Spotrebované #20

Ahojte kozmetickí šmíraci! 

Dnes je tu Silvester a keďže je to posledný deň v tomto roku, tak tu mám pre Vás Spotrebované. Produktov tu mám až 20, takže pomerne veľká nálož mini recenzií a mojich dojmov. 


1. Sun Dance - Samoopaľovacie mlieko
Keďže pravidelne používam samoopašovacie prípravky na oblasť krku a dekoltu, tak viem už približne odhadnúť, ktoré prípravky za to stoja. Toto mlieko mi prišlo pomerne silikónové, čo sa dosť odrazilo aj na pokožke. Mala som tendenciu, že sa mi upchávali aj póry a pomerne toto mlieko zanechávalo taký ten klasický puch samoopalováku. Takže za mňa neodporúčam toto telové mlieko z rady Sun Dance a radšej sa poobzerajte po iných prípravkov z tejto rady, ktoré vám dodajú opálenie. 

2. Balea - Sprchový peeling Buttermilk&Lemon
Peelingy sú neoddeliteľnou súčasťou mojej starostlivosti keďže používam samoopalovacie prípravky. Tento peeling obsahuje pomerne malé zrniečka, takže je skôr jemný, ale mne to pomerne vyhovuje na bežné každodenné používanie. A tá parfemácia je pre mňa dokonalá. Tajne dúfam, že tento peeling nebude len každoročnou jarnou-letnou limitkou, ale raz budem v stálom sortimente Dm Drogerie. 

3. Dermacol - Expresný odlakovač na nechty
Pomerne skvelý odlakovač, ktorý obsahuje mandľový olej. Pomerne rýchlo mi lak odlakuje. Nevýhodou je to, že na rozdiel od iných odlakovačov pomerne dosť smrdí. Taktiež má tendenciu pri odlakovávaní všetok ten lak rozpatlávať po celých prstoch. Ináč ho ale môžem odporučiť a mne osobne vyhovuje na všetky druhy bežných lakov. 

4. Balea - Beauty Effect Bodylotion
Toto telové mlieko som si kupovala ako pomerne lákavú novinku z rady Beauty Effect. Proste nejak ma nadchla tá myšlienka telového mlieka, ktoré obsahuje kyselinu hyaluronovú a tým pádom je aj v pokožke tela viac udržovaná vlhkosť a tým aj pokožka tela by mala podliehať menej vysúšaniu a starnutiu. Mlieko ale bolo pomerne tekuté a neprišlo mi príliš premasťujúce a vyživujúce. Proste mi prišlo ako nejaké sérum na telo. Ale zase musím uznať, že v letných mesiacoch bola tá jeho ľahkosť veľmi príjemná. 

5. Balea - Krém na nohy s ureou
O tomto kréme na nohy snáď už nemusím ani hovoriť. Najlepšia vec čo sa týka starostlivosti o nohy a stvrdnutú pokožku na chodidlách. 

6. Treacle Moon - Sprchový gél Apple Pie Hugs
Skvelé cestovné balenie sprchového gélu. Tak ako ma nesklamalo ani telové mlieko od rovnakej značky, tak aj sprchové gély za to stoja. Tento bol pomerne silno parfémovaný po jablkovom koláči so škoricou, ale na jesenné večery je to parádny relax v sprche. 

7. Jessa - Intímne mydlo Extra Sensitiv
Pomerne príjemné intímne mydlo. Na to, že som bola niekoľko rokov verná iba intímnemu mydlu od Sebamed, ma toto obyčajné intímne mydlo z DM-ky prekvapilo a nedráždilo a robilo to, čo sa od intímneho mydla očakáva. 

8. Nivea Antiperspirant Protect & Care
Pomerne fajn cestovná verzia antiperspirantu. Na dovolenke v Tatrách sa mi skvelo osvedčil a potlačil zápach potu. Mohli by takéto malé cestovné verzie bežne predávať v drogériách :). 

9. Weleda - Olejová ceruzka na nechtové kožičky
Skvelý produkt. Naozaj parádna vecička, ktorá nechtové okolie vyživí. Aplikácia pomocou štetčeka je naozaj praktická aj na cestách. Pero má síce zdá sa veľmi malý obsah, ale vyše polroka pravidelného používania u mňa prežilo :). 

10. Cien Sprchový gél - Mystic Jungle
Mám pomerne rada tieto limitky veľkých sprcháčov z Lidlu. Ale táto konkrétna sa príliš nepodarila. Samotný gél bol pomerne tekutý a aj samotná parfemácia mi nepripomínala mystickú junglu ale obyčajné tekuté mydlo na ruky na verejných záchodoch :D. Takže odteraz bez očuchnutia už v Lidli žiadny sprcháč neberiem :D. 

11. Biotherm - Telové mlieko
Pomerne príjemné telové mlieko, ktoré hydratovalo pokožku a rýchlo sa vstrebávalo. Avšak parfemáciu úplne Biotherm nevychytal, pretože mi pripomínalo moju neobľúbenú rakytníkovú radu od Weledy :D. 


12. Garnier - Micelárna voda
Skvelá micelárna voda za pomerne dobrú cenu za veľké 400 ml balenie. Robí to, čo od micelárnej vody očakávam. Doodličuje zvyšky makeupu, pleť príliš nepresušuje a vydrží mi aj tých 6 mesiacov. Za mňa jeden z výrobkov ku ktorému sa budem vracať. 

13. Balea - Odličovací olej
Skvelý odličovací olej. Make-up na pleti krásne rozpustí, zároveň pleť príliš nepremastí a pomerne dobre sa oplachuje vodou. Pleť sa mi po ňom nezhoršila a vďaka tomuto oleju som si proste zamilovala olejové odličovanie. 

14. Carmex
Carmex v kalíšku už je mojou stálicou na nočnom stolíku. Skvele v noci pery vyživí a zhydratuje a pripraví na ďalší deň na nový nános rúžu. Na chladivý efekt som si už tak zvykla, že keď si dám večer iný balzam, mám pocit, ako keby s perami nič ani nerobil. 

15. Nonique Anti-Aging Toner
Najlepšia pleťová voda a toner. Pleť vyčistí, póry uzavrie, ale zároveň pleť zjemní, vyživí a pripraví na nanášanie séra a krému. Plusom je prírodné zloženie. Jediné, čo ma mrzí, že v našich DM drogériách už tento toner nezoženiete.

16. Essence - Skrášľujúci olej na pery
Povedala by som, že nie je len skrášľujúci, ale pery naozaj krásne vyživuje. Má klasický leskový aplikátor a samotný "olej" je hutnej konzistencie, takže pekne na pery prilnie a nemá tendenciu sa dostávať za hranice pier. Za mňa skvelý a lacný produkt od Essence, ktorý nefunguje iba ako lesk ale aj balzam na pery. Momentálne ho mám v červenej verzii. 

17. L´oreál Micelárny odličovací gél na očné okolie
Tento odličovač je pre mňa tiež jedno veľké prekvapenie. Nečakala som veľa od micelárneho gélu na očné okolie, ale pomerne skvele odličuje. S vodeodolnou riasenkou má problém, ale linky zvládne ľahko. Očné okolie nevysúša a na nezaplatenie je aj ten "nemastný" pocit v okolí očí. 


18. Miss Sporty - Lak na nechty French Manicure
Tento lak bol môj prvý od Miss Sporty. Bola to veľmi svetlá a perleťová farbička, ktorá dodávala nechtom krásny efekt a mala tendenciu nechty opticky vyielovať. Bol skvelý, vydržal solídne 4 dni. Mala som popravde aj cca 5 rokov, takže po tejto stránke je to lak, ktorý tiež solídne dlho vydržal v mojej zbierke. 

19. Essence - Top Coat Gel Nail Polish
Myslím, že tento gélový top coat ani nemusím predstavovať, v blogosfére je legendárny. Nechtom dodá krásny lesk a naozaj predlžuje výdrž laku. Jediná jeho nevýhoda je, že pomerne rýchlo zhustne, je nepoužiteľný a začne na nechtoch bublinkovať.

20. Swiss O Par - Farba na obočie a riasy
Jediná dostupná farba na obočie a riasy z drogérie. Nie je zlá, pomerne aj obočie zafarbí, ale príde mi, že farba sa rýchlo vymýva. Taktiež vždy mi skôr sčerná oxidačný roztok ako vôbec túto farbu spotrebujem. Preto si znova kúpim len v časoch krízy a prešla som momentálne na farby RefectoCil.

Tak, koľko kusov produktov sa vám podarilo spotrebovať za december? Ja mám pre vás menšiu štatistiku, že za tento rok, sa mi podarilo spotrebovať 189 kusov kozmetických produktov a to som v mnohých spotrebovaných vynechávala už chronicky sa opakujúce produkty, takže toto číslo by aj bolo vyššie. Je to neskutočné množstvo a to mám pocit, že kozmetikou zbytočne neplytvám. Ale snáď sa v ďalšom roku polepším 😎. 

Komentáre

  1. Keď spomínaš ten olej na pery, tak ja som včera v Pupe ulovila balmy oil (asi letná limitka) v 50% zľave =). Skúsim ho pár dní testnúť a ak bude dobrý ešte sa po nejaký vrátim (mali 4 odtiene). =)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa ešte chystám testovať ten "originál" od Clarins, tak som tiež pomerne zvedavá.

      Odstrániť
  2. Treacle moon je láska! :)) a carmex tak isto najmä teraz v zime :)
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Carmex je srdcovka, celkom som smutná, že už žiaden doma nemám :D Tiež som si zvykla na ten chladivý pocit, ktorý je úžasný :) Nad olejčekmi Essence celkom uvažujem, len musím najprv spotrebovať niekoľko balzamov na pery :)

    CALLAESTHETICS

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ahoj,chcem sa opytat ten olej na pery od essence je bezne dostupny v kazdej dm lebo ja som sa s nim este nestretla

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V DM-kách ich bohužiaľ nemajú, pretože sa zrušili dvojité stojany Essence, ale dá sa zohnať v Teta drogériách, ktoré majú dva stojany. Ja som tento konkrétny kupovala v Bratislave na Obchodnej ulici v novej Teta drogérii.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.