venovala pleťovému toneru a dnes sa pozrieme na ďalší produkt v starostlivosti o pleť a to je krém. Zohnať kvalitný krém, ktorý vyhovuje potrebám mojej pleti a zároveň nemá tendenciu pleť príliš premasťovať a upchávať póry je občas pre mňa ťažká výzva a neustále medzi krémami hľadám tie, ktoré mi sadnú. 

Značka Kiehl´s síce nemá zastúpenie na Slovensku ale v Česku áno, takže jej pravidelné objavovanie sa na mojich obľúbených blogoch ma nenechalo chladnou. Preto som sa rozhodla niečo vyskúšať a zrovna sa mi podarilo do rúk dostať vzorku jedného z ich známych univerzálnych krémov Ultra Facial Cream. 


Samotná vzorka je obsahovo pomerne veľká (7ml), čiže sa dá pomerne dobre otestovať jeho účinky na pleť. Veľmi oceňujem aj jednoduché balenie, pri ktorom nemusím hľadať zloženie na papierových krabičkách alebo ho ťažko lúštiť. 

Ultra Facial Cream je ikonickým krémom v portfóliu, ktorý podľa oficiálneho popisu aj vďaka svojej ľahkej textúre poskytuje 24 hodinovú hydratáciu pleti, pomáha udržovať vlhkosť v pleti. Krém sa používa podľa potreby ráno a/alebo večer. Je vhodný pre normálnu až suchú pleť. 

Krém je údajne ikonický tým, že vďaka obsahu látok Antarcticine-a Glycoprotein a Imperata Cylindrica ochraňujú pleť pred drsnými klimatickými podmienkami. Antarcticine-a Glycoprotein je extrahovaný z mikroorganizmov z morských ľadovcov a má schopnosť chrániť pokožku pred nízkymi teplotami. Imperata cylindrica je zase rastlina pochádzajúca z austrálskej púšti, ktorá má vynikajúce schopnosti zadržiavania vody v suchom prostredí. Údajne kombinácia týchto dvoch zložiek pomáha znižovať straty vlhkosti z pleti a  pomáha absorbovať vlhkosť zo vzduchu.

Avšak, povedzme si otvorene obsah týchto skvelých účinných látok je pomerne nízky.  Za to obsah niektorých pomerne skvelých olejov ako je marhuľový olej, avokádový olej, olivový olej, ryžový olej sú pomerne fajn zastúpené. Krém obsahuje niektoré mne okunelahodiace zložky ako sú parabény.Čo je u tejto značky aj pomerne známe, že v mnohých výrobkoch nepoužíva parfemáciu. 

Ingredients: Aqua, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Squalene, BIS-PEG-18, Methyl Ether Dimethyl Silane, Sucrose Stearate, Stearyl Alcohol, PEG-8 Stearate, Urea, Myristyl Myristate, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Prunus Armeniaca Kernel Oil/Apricot Kernel Oil, Phenoxyethanol, Persea Gratissima Oil/Avocado Oil, Olea Europaea Oil/Olive Fruit Oil, Oryza Sativa Bran Oil/Rice Bran Oil, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Imperata Cylindrica Root Extract, Stearic Acid, Methylparaben, Chlorphenesin, Palmitic Acid, Disodium EDTA, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Propylparaben, Carbomer, Triethanolamine, Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Sweet Almond Oil, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Hydroxypalmitoyl Sphinganine, Caprylyl Glycol. 

Krém mi vydržal cca 3 týždne každodenného večerného používania. Na denné používanie na moju rýchlo mastiacu sa pleť sa jednoducho nehodí. Na noc je ale pomerne skvelý, pretože má naozaj ľahkú, jemne gélovitú konzistenciu, ktorá ale vytvorí príjemný hydratačný film na pleti. Do pleti sa pomerne rýchlo vstrebáva a nezanecháva mastný pocit na pleti. Avšak určite ho neodporúčam na mastnú pleť ako denný krém, pretože sa správa pod make-upom trochu nevyspytateľne. 


Ráno po zobudení bola moja pleť primerane hydratovaná, nemala som pocit mastnoty, ale ani som nemala suché miesta na pleti, ako sa mi to obvykle stáva s krémami, ktoré majú ľahšiu konzistenciu. Tento krém pomerne upokojil moju pleť po celodennom nosení make-upu a ráno bola pleť znova vláčna. Počas používania tohoto krému sa pleť ustálila, nevytvárali sa mi nejaké boláky, ani sa mi nadmerne neupchávali póry. 

Mňa teda pomerne tento krém presvedčil a rozhodne by som ešte niečo z pleťovej kozmetiky Kiehl´s vyskúšala. Máte Vy nejaké skúsenosti s touto značkou? 

Komentáre

  1. O tejto znacke som este nepocula, ale tento krem vyzera fakt dobre a super ze ti vyhovuje :) len skoda toho zlozenia :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takto podľa zloženia by som ani nepovedala, že mi až tak sadne :).

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.