Sagrada Natura - Arganový olej aneb aj ja som mala tú česť :)

Ahojte maniaci prírodnej kozmetiky! 

Áno, tak aj mne sa podarilo mať tú česť testovať čistý bio arganový olej od Sagrada Natura
Musím sa priznať, že na olejčekovanie som nikdy príliš nebola, najmä po dvoch zlých skúsenostiach, ale stále ma niečo ťahalo ku kvalitnejším pleťovým olejom alebo olejovým séram. Preto keď mi v emailovej schránke pristála možnosť testovať toľko vychvaľovaný arganový olej od Sagrada Natura povedala som si, že dám olejčekom zase šancu. 


Podľa oficiálneho popisu produktu je kozmetický arganový olej veľmi obľúbeným vďaka svojím hydratačným, vyživujúcim a omladzujúcim účinkom. Obľúbený je aj vďaka jeho multifunkčnosti keďže je vhodný aj na pleť, telo a aj ako zábal na vlasy. Tento olej je veľkým lákadlom aj vďaka tomu, že pochádza priamo z Maroka, ktoré je pôvodnou krajinou, odkiaľ tento olej pochádza. Dôležité je aj poznamenať pre nadšenov prírodnej kozmetiky, že tento olej je bio a má certifikát CPK a čo mňa osobne najviac zaujalo, že je vyrábaný v manufaktúrách založených na Fair trade. 

Zloženie: 100% Argania Spinosa Kernel Oil. 

Tento arganový olej je teda za studena lisovaný, čo mu umožňuje ponechať si vysoké množstvo vitamínu E, nenasýtených mastných kyselín omega-9 a omega-6 a taktiež kozmeticky prospešných fytosterolov a polyfenolov. Výhodou pre všetky citlivejšie osôbky je, že neobsahuje žiadnu pridanú parfemáciu a ani konzervanty. 

Balenie je klasické ako sme zvyknutý pri olejčekoch. Tmavá sklenená fľaštička, ktorá má zabrániť svetlocitlivým zložkám aby sa nerozkladali a pipetka ktorou sa olej dávkuje v kvapkách. Olej mi taktiež príde, že nie je nejak parfémovaný, pretože obavy som trochu mala po nejakých avízach, že arganový olej nie je úplne nebe a dudy pre nos. Našťastie sa nič také nekonalo. 


Dopredu musím upozorniť, že mám mierne problematickú pleť s občasným výskytom akné, ale mastnú pleť mám celoročne. Preto som tento olej používala prevažne na noc. 

Najprv som si pleť navlhčila sprejom s vodou a následne som aplikovala 3 kvapky oleja na celú tvár. Spočiatku nastane pocit mastnej pleti po oleji, ale postupne sa olejček vstrebe a na pleti je cítiť len jemný film natretej pleti. Do rána sa už olej úplne vstrebe. Hneď po prvých dňoch používania olejčeka som si ráno všimla, že pleť je skvele hydratovaná a vyživená a že mám omnoho menej suchých miest okolo nosa a na čele. 

Čo ma však najviac potešilo po dvoch týždňoch používania, že nastalo u mňa rapídne zlepšenie stavu pokožky nielen čo sa týka hydratácie, ale ruka v ruke s tým sa zmiernila aj tvorba kožného mazu a následne aj výskyt akné. Postupne sa začali aj regenerovať rýchlejšie jazvičky po akné. 

Pre mňa sa stal tento olej veľkým prekvapením a najmä po pár negatívnych skúsenostiach s pleťovými olejčekmi. Takže arganový olejček budem používať aj naďalej a uvidím, či sa časom dočkám aj spomínaného vyhladenia vrások :D. 

Aké máte vy skúsenosti s arganovým olejom? 

Komentáre

  1. Ja mam s tymto olejom len tie najlepsie skusrnosti. Navyse sa mina len pomalicky, takze v konecnom dosledku je aj cena velmi prijatelna.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím potvrdiť, že naozaj tá spotreba je minimálna, ja som hádam ani za ten mesiac nezaznamenala, že by mi nejak rapídne ubudlo a to som ho používala každý večer.

      Odstrániť
  2. Argánový olej som ešte neskúšala, no o tomto som už veľa čítala a začal ma veľmi zaujímať, pôsobí na mňa veľmi dobre :))

    Candy | C a n d y G r a n t

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Arganovy olej som neskušala ešte ale hlavne že ty vidiš nejake tie zmeny k lepšiemu, musi to byť uplny zazrak, v poslednej dobe mam pleť dosť zhoršenú asi by som sa mala po niečom takom obzrieť:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja momentálne mám v pláne vyskúšať hroznový :D S argánovým mám samé dobré skúsenosti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Arganový olej už chcem dlho vyskúšať a to najmä na končeky vlasov :) Pokiaľ nepoužijem kondicionér alebo nejaký olejček, väčšinou sú suché a ľahko sa lámu

    www.frenchstyle.eu

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.