Ozalin - Levanduľový krém na nohy

Ahojte kozmetickí maniaci. 

Dnešná recenzia bude zameraná na celkom aktuálnu tému a tou je starostlivosť o pokožku nôh. Blíži sa nám leto a s ním aj doba, keď nosíme otvorenú letnú obuv. A základom letnej rutiny by teda malo byť aj mazanie si nôh krémom. Dneska sa teda pozrieme na jeden z mojich objavov posledných mesiacov. 


Musím sa priznať, že na Ozalin som narazila úplnou náhodou pri nákupe v Teta drogérii a svojím popisom ma tak zaujal, že som ho "čapla".

Ozalin je tradičný výrobok Karlovarskej kozmetiky a je určený na zmäkčenie stvrdnutej kože a preto je vhodný na natieranie miest, kde sa tvorí nadmerná zrohovatená koža alebo mozole. Samotný krém je v klasickom hliníkovom balení ako mastičky a obsah má 50 gramov. 

Čo sa týka zloženia obsahuje vhodné látky práve na problematickú pokožku nôh, napr. urea, lanolín, lecitín, kyselina salicylová a obsahuje aj samotný levanduľový olej. 
Ingredients: Aqua, Stearic Acid, Palmitic Acid, Glycine Soja Oil, Glycerin, Urea, Lanolin, Petrolatum, Dimethicone, Glyceryl Stearate ES, Lecithin, Laureth-30, Lactic Acid, Parfum, Lavandula Hybrida Oil, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Salicylic Acid, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, BHT, Benzyl Benzoate, Citronellol, Coumarin, Butylphenyl Methylpropional, D-Limonene, Linalool. 

Krém je klasickej "mastičkovej" konzistencie, ale napriek tomu nie je až taký mastný. Krém som používala na nohy vyše mesiaca vždy po sprche. Postupne počas mesiaca som pozorovala, že nemusím tak často ako predtým obrusovať päty pomocou pemzy, lebo samotná koža nemala takú tendenciu rohovatieť. Krém päty postupne zjemnil a boli hydratované. 

Musím povedať, že tento kevanduľový krém predčil moje očakávania a neočakávala som, že nájdem krém, ktorý bude na moje päty fungovať lepšie ako mnou ospevovaný krém na nohy s ureou od Balea. 

Ozalin teda môžem za seba odporučiť a najmä teraz na leto bude nevyhnutnou súčasťou aj mojej starostlivosti o nohy. 

Aký krém na nohy je ten váš TOP? 

Komentáre

  1. Tento krém poznám, sama som bola prekvapená z jeho krásnej vône a hlavne ma prekvapil výrobca. Používam ho však skôr sporadicky, som dosť lenivá na krémovanie nôh.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ak na tento krém natrafím, určite kupujem :) Pokožku nôh mám totižto aj napriek častému krémovaniu neustále náchylnú na vysušovanie a tiež na rýchlu tvorbu zrohovatenej kože. Teraz som akurát spotrebovala krém na nohy od Weledy, ktorý bol síce fajn, no moje nohy potrebujú niečo výdatnejšie. Takže vďaka za skvelý tip! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.