Nuxe - Reve de Miel - Čistiaci gél na tvár

Ahojte kozmetickí maniaci. 

Dnešná recenzia bude, ako to už začína byť u mňa na blogu tradíciou, na značku Nuxe Paris. Rozhodla som sa, že vyskúšam ich čistiaci gél z medovej rady Reve De Miel. Ako sa mi osvedčil a či stojí za to, sa dozviete v dnešnom článku. 


Podľa oficiálneho popisu ide o čistiaci a odličovací gel na tvár. Ide o čistiaci gél bez obsahu mýdla odstraňuje make-up, čistí a ukľudnuje pleť. Obsahuje výťažky z medu, slnečnice, čistiacu bázu rastlinného pôvodu. Je bez parabénov a 94,9% ingrediencií je rastlinného pôvodu. 


Ingredients: Aqua, Glycerin, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Mel/Honey, Sunflower Seed Oil PEG-8 Esters, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Cocoamphoacetate, Parfum/Fragrance, Phenoxyethanol, Gluconolactone, Lauryl Glucoside, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Hydroxide, Caramel, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Allantoin, Sodium Benzoate, Tetrasodium Glutamate Diacetate, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Calcium Gluconate, Tropolone, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Tocopherol. 

Gél je v balení s pumpičkou, ktorá dávkuje primerane produktu na jedno použitie. Obsah balenia je 200 ml a za takéto balenie zaplatí cca tých 13 eur. Samotný gél je medovo-hnedej farby a je pomerne hustý, takže nehrozí že pri jeho aplikácii na pleť by vám "utekal" pomedzi prsty do mydla. 

Aplikácia samotného gélu je taká, ako sme u penivých gélov zvyknutý. Gél sa jemne napení v rukách a aplikuje krúživými pohybmi po tvár. Gél som bežne používala na ranné a večerné čistenie pleti. Samotný gél nie je príliš penivý, takže neobsahuje agresívne penivé zložky, ktoré majú tendenciu vysušovať. A spolu s konjakovou hubkou tvoril skvelú dvojicu najmä na večerné čistenie pleti, keď som si pleť dočisťovala od zvyškov make-upu. 

Pleť je po jeho použití naozaj jemná a nemala som za celú dobu používania tohoto gélu pocit vysušenej pleti a to bývali aj dni, keď som gél použila aj 3-4 krát do dňa. Pleť zostáva jemná a netreba ju ani extra zvlhčovať nejakou termálnou vodou, lebo pocit napnutej pleti sa u mňa vôbec neobjavoval. 

Čo oceňujem taktiež, že ako človek s mierne problematickou mastnou pleťou som nemala pocit, že by tento gél nejak zhoršoval môj stav pleti, čo sa týka aj výskytu akné, alebo samotného efektu, že by sa pleť nadmerne premasťovala. Následná starostlivosť v podobe tonera, séra a krému sa po vyčistení týmto gélom dobre nanáša. 

Nevýhodou možno pre ľudí s citlivejšou pleťou je trošku výraznejšia parfemácia, ale nepríde mi oproti iným drogérkovým produktom výraznejšia. 
Taktiež by som ho nepoužívala výhradne ako jediný odličovač make-upu lebo nemusí to zvládnuť. Skôr len ako klasický čistiaci gél na pleť, ktorým si pleť človek vyčistí ráno, keď pleť sa zbavuje nečistôt po noci a večer na dočisťovanie pleti, aby ste mali istotu že pleť je naozaj zbavená všetkých nečistôt a pripravená na nočnú starostlivosť. 

Môj verdikt pre tento čistiaci gél je pozitívny. Či už balením, rýchlosťou spotreby, účinkami a aj samotnou cenou a určite sa k nemu v budúcnosti vrátim a zaobstarám si ho časom znova. 

Aký je Váš osvedčený čistiaci gél? 

Komentáre

  1. Ja som s nim bola spokojna. Akurat ma teraz prekvapila vyssia cena. Ja som ho mala z e- shopu, kde bol o nejake cca 3-4 eura lacnejsi.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je možné, že na eshopoch, najmä väčších ako notino a elnino bude lacnejší, ja som ho kupovala v lekárni Benu za tú cenu, tak snáď už tá cena je najvyšší strop za ktorú ide tento gél zohnať.

      Odstrániť
  2. Tento gél je už hádam všade a ja ho strašne túžim skúsiť. Ohľadom ceny videla som ho tuším v lekárniach za nejakých 11 EUR, ale záleží kde ako.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.