Nuxe - Nuxellence Detox

Ahojte kozmetickí maniaci! 

Dnešný článok bude v znamení takej tej dodatkovej starostlivosti o pleť. Nepôjde vyslovene o recenziu na sérum, ale na fluid, ktorý je určený práve na nočnú extra starostlivosť o pleť. Či ide o ďalší kúsok z rady francúzskej kozmetiky Nuxe Paris, ktorý som si zamilovala si prečítate práve v dnešnom článku. 


O čo vlastne ide pri tomto produkte? Podľa oficiálneho popisu ide o omladzujúcu a detoxikačnú starostlivosť o pleť určenú na noc. Fluid má vyhladzovať a regenerovať pleť a dodávať pleti oddýchnutý vzhľad. V popise tiež nájdete, že ide o pomerne novú technológiu starostlivosti o pleť s 10 patentmi, ktoré podporujú detoxikáciu kožných buniek a ich obnovu. Zaujímavé pre mňa osobne je, že tento fluid je vúdajne vhodný pre všetky typy pleti a pre všetky vekové kategórie. Taktiež lákajú obsahom extraktu z kvetu mučenky a kyseliny hyalurónovej. To by bolo všetky superlatívy na obale produktu. 

Poďme ale k aplikácii a spôsobu používania tohto fluidu. Fluid sa odporúča používať večer, buď samostatne alebo pod obvyklý nočný krém, pokiaľ by vám len tento fluid na hydratáciu nestačil. Mne najmä v letnom období stačil tento fluid samotný, ale s blížiacou sa jeseňou a klesajúcimi teplotami začínam mať potrebu buď naniesť väčšie množstvo tohto fluidu alebo následne naniesť ešte ďalší hydratačný krém od Nuxe. 

Fluid sa aplikuje formou pumpičky, ktorá je vysúvacia, čo je pomerne skvelý systém, žiadne viečka a pumpička sa vysunie jemným pootočením vrchnej časti balenia. 


Samotný fluid je viacmenej krémovo-gélovej ľahkej konzistencie a nie je to také to typické tekuté sérum alebo emulzia. 



Čo sa týka vstrebateľnosti a hydratácie, fluid sa veľmi rýchlo vstrebá do pleti a nezanecháva žiadny pocit mastnoty alebo nejakého nánosu krému. Pokiaľ máte suchšiu pleť alebo takpovediac nie mastnú, samotný fluid vám na hydratáciu pravdepodobne nevystačí a budete musieť aplikovať ešte aj váš nočný krém. 

Aké sú výsledky s týmto fluidom po troch mesiacoch používania? Nezaznamenala som, že by nejak vyhladzoval vrásky. Spočiatku mi tento fluid spôsobil takmer to čo každý krém a to bolo, že sa mi počas prvého týždňa objavilo viac akné na pleti. Postupne sa tento stav upokojil a dnes už viacmenej sa ráno budím s peknou pleťou, ktorá má relatívne vyrovnaný farebný tón. 

Avšak, trochu pociťujem kvôli zloženiu aj rýchlejšie upchávanie pórov, z čoho až tak nadšená nie som. 
Zloženie: Aqua/Water, Glycerin, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, C14-22 Alcohols, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimwthyl Taurate Copolymer, Octyldecyl Myristate, Dimethicone, Albizia Julibrissin Bark Extract, C10-18 Triglycerides, Dicaprylyl Carbonate, Butylene Glycol, Tocopherol, Parfum/Fragrance, C12-20 Alkyl Glucoside, Lauroyl Lysine, Phenoxyethanol, Sodium Stearoyl Glutamate, Dimethicone Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Dehydroacetic Acidm Allantoin, Polysorbate 60, Sorbitan Isostearate, Hydrolyzed Candida Saitoana Extract, Sodium Gluconate, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Lupine Protein, Citric Acid, Passiflora Incarnata Extract, Papaver Rhoeas Petal Extract, Benzyl Alcohol, Anchusa Arvensis Extract, Lepidum Meyenii Root Extract, Sodium Benzoate, Calendula Officinalis Flower Extract, Theobroma Cacao Callus Powder, Araucaria Augustifikia Seed Extract, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone. 

Záverom môžem povedať, že fluid je pomerne fajn, najmä na hydratáciu mastnej pleti v noci, ale keď si vezmem pomer cena/obsah produktu/výkon, tak pravdepodobne nemám až takú motiváciu a nevidím až také zlepšenie pleti, aby som dala 50€ za tento fluid. Čiže môžem skonštatovať, že sklamanie to pre mňa nie je, ale ani sa tento fluid nestal pre moju pleť nejakým zázrakom a svätým grálom. 

Aké séra sa osvedčili vám? 

Komentáre

  1. Mala som len Bioderma Hydrabio a bolo fajn, ale zázraky podľa mňa nerobilo. Teraz skúšam sérum od Bielendy, no zatiaľ mám zmiešané pocity.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne sa veľmi dobre osvedčilo hydratačné sérum s kyselinou hyalurónovou od prírodnej značky Priody. Inak by som veľmi rada vyskúšala hydratačné sérum Hydra Essentiel od Clarins.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som chcela celú tú radu od Clarins vyskúšať, keďže sú na ňu také chvály :D.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.