Khadí - Ajurvédsky olej pre zdravú pokožku hlavy

Ahojte krásky. 
Dnešný článok nebude asi šálok kávy pre každého čitateľa, ale tí z vás, ktorí trpia na problémy s pokožkou hlavy ako je svrbenie, lupiny, šupinky a najmä seboreou, čítajte ďalej. 




Keďže seborea má u mňa častú recidívu a môj stav pokožky sa často zhoršuje, v tom momente začínam používať rôzne produkty na pokožku hlavy. Z minulého článku, ktorý sa celý týkal seborey, ste sa mohli dočítať že zbožňujem rozpustený kokosový olej vmasírovaný do pokožky hlavy, ktorý si nechám celú noc ako zábal. 

Keď som objavila tento produkt v našom meste v bio obchodíku, moje srdce zaplesalo. Ide o ajurvédsky olejíček, ktorý je práve vhodný na problematickú pokožku hlavy, na ktorej sa vyskytujú lupiny. Zároveň je olejíček aj antimykotický, čo je v prípade liečby prejavov seborey jedno z najdôležitejších.

Samotný olejíček je v krásnom sklenenom balení s pipetkou. Pomocou pipetky sa skvele olejíček dávkuje do rúk a následne sa dá krásne vmasírovať do pokožky hlavy. 


Musím ale upozorniť, že samotný olej je veľmi silno parfémovaný, ale to práve po ajurvédskych bylinkách a sušených koreňoch. Avšak, táto parfemácia je prirodzená vzhľadom k tomu, že olej má účinné látky práve takto parfémované. Parfemácia nijak nedráždi a po umytí vlasov ju už z vlasov necítiť. 

Olej sa aplikuje teda večer na pokožku hlavy, vmasíruje sa a odporúča sa nechať pôsobiť celú noc ako zábal. Ráno sa vlasy umyjú bežným šampónom, aj keď odporúča sa práve šampón proti lupinám od Khadí. Ja ho ale nepoužívam na vymytie najväčšej mastnoty, ale až následne na druhé umytie vlasov. Preto odporúčam na vymytie použiť Head and Shoulders a následne na druhé umytie až šampón Khadí. 

Pokožku mám po umytí oveľa lepšiu, hlava ma už nesvrbí. Ja môžem teda tento olejček odporučiť, je naozaj skvelý a určený presne na konkrétny problém. Plusom je, že je antimykotický, čo je veľmi dôležité v rámci starostlivosti o seboreu ale aj bežné lupiny, ktorými trpí čas od času každý. 

Záverom môžem odporučiť aj tým z vás, ktorí netrpia síce problematickou pokožkou hlavy popozerať sa aj po iných produktoch tejto značky. V ponuke majú aj prírodné masky na vlasy, prírodnú hennu ale aj rôzne produkty čo sa týka starostlivosti o pleť a telo. 

Komentáre

  1. Milá Sisa,

    moc pěkná recenze! Nevěděla jsem, že Khadí má i tyhle zábalové olejíčkové tinktury a přijde mi to jako hodně zajímavá věc! Podobné věci totiž miluju. V poslední době mě dost zaujal s podobným způsobem využití rakytníkový olej od Natura Siberica a ještě jeden konopný olejíček od Delibutus (ten by mohl být právě super i na tu poškozenou pokožku hlavy).

    Mimochodem - zarazila mě v textu zmínka o Head and Shoulders. Já ten šampon vzala chlapovi jednou (občas ho používá), protože mi došly moje zásoby a málem jsem si hlavu uškrábala, jak to doslova bolelo a svědilo. Přišel mi hodně agresivní. Ještě ten den jsem upalovala do DMka pro náhradníka na umytí. Nemůže tě zlobit i tahle věc?

    Jinak ale souhlasím, že noční zábaly jsou fantastická záležitost a vlasům i pokožce nesmírně prospívají. Aspoň u mě :-)

    Pěkný víkend! :o)

    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne za komentár :). Head and Shoulders je jeden z mála čo mne osobne zle na pokožku hlavy nerobí, asi vďaka obsahu zinku. Celkom mi teraz zachránil pokožku hlavy po Tea Tree šampóne od Urtekramu, ktorý mi napriek skvelému zloženiu nerobil vôbec dobre a robili sa mi šupiny v hlave. Ale musím povedať že odkedy som mala pár zábalov s týmto olejíčkom, tak sa mi seborea ešte nevrátila :). A šampóny striedam Head and Shoulders a ten Khadí Neem :).

      Odstrániť
  2. Wau, som rada že ti pomohol :) Ja mám pokožku hlavy v poriadku - klop klop ale mohla by som ho poradiť otcovi, ktorý trpí na lupiny až psoriýzu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hani, ak máte kokosák doma, aj ten by mu skvele pomohol ako zábal na noc :).

      Odstrániť
  3. Vzhledem k mé problematické pokožce mi tento olejíček i šampon zni velice lákavě :)

    Piosek
    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že som ťa nalákala, práve pre nás všetkých čo sa s týmto problémom trápime rada dávam takéto tipy :).

      Odstrániť
    2. To je právě super :) Taky jsem psala recenzi na jeden takový šampon na horší kůži, tak snad to taky někomu pomůže :)

      Piosek

      Odstrániť
  4. Značku som videla nedavno v nasom bioobchodiku. Takze urcite casom nieco vyskusam, ale skor by som skusila ich sampon. Predsa len pohodlnost pri aplikacii vitazi :-)
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak myslím, že pokiaľ netrpíš dlhodobým problémom s pokožkou hlavy bola by to zbytočne drahá investícia do takého oleja. Ale majú aj oleje na iné účely, na rast vlasov a pod.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.