Balea - Reinigungs Öl aneb odličovací olej z drogérky

Ahojte krásky :). 
Dnes som si pre vás pripravila dlho pripravovaný článok, nakoľko tento produkt testujem už 2 mesiace. Ide o odličovací a čistiaci olej od značky Balea. 

Balea - Reinigungs Öl
Ja som vlastníčka mastnej a mierne problematickej pleti. Preto som sa doteraz vyhýbala olejom alebo balzamom na odličovanie a skôr som využívala na odličovanie obrúsky a micelárne vody. 

Na druhú stranu som mierne skeptická voči súčasnému trendu odličovania len micelárnou vodou. Ja nie som ochotná na jedno odličovanie minúť 10 vatových tampónov a aj tak by som nemala pocit riadne vyčistenej pleti. Áno, používam aj ja micelárnu vodu, ale väčšinou na doodličovanie zbytkov makeupu po odličovacích obrúskoch. Väčšinou ešte použijem čistiaci gél a gumovou kefkou pleť dokonale vyčistím. 

Preto v momente, keď som zbadala, že sa tento odličovací olej objavil v DM drogérií a za celkom prijateľnú cenu, skončil v mojom nákupnom košíku. Hlavným faktorom, prečo som sa rozhodla vyskúšať olej bolo, že maz aj špina, ktoré sa po celom dni na pleti nachádzajú a usadia je najlepšie rozpustiť v oleji. Tak som sa dala na experiment. 

Moje odličovanie prebieha tak, že najprv si odlíčim oči dvojfázovým odličovačom. Následne už ide na scénu tento odličovací olej. Do dlane si pupnem tri dávky, do druhej ruky trošku vody, vytvorím takú emulziu a tie následne rozotriem po tvári a vmasírovávam do pleti. Makeup, aj všetky nečistoty sa postupne rozpúšťajú. Pleť opláchnem a následne ešte použijem micelárnu vodu na doodličovanie. Následne prejdem na čistenie pomocou čistiacej peny a gumovej kefky na tvár. 

V prípade dočisťovania micelárkou po použití oleja, potrebujem na úplne doodlíčenie dva vatové tampóniky s micelárkou. Koľko nečistôt na tampónikoch ostalo som vám aj sfotodokumentovala. 


Myslím si, že mne osobne táto metóda odličovania veľmi sadla a ako vidíte na tampónikoch neostane veľa zvyškov makeupu. Pleť po ňom nemám vysušenú a ani sa mi stav pleti nezhoršil. 

Jediné čo je odo mňa menšou výtkou je, že olej je trochu tekutejší, ale nie je to veľkým problémom. 

Zloženie odličujúceho oleja ja tiež celkom prijateľné. 


Ingredients: Helianthus Annuus Hybrid Oil, Isopropyl Palmitate, Isopropyl Myristate, PEG-20 Glyceryl Triisosetearate, Ethylhexyl Stearate, Tocopherol, Argania Spinosa Kernel Oil

Môj konečný verdikt je veľmi pozitívny a tým z vás, ktorým vyhovuje odličovanie rôznymi olejmi a balzamami ho môžem odporučiť na vyskúšanie. Stojí okolo troch eur a nespotrebováva sa príliš rýchlo, napriek tomu že je tekutejší. Mne sa podarilo za dva mesiace spotrebovať asi len tretinu tohto 100 ml balenia. 


Máte radi na odličovanie oleje alebo balzamy? Zaujal vás tento odličovací olej?

Komentáre

  1. Odličuju se podobně jako ty. Myslím si, že pouze jeden krok nestačí, vždycky na obličeji zůstane něco, co chce dočistit. Používám mléka, micelárku a občas olej. Momentálně Saloos

    Jsi krasna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada že niekto súhlasí, lebo nový trend odličovania len micelárnou vodou sa príliš rozmohol, ale príde mi, že pre pleť to nie je vôbec ideálny spôsob. Micelárna voda je za mňa naozaj len na už úplne doodlíčenie :).

      Odstrániť
    2. ja odlicujem micelarkou len doma u rodicov, lebo sa mi tam nechce nic moc skladovat a chodim tam malo, ale vzdy sa mi tam plet zhorsi, takze tiez nechapem, ako to niekto moze robit kazdy den.

      Odstrániť
    3. Vierka, aspoň si nám potvrdila, že odličovanie len micelárkou sa dá využívať len krátkodobo ale dlhodobo to nie je pre pleť nič moc.

      Odstrániť
  2. Na tie sa chcem aj ja zamerať po spotrebovaní tohoto, lebo naozaj mi tento spôsob sedí :). Dúfam, že u nás v bio obchodíku ich budú mať :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. zrovna se na něj chystám, tak jsem zvědavá, jestli mě také osloví :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kľudne sem potom daj vedieť, že ako sa ti pozdáva :).

      Odstrániť
  4. ja som na odličovanie asi leniva oči si vačšinou oličim čistiacim mliekom ked nemam na sebe make up, ale sem tam ked použijem tak odličujem ho aj miceralkou aj mliekom aj kremom len aby zišiel dole:))

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.