La Roche Posay - Serozinc

Ahojte, vítam Vás pri tohtotýždňovom článku :). 

Dnešný článok sa zameria na jednu z noviniek, ktoré sa ocitli na poličkách drogérií. O značke La Roche-Posay bolo už popísané mnoho a najmä o jej pozitívnom účinkoch na problematickú pleť akéhokoľvek typu. Novinkou pre mastnú a problematickú pleť s akné je nový toner Serozinc vo forme jemného aerosólu. Ako teda u mňa obstála táto novinka? 


Balenie je pomerne zaujímavé pre toner, pretože vizuálne mi viac pripomína klasické termálne alebo minerálne vody na pleť, ktorých hlavnou funkciou je osvieženie pleti v letných dňoch alebo ako navlhčenie pleti pred použitým pleťového olejčeka. 

Podľa oficiálneho popisu ale ide o toner v spreji s obsahom síranu zinočnatého, ktorého úlohou je čistiť a upokojovať problematický typ pleti. Obsah je 150 ml a cena sa pohybuje okolo 8 eur. 

Ingredients: Water, Sodium Chloride 0,75%, Zinc sulfate 0,10%. 

Ako vidíte hlavnou ingredienciou je obyčajná purifikovaná voda (čo bolo pre mňa sklamanie, hodila by sa viac termálna voda La Roche-Posay, keď už sa jedná o túto značku) a malý obsah obyčajnej soli a síranu zinočnatého. Poďme ale ďalej k popisu indikácie tohto tonera. 

Produkt je určený k tonizácii pre mastnú a problematickú pleť, pomáha upokojovať pocit pálenia pokožky (aj po holení a aj v oblasti nosenia plienok). Poďme ale k mojim pocitom a skúsenostiam s týmto tonerom. 

Toner som koniec koncov nakoniec používala tak, že som si trochu vody nastriekala na vatový tampónik a pleť pretrela. Takto som ho používala ráno aj večer na už predom vyčistenú pleť prostredníctvom čistiaceho gélu. 

Samotný produkt som takto používala približne dva mesiace, kým mi produkt nedošiel. Za toto obdobie som si nevšimla žiadne zlepšenie stavu pokožky. Pleť bola miestami začervenaná na miestach drobného akné, nemala som pocit čistejšej pleti a ani upokojenej pleti. Dokonca došlo k miernemu zhoršeniu pleti, pretože sľubovaného čistiaceho efektu som sa nedočkala. Prakticky to ani nejde keďže ide o obyčajnú purifikovanú vodu s minimálnym množstvom zinku. 

Za mňa teda tento toner odporučiť nemôžem. Ide vlastne o drahú destilovanú vodu so stopovými prvkami obyčajnej soli a minimom nejakého zinku vo forme síranu zinočnatého. Čiže pleť tento produkt nečistí a toner nenahradí. Možno ako prípravok na navlhčenie pred použitím oleja je fajn. Ale nie za cenu 8 eur za 150 ml balenie. Na tento účel si radšej zaobstarám obyčajnú minerálnu vodu od Balea. Najmä ma tento produkt sklamal s klamlivým popisom, že ide o toner na problematickú pleť s akné, ktorý má pleť čistiť, čo je dosť zavádzajúce. Za mňa teda tento produkt neodporúčam. 

Aký produkt naposledy vás sklamal a nespĺňal sľubované účinky?

Komentáre

  1. Tento toner sa používa po vyčistení pleti, nastrieka sa na tvár a po vysušení sa môže aplikovať sérum a krém. Ja som ho používala cele leto minulý rok (novinkou je asi len na Slovensku,spotrebovala som 2 fľašky za 4 mesiace) a za mňa osobne ho odporúčam, lebo mi pomohlo regulovať nielen akné, ktorým v lete trpím, ale som aj zistila, že mi pomohlo aj na alergiu na slnko, keď som strávila celé dni vonku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Väčšine ľudí sadol, ale mne proste nič nerobil. Škoda, dúfala som, že sa stane mojou rutinou v starostlivosti o pleť.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.