Lakovacie okienko - Essie Nail Polishes

Ahojte! 

Dnešný článok bude o mojich obľúbených lakoch na nechty od značky Essie. Myslím, že značka je stále u nás veľmi lákavá,nakoľko u nás nie je bežne dostupná. Ale u susedov v Rakúsku túto značku nájdete v tamojších drogériách. 


Značka Essie teda ponúka širokú škálu odtieňov, takmer ani neexistuje, že by sa našiel niekto, kto by si ich v širokom portfóliu farieb a odtieňov nevybral. Často mávam problém pri ich stojane vybrať si. Taktiež wishlist odtieňov, ktoré by som chcela je stále pomerne dlhý. 

Ja teda vlastním 6 kúskov týchto lakov a svoju zbierku sa chystám aj naďalej rozširovať. Poďme sa teda pozrieť bližšie na zúbok jednotlivým odtieňom.

Turquoise & Cacois 
Turquoise & Cacois 
Ide o jemnú mentolovú farbičku, ktorá však nie je až tak výrazná a kričiaca do sveta. Je trochu tlmenejšia a nenápadnejšia. Na fotke mám dva vrstvy tohoto laku, ale tým že je lak trochu tekutejší, by si zaslúžil samotný lak aj tri vrstvy. Výdrž tohto laku je ale skvelá, 5 dní je pre mňa postačujúcich. 


Mint Candy Apple
Mint Candy Apple
Mint Candy Apple je už takou tou pravou mentolovou farbičkou, v ktorej vynikne najmä letné opálenie. Kedže je istým spôsobom legendou od Essie bol to aj môj prvý lak od Essie. Musím povedať, že v dvoch vrstvách perfektne kryje a výdržou je na tom rovnako ako všetci jeho kolegovia. Je ideálny najmä na jarné a letné obdobie. 

Steel-ing the Scene
Steel-ing the Scene 
Je perleťová strieborná s kvapkou béžovej, Toto je salónová verzia Essie lakov, ktorá sa od tých, ktoré sa bežne dajú zohnať líši tým, že má tenký štetcek, na balení je len vyrazené Essie a taktiež odtieň nie je klasicky hore na nálepke, ale naspodu. A je na ňom nápis, že ide o profesionálny lak pre salóny. Musím povedať, že lepšie sa mi práve lakuje s tenkým štetčekom. Potrebné boli len dve vrstvy a taktiež mi príde menej tekutý, ako klasické Essie laky. 

Ballet Slippers
Ballet Slippers 
Je krásna mliečne-krémová farba s jemným ružovým podtónom. Mnoho blogeriek ju označuje ako taký ten prototyp "svadobného laku". A naozaj taký je. Je to nenápadná krémová farba, ale zároveň neprehliadnuteľná, pretože robí efekt krásnych upravených nechtov. Preto je to aj vhodný odtieň na francúzsku manikúru. Jeho nevýhodou je, že lak je pomerne tekutý a tým pádom má tendenciu trochu pruhovatieť a aj krycia schopnosť jednej vrstvy laku je slabšia. Na fotke mám dve vrstvy tohto laku, ale popravde by to chcelo aspoň tri vrstvy. 

Really Red
Really Red
Tak ako napovedá názov samotného laku, ide o klasickú červenú, ktorá je odtieňovo vyvážená a nemá úplne ani teplý ani studený podtón. Proste ideálna červená pre všetky ročné obdobia. Lak má mierne krémovo-gélovú textúru, takže je trochu priehľadný pri nanášaní na nechty a potrebné sú minimálne dve vrstvy. 

Russian Roulette
Russian Roulette 
Ide o peknú červenú s teplým podtónom, ale nie je niečím výnimočná a nepovedala by som, že ide o taký ten výnimočný odtieň z dielne Essie. Potrebné sú aspoň dve vrstvy tohto laku, aby sa dosiahlo prekrytie. Lak je znova tekutejší, ale vďaka tomu, že ide o lak zo salónovej rady, tak sa s tenším štetčekom lepšie pracuje. 

Watermelon
Watermelon 
Watermelon je moja obľúbená letná farba. Ide o veľmi jasnú ružovú fuchsiovú s červeným základom. Výhoda tohto odtieňa je, že tak ako sedí v lete na opálených rukách, tak je skvele nositeľný aj v zime na vyblednutých rukách. Pre pekné krytie sú potrebné dve vrstvy tohto laku. 


Mod Square
Mod Square
Mod Square je klasická ako tomu ja hovorím taká "zvýrazňovačsky barbie ružová" s modrým podtónom. Lak je tekutejší a gélovejší a na fotke mám dva vrstvy tohto laku, ale pre úplne sýty odtieň a neprehliadnosť by si zaslúžil tri vrstvy. 

Bahama Mama
Bahama Mama 
Tmavé odtiene s fialovým podtónom sú niečo pre čo mám slabosť. Preto som aj dlho chcela odtieň "Bahama Mama". Ide o odtieň, ktorý vyzerá ako lesné plody vo forme laku a je to ideálny "vampy" lak. Samotná textúra laku ale nie je veľmi vďačná. Lak je pomerne tekutý a tým je na to aj horšie s krycou schopnosťou. Preto odporúčam, aspoň tri vrstvy tohto laku. 

Using My Maiden Name
Using My Maiden Name 
Ide o krásny fialovo-levanduľový odtieň. Vo fľaštičke má jemný perleťový dúhový odlesk ale na nechtoch je úplne nepatrný a vytvára skôr jemne zastretý finish. Dokonalý jarný lak. Lak je znova tekujšej konzistencie a pre dokonalý finish sú potrebné tri vrstvy. 


Good To Go Top Coat 
Tento top coat je v blogosfére pomerne vychýrený a má pomerne dobrú povesť. A táto povesť je naozaj oprávnená. Top coat je skvelý, veľmi rýchlo schne, dodáva nechtom krásny lesk a naozaj predlžuje výdrž. Z mojich skúseností z top coatmi je zatiaľ tento top coat najlepší. Predĺži výdrž akéhokoľvek laku na nechty na cca 5-6 dní, čo je pre mňa postačujúce, nakoľko za tých 6 dní, prelakovávam nechty aj tak, kvôli odrastom. 

Suma sumárum Essie laky sa stali mojimi top. Či už samotnými odtieňmi, tak aj ich vlasnosťami a výdržou. Ich nevýhodou je tekutejšia konzistencia, pri ktorej väčšina odtieňov potrebuje 2-3 vrstvy laku. Následná výdrž Essie lakov na mojich nechtoch s top coatom od Essie je cca 5-6 dní. 

V budúcnosti sa chystám svoju zbierku Essie lakov rozširovať, pretože je ešte množstvo odtieňov, ktoré by som chcela mať vo svojom portfóliu. 

Ktoré odtiene od Essie máte Vy na svojom wishliste? 

Komentáre