Estée Lauder - Perfectionist Youth-Infusing Makeup

Ahojte kozmetickí maniaci! 

Dnešná recenzia bude znova na nejakú tú dekoratívku z dielne Estée Lauder. Make-up Perfecionist sa mi podarilo ukoristiť v 50% zľave a vďaka tomu som sa rozhodla, že tento make-up vyskúšam, aj keď nie je úplne určený na mastnú pleť. 

Estée Lauder Perfekcionist - 2N1 Desert Beige
Balenie
Samotné balenie je makeupu je v sklenenom priehľadnom flakóniku s modrým viečkom. Naspodu flakóniku je nálepka s odtieňom, takže to nie je potrebné zložito hľadať, alebo si nechávať pôvodnú krabičku. Balenie je s pumpičkou, čo je za mňa jedno z najideálnejších riešení pre make-up. Pumpička pumpuje potrebné množstvo produktu na jedno stlačenie a nikdy sa mi nestalo, že by pumpla nejaké nadmerné množstvo, ktoré som následne nevyužila. 

Odtieň 
Odtieň nie je najsvetlejší, ale ide o druhý najsvetlejší v neutrálnom spektre odtieňov týchto make-upov. Síce na pohľad takto príde o dosť tmavší, ale vzhľadom k tomu, že používam samoopaľovacie mlieko, tak mi tento odtieň sedel. Príde mi, že aj samotný make-up na mne neoxidoval natoľko a pekne sa prispôsobil pleti, čím má tento make-up veľké plus. 

Estée Lauder Perfekcionist - 2N1 Desert Beige
Konzistencia 
Konzistencia je krémová a ľahko gélová. Dôvodom je, že je skôr určený na normálnu až suchšiu pleť, ktorá už má aj nejakú tú vrásku. Popravde, táto konzistencia mi napriek mojej mastnej pleti pomerne sedela. Dôvodom bolo najmä to, že pekne pleť hydratoval a nemal tendenciu zvýrazňovať suchšie miesta pleti, ktoré aj napriek mastnej pleti mám. Avšak, táto konzistencia aj spôsobuje to, že pleť je mierne rozjasnená a teda pleť nematuje. 
Pozitívne aj hodnotím fakt, že make-up napriek tejto konzistencii, ktorá je trochu silikónovejšia nezhoršoval stav mojej pleti a nemala som upchatejšie póry. 

Krycia schopnosť 
Krycia schopnosť bola pre mňa pomerne prekvapením, pretože ide o strednú kryciu schopnosť. Na fotkách pred a po môžete vidieť, že v čase fotenia som nemala pleť v najlepšej kondícii a make-up pomerne pekne zakryl červené miesta po akné, bez zbytočného zvýraznenia týchto miest. 

Estée Lauder Perfekcionist - 2N1 Desert Beige
Aplikácia make-upu 
Samotný make-up sa pomerne dobre aplikoval samotným flat top alebo round top kabuki štetcom. Keďže je make-up trochu gélovejší a silikónovejší, nebolo treba make-up dlho zapracovávať a nevytváral sa na pleti ani ťahy štetcom, ktoré by následne bolo treba dlhšie rozmazávať. 

Finish, výdrž makeupu a celkové hodnotenie 
Ako som už načrtla, make-up má skôr rozjasňujúci efekt a matovanie od neho nečakajte. Pokiaľ vám však vyhovuje viac takýto efekt a prepúdrovanie počas dňa preferujete radšej, ako matný efekt, pri ktorom sa zase vyskytujú iné neduhy. Mne osobne make-up vyhovoval prevažne na jeseň a zimu a jar, keď som ho používala a vlastne celý spotrebovala. V lete, keď už som mala zvyšky tohoto make-upu mi nesedel, pretože tie teploty proste vzhľadom k mojej pleti nezvládal. 
Make-up samotný teda vydrží na pleti tak okolo 8 hodín, následne sa začne strácať, ale našťastie prirodzene a nemá tendenciu sa zrážať do nepekných máp. V týchto vlastnostiach sa mi naozaj páčil. 
Celkové moje hodnotenie je pozitívne. Avšak, prihliadam aj na to, že make-up sa mi podarilo zohnať s 55% zľavou a že vlastne za pôvodnú sumu by som si ho asi nezaobstarala. Na druhú stranu, bude naozaj skvelý ľuďom so suchšou pleťou, ktorá potrebuje dostatočne hydratačný make-up, ktorý aj zakryje nejaké ľahšie pigmentové škvrny. 

Aký make-up naposledy prekvapil vás? 

Komentáre