Spotrebované #3

Ahojte ľudia :). Tak leto sa nám prehuplo už do ďalšieho mesiaca a máme tu august. A ako každý mesiac tak aj za mesiac júl sa mi znova podarilo spotrebovať celkom peknú hromádku produktov. Tak sa poďme na ne bližšie pozrieť a ku každému spraviť takú mini recenziu (možno aj trochu väčšiu:D).

1. Perfecta SPA cukrový telový peeling
Ako prvý produkt tu mám Perfecta SPA cukrový telový peeling. Kúpila som ho v Lidli, kde nie je v stálej ponuke ale iba počas nejakých špeciálneho SPA týždňa. Peeling som si kúpila s tým že ho budem používať výlučne na nohy a hneď vám poviem prečo. Obsahuje totiž hneď na prvom mieste v zložení Paraffinum Liquidum, čo popravde si ja tak nejak odmietam dávať na celé telo ale na nohy by mi až tak parafín nevadil. Ale celý produkt je katastrofa, pretože je to ako keby ste peelingové cukrové čiastočky zmiešali s vazelínou a pridali nejakú arómu (v tomto prípade čokoládovú, ale bavíme sa o vôni neskutočne umelej na môj vkus, vonia ako tie čokoládové lacné polevy :D). Proste po tom peelingu aj keď som ho použila len na nohy ostal tak hnusne hnusný povlak na vani že len sa pošmyknúť sa vybiť si zuby. To už ani nehovorím že obsahuje nejaký hydrogenizovaný ricínový olej a syntetický vosk. Peeling neustále akoby zasychal na povrchu. proste použila som ho párkrát ale letí do koša až nadsvetelnou rýchlosťou :D. Keď sa vám dá, radím vám vyhýbajte sa mu veľkým oblúkom a to hovorím aj s tým že som si vedomá že každému sedí niečo iné ale toto je proste zhmotnená katastrofa v kelímku :D. Prikladám aj fotodoukentáciu tej smrtiacej na povrchu prischnutej zmesi.


2. Essence 24h hand protection balm
Tuším išlo o zimnú limitku keďže vonia silne po škorici. Samotný krém ma dobrú konzistenciu ani moc riedku ani moc hutnú a hydratuje stredne, čiže keď nemáte vyslovene problémy s veľmi suchými rukami myslím si že krémy od Essence vám môžu vyhovovať. Taktiež cena vzhľadom k veľkosti balenia je priaznivá a zloženie tiež nie je najhoršie na druhom mieste je kokosový olej a na treťom bambucké maslo:). Ale bohužiaľ obsahuje parabény takže ak ste na ne alergický tak asi sa mu vyhnite.

3. Balea Urea Fusscreme 
Notoricky známy lacný, účinný krém na nohy, ktorý pomáha zvláčňovať stvrdnutú pokožku na nohách. Toto je cestovné balenie, ktoré som mala na cestovanie ale už sa blížilo k expirácii tak som ho minula aj bez cestovania :D. Ja odporúčam si najprv vypemzovať nohy a potom na noc si ho natrieť natiahnuť fusekle (ponožky) a do rána bude mať o dosť krajšie nohy. Zohnateľný, ako všetko od Balea, v DM drogérii.

4. Avon Skin so soft - dry oil spray 
Štvrtým produktom je suchý olej v spreji od Avonu. Ja popravde tieto kozmetiku od Avonu nemusím ak nejde o radu Planet spa alebo ich fixačný sprej. Tento sprej som ale dostala od mamy tak som sa dala do jeho používania. Používala som ho najmä na stehná, inde som asi nemala odvahu :D. Dobre som asi spravila. Ale začnem tým že ano olej je naozaj suchý, zachvíľu som mala pocit ako keby som ani nič nepoužila, čo by ma až tak nes..štvalo :D. Ale ten sprej neskutočne smrdí po alkohole. Prečo? Prečo do oleja dávajú alkohol? Aby som smrdela ako keby som došla z krčmy a nie zo sprchy? Plus aj ta parfumácia je ako taká ta lacná babkovská voňavka. Ale to by ešte všetko bolo v poriadku ale potom sa mi vyhádzali stehná a spravili sa mi malé červené bodky a od tej chvíle skončil v koši so spotrebovanými produktami a už sa ho ani nedotknem. Moja rada znie tiež sa mu vyhýbať :D.

5. Cien Shaving gel sensitive
Nie, nebojte nezačali mi rásť fúzy, iba som bola zvedavá či budú mužské peny na holenie o niečo lepšie ako napríklad bežné peny na holenie nôh pre ženy. A popravde táto nie. Mala som pocit že som jej minula omnoho viac ako napríklad klasických holiacich gélov od Balea, plus časom mi začala vadiť parfemácia takej tej lacnej mužskej kolínskej a práve v tom momente ako keby bola bezodná ale našťastie k tomu spotrebovaniu prišlo :D. Za mňa neodporúčam a znovu si nekúpim.

6. Toujours - sensitive baby wipes 
Ide o klasické vlhčené obrúsky na detskú prdelku, ktoré môžete kúpiť v Lidli. Myslím že tu nie je veľa čo povedať. Čistia dobre, či už keď sa líčite a máte zababrané ruky alebo ja s nimi aj kľudne prečistím kožené tenisky keď prídem z vonku a niekedy s nimi aj utieram prach na stole.


7. L´oréal výživa po farbení vlasov
Kto si farbí vlasy s farbami značky L´oréal vie že tieto pribalené výživy po farbení dokážu vlasy pekne po farbení zjemniť (vďaka silikónom samozrejme). Ja som túto výživu dostala, lebo vlasy si už momentálne nefarbím a bola som s ňou spokojná ako s predošlými keď som si vlasy farbila.


8. Ebelin - Odlakovač na nechty bez acetónu 
Tento odlakovač mám už niekoľkýkrát a bola som s ním spokojná. Ale odkedy poznám expresný odlakovač od Dermacolu tak tento zatiaľ nekúpim. Odlakuje pomerne dobre, aj keď s pieskovými lakmi alebo trblietkami má problémy.


9. Iseree Maxi odličovacie bavlnené tampóny
Bola som s nimi spokojná, sú 100% bavlnené a tie mám najradšej. Akurát mne subjektívne vadí ta veľkosť, takže som ich strihala na polku :D:D. Ale ináč odporúčam.

10. Lavera zjemňujúci hydratačný fluid Biomäta a Biolopúch
Jeden z mojich svätých grálov a mne zatiaľ najviac vyhovujúci denný krém. Nejde úplne o krém ale ľahký fluid, ktorý sa rýchlo vstrebáva. Plusom je že nezhoršuje mastnú pleť ktorá má problémy s pupienkami ani ju nijak neupcháva, s čím som mala problémy pri iných krémoch, najmä tých ktoré obsahujú silikóny. Toto bolo moje druhé balenie a momentálne som už načala tretie.

11. Freeman Marhuľový peeling
Peeling je veľmi jemný ale mne osobne vadil taký mastný silikónový povlak ktorý po ňom ostával. Práve preto ho asi znova nekúpim ale nájdem nejakú náhradu.


12. Carmex v tube 
Tiež jeden zo svätých grálov. mne naprosto vyhovujú všetky Carmexy, či už v kalíšku, v tyčinke alebo tento v tube. Tento som používala najmä keď som mala prasknuté kútiky a fungoval perfektne. Akurát na konci to bol trochu opruz vytláčať to, lebo človek musel zabrať oboma rukami :D.


A nakoniec aj niečo z dekoratívky.

13. Kryolan Ultra fluid foundation - odtieň NB1
Tí, ktorí nepoznáte Kryolan ide o profesionálnu maskérsku dekoratívnu kozmetiku a predávajú aj rôzne farby na telo a podobné veci. Ja som si od nich minulý rok kúpila tento ľahký make-up na leto. Majú neskutočne širokú škálu odtieňov, vyše 40. Ja som tento konkrétny kúpila v Bratislave na Dunajskej v obchode Koloria. Make-up má klasických 30 ml, ale bohužiaľ nie je s pumpičkou ale špachtličkou. Make-up kryje skôr ľahko. Ja musím tento vyhodiť nedopoužívaný keďže má dobu spotreby 9 mesiacov a začal tak zvláštne zapáchať už, čiže ďalšieho leta kedy by som ho chcela používať sa nedočkal.

14. Catrice - Prime and Fine Eyeshadow base
Túto bázu som zbožňovala pretože na mojich mastných viečkach udržal všetky tiene celý deň. Bohužiaľ sa už nevyrába a mne táto moja na konci úplne ztuhla a už z nej bola až plastelína takže ide do koša.


A čo sa vám podarilo spotrebovať v mesiaci júl? Môžte napísať aj s čím spotrebovaným ste sa ťažko lúčili a pri čom ste sa tešili že ste sa daného produktu už konečne zbavili :D.

Fotím na: Canon PowerShot SX130 IS

Komentáre

  1. Ze zmíněných mám odzkoušený jen fluid :-) Věřím, že pro mastnější pleť musí být fajn. Já se suchou pletí na něj ale musím opatrně :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak áno na suchú pleť je tzv. "záplata na veľkú dieru" ale na druhú stranu do počasia keď je 37 stupňov (čo je tento rok nejak často:D) je asi hutnejší krém nepríjemný aj pre suchú pleť, keď má človek pocit že sa mu krém rozteká na tvári :D.

      Odstrániť
  2. Bez odlakovače z DM nedám ani ránu, je fakt fajn :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho mám tiež rada a kupovala som stále dookola, ale teraz skôr pôjdem do toho Dermacolu keďže je mastnejší :)

      Odstrániť
  3. Z tvých spotřebovaných jsem zkoušela odličovací tamponky, ale moc mě nenadchly. Carmex mám v kalíšku a spokojenost. Peeling vypadá fakt ošklivě :D
    High Heels & the City

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám tiež medzi odličovacími tampónikmi iného favorita a k týmto sa nevrátim. A ten peeling :D ten je na nočné mory, našťastie už je v koši :D.

      Odstrániť
  4. na začiatku som si povedala, že aká asi bude tá pena na holenie a ten peeling, ale ako som si to aj prečítala, záujem ma prešiel :D
    giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pena nie je až taká zlá len no :D tá parfemácia a množstvo čo treba použiť :D A peeling, tým by som mohla ísť strašiť na Halloween :D

      Odstrániť
  5. Veeľmi pekná spotreba i celý článok :) Ten Freeman ma zaujal, ale tento peeling asi najskôr nie, myslím, že by mi to tiež vadilo ako tebe. Niečo od tej značky už ale musím konečne skúsiť! :D
    Donny

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ti radím masky, tie Freeman vie, aj keď ja som zatiaľ mala len tri a väčšina bola skôr na mastnú pleť, takže neviem povedať ako to je s maskami na iný typ pleti, ale zatiaľ som bola spokojná :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.