Letné nezbytnosti aneb keď slnko svieti

Ahojte kozmetickí maniaci.

Dnešný článok bude veľmi aktuálny, keďže tu máme leto, slniečko a mnohí z nás trávia väčšinu času vonku. Preto som sa rozhodla spísať krátky článok s pár mojimi typmi na produkty nepostrádateľné v lete a snáď vás niektorými inšpirujem. 

Začnime tým základným a tým je opalovací krém na telo. Ja v našich končinách preferujem krémy/mlieka s SPF 20 alebo 30. Príde mi, že je zbytočné na seba dávať 50ku faktor, pokiaľ človek naozaj nemá príliš citlivú pokožku na slnečné lúče, alebo nejde o ochranu detskej pokožky. A keďže ja nie som človek, ktorý by sa cielene išiel grilovať na slnko pre opálenie, na bežné výletovanie a trávenie času vonku mi postačuje sa natrieť iba s krémom s faktorom 20. 

Používam už tretí rok tento opaľovací krém od Cien Opaľovací krém s SPF 20, ktorý obsahuje aj bambucké maslo. Samotný krém je taký, ako sme u opalovákov zvyknuí. Krém je hutnejší, biely a ťažšie sa rozotiera. Trochu dlhšie sa vstrebáva a zanecháva aj jemný film na pokožke. Ale musím povedať, že ani minulý rok som sa s ním nespálila a osvedčil sa mi, takže zatiaľ sa do nášho podnebného pásma nechystám kupovať iný opalovák na telo. 

Takže v prípade, že prichádzajú už tie 30tky, tak rúž alebo lesk nechávam doma a preferujem balzam so slnečnou ochranou. Najvhodnejší cenovo aj dostupne je práve Sun Dance Lippen Balsam s SPF 30 v tekutej verzii s aplikátorom, keďže tuhé tyčinky majú tendenciu sa v teple roztápať, čo spôsobuje problém s následným nanášaním, pri ktorom sa môže zlomiť. 

Taktiež pokiaľ už naozaj prídu tie horúce slnečné dni, tak potrebujem na tvár aj krém s trochu vyšším faktorom ako nám ponúkajú bežné denné krémy alebo makeupy. Na tento rok som si zaobstarala tento malý krém od Clinique Solar Smart s SPF 30Clinique je výrazne bielej farby a obávala som sa, že celú pleť budem mať dobiela, ale našťastie nie. Musím oceniť, že krém sa rýchlo vstrebáva a po piatich minútach, už môžem nanášať makeup na pleť. Nezanecháva vôbec mastný film ale jemne sametovú pleť.

Ďalším tipom je práve vreckový krém Nivea Sun Kids s 30 faktorom. Síce je určený pre deti, ale bohužiaľ u inej značky som nenašla takéto praktické balenie do kabelky. Toto balenie má iba 50 ml a v pohode sa dá nosiť v kabelke na premazanie počas dňa. Taký must-have na výlety. 

Posledným must-have je klasická Balea Wasser Spray aneb minerálna voda v spreji, ktorá je skvelá ako na osvieženie počas horúcich dní, tak aj pre rýchle zhydratovanie pleti. 

Aké sú vaše letné nezbytnosti?

Komentáre

  1. Zaujal ma krém od Clinique, ja používam hydratačný krém s SPF 30 od Mary Kay a som s ním zatiaľ moc spokojná, no na ďalší rok vyskúšam zase niečo iné :) Termálna voda v spreji je aj mojím must-have produktom na leto, vie pleť krásne osviežiť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Clinique má teraz nejaké nové opalováky s minerálnym filtrom, takže tie by stáli za skúšku :).

      Odstrániť
  2. Sprej Balea je veľmi dobrý vynález, ja ho fakt milujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jednoznačne súhlasím, lebo ja som v tomto držgroš :D za termálne vody z lekárne len na osvieženie pleti v lete nedám 10 eur :D.

      Odstrániť
  3. Cien je fajn. Pouzivam ho uz druhe leto. A sprej od Balea si urcite kupim, ked miniem Biodermu, ktoru som vyhrala. Nemyslim si, ze v tychto vodach na osviezenie moze byt nejaky rozdiel.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.