Rimmel Lasting Finish foundation 25h - recenzia

Ahojte. Tak odhodlala som sa na napísanie prvej recenzie na make-up. Ja viem, možno na tento make-up je to trochu neskoro, ale na druhú stranu nerada píšem recenziu len po krátkom používaní. Keďže make-up používam už asi od októbra 2014, myslím si že to nebude len taká rýchlopečená recenzia ale viem ho zhodnotiť po všetkých stránkach a dokonca ako sa na pleti správa počas všetkých ročných období. Tak poďme na to.

Rimmel Lasting Finish foundation 100 Ivory

1. Balenie
Pri mojom výbere zavážil veľmi fakt, že tento make-up sa predáva v dvoch typoch balenia, ja som si vybrala radšej pumpičku lebo si viem lepšie nadávkovať množstvo a celkovo mi viac vyhovujú pri makeu-poch pumpičky ako tubičky.


2. Odtieň
Budem pokračovať odtieňom (lebo neznášam keď to v článkoch nie je uvedené :D), kúpila som si 100 Ivory, nakoľko 010 Light Porcelain je na mňa neskutočne ružová, vyzerala by som ako prasiatko. Čo sa týka odtieňu, nepovedala by som že je pre úplne bledulky, ale ja napríklad používam celý rok samoopalovák tak mi vyhovuje. Odtieň by som povedala že je skôr neutrálny, nie moc do ružova ale ani moc do žlta, ja by som na môj podtón prijala žltší, ale je mi jasné že väčšinovej populácii by už potom nesedel. Urobila som vám swatch na biely papier aby ste videli ten podtón a zároveň ako vyzerá na úplne neutrálnom bielom podklade.

Rimmel Lasting Finish 25h - 100 Ivory
A tu je swatch na mojej ruke.

Rimmel Lasting Finish 25h - 100 Ivory
3. Konzistencia 
Čo sa týka konzistencie, nejde vyslovene o tekutý make-up ale skôr krémový trošku hutnejší čiže nebude vám stekať po ruke.

4. Krycia schopnosť
Vďaka svojej konzistencii má strednú až vyššiu kryciu schopnosť. Mám znamienko na ruke tak som sa vám snažila zachytiť ako ho pekne prekryje.


5. Aplikácia 
Čo sa týka aplikácie, najviac mi vyhovuje aplikácia štetcom, buď nejakým flat topom alebo round topom. Make-up po aplikácii tak trochu na tvári akoby lepí, na druhú stranu som vypozorovala, že sa vďaka tomu lepšie naň zachytáva púder.

6. Finish
Ide síce o dlhotrvácny make-up ale matný finish nečakajte, je potrebné prepúdrovať, ak máte mastnú pleť. Ja mám zmiešanú až mastnú pleť a nejak mi jeho absencia matného finishu nechýba, proste použijem púder. Make-up naozaj dlho vydrží, samozrejme nie 25 hodín ale na mojej mastnej pleti dá v dobrom stave tak 10 hodín. Taktiež na mne nejak neoxiduje.

Verdikt
Znova by som do tohto make-upu určite išla, za tú cenu sa nejedná o zlý produkt. Povedala by som že splnil moje očakávania, síce nebol až nad moje očakávania ale je to jeden z makeu-pov z drogérie ktoré patria do tej kategórie lepších a stojí za vyskúšanie. A tiež (už by som zabudla :D) má SPF 20 čo si myslím v našom podnebnom pásme na bežné nosenie stačí.

Máte už skúsenosť s týmto make-upom? Budem rada za každý koment alebo postreh :).

Fotím na: Canon PowerShot SX130 IS

Komentáre

  1. Tento make up vidím často na blogoch, väčšina má taký názor ako ty :) ja ho zhodnotiť neviem, keďže som ho neskúšala, ale zdá sa mi, že má fajn konzistenciu a ani krytie nebude úplne na nič :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oproti iným make-upom z drogérie je fakt tento medzi tými lepšími :). Veď časom budú recenzie aj na iné make-upy z drogérie a už jeden teraz viem že nepochválim :D

      Odstrániť
  2. Na mě bohužel moc tmavý, stejně jako ostatní makeupy, pořád jsem nenašla dost světlý a zároveň krycí :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To máš pravdu s tými svetlými je to biedne, poznám to z čias keď som ešte nepoužívala samoopalovák.

      Odstrániť
  3. Kryje hezky. Jen bych asi nevybrala odstín, když světlejší je růžová. :D A tahle na mě bude asi už moc tmavá. Jsem bledule. :) To je dobře, že píšeš recenzi až po dlouhém používání. Pěkný článek. :)

    KattyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano s tými odtieňmi je stále problém :D Ja aj pošlem raz ďakovný list tej drogérkovej značke ktorá sa rozhodne mať dva rady makeupov s dvoma podtónmi, pričom budú mať aj najsvetlejšie odtiene.
      Ináč aj ja som bledula, keby nepoužívam samoopalovák, tiež by mi nesedel ani tento odtieň.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.