Reipinol´A - Plátené pleťové masky

Ahojte. 

Dnešný článok bude v duchu starostlivosti o pleť. Pozrieme sa na jednu dôležitú súčasť starostlivosti o pleť a to sú masky. 


Masky z gázoviny sú poslednú dobu v kurze. Ich použitie je jednoduché, človek masku jednoducho rozprestrie a následne aplikuje na jemne navlhčenú pleť a čaká požadovaný počet minút. 

Tieto masky sa majú aplikovať na očistenú pleť, masku sa rozprestrie po pleti a zarovná prstami a doba pôsobenia je 20 minút. Následne sa maska odstraňuje z pleti a zvyšné sérum z masky a následne ešte vtiera do pleti. Ja toto sérum oplachujem, lebo mi vadí ten ulepený pocit, ktorý sérum z týchto masiek zanecháva na pleti. 

Chamomile Revitalizing Facial Mask 
Podľa oficiálneho popisu harmančeková maska pokožku regeneruje, zmierňuje príznaky únavy a použitím má mať pleť žiarivú textúru pokožky. 
Harmančeková maska bola prvá, ktorú som z tejto trojice otestovala a popravde, pozdáva sa mi najviac. Maska nebola parfemovaná a bola "tak akurát" napustená samotným produktom. Po aplikovaní masky na pleť sa nedostavil nejaký nepríjemný pocit, žiadne jemné štipkanie na pleti sa nevyskytovalo a následne som ani nemala začervenalú pleť. Pleť bola ukľudnená a hydratovaná. Taktiež pár hodín po aplikovaní a ani na druhý deň pleť nereagovala nejakým začervenaním alebo pupienkami. Takže môžem povedať, že ten sľubovaný revitalizačný efekt nastal. 

Zloženie: Aqua, Glycerin, Betaine, Panthenol, Ammonium Acryloyldimethylhyltaurate/VP Copolymer, Phenoxyethanol, Allantoin, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Ethylhexylglycerin, Propylene Glycol, Panax Ginseng Root, Sodium Hyaluronate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Maltodextrin, Methylisothiazolinone. 

Lavender Soothing Facial Mask 
Levanduľová maska má podľa oficiálneho popisu zjemňovať a upokojovať podráždenú pokožku. Odstraňuje príznaky únavy a má navracať pleti mladistvý vzhľad. 
Levanduľová maska ma hneď uchvátila svojou jemne levanduľovou parfemáciou. Samotná maska sľubuje ukľudnenie pleti. Po aplikovaní masky bola pleť mierne začervenalá pleť, ale po pár minútach to opadlo. Na druhú stranu je to ale v rozpore s tým, že samotná maska má upokojovať pleť, pretože pleť je po použití začervenalá. Pleť bola po použití veľmi jemná, hydratovaná a napnutá. Avšak odporučiť vám ju nemôžem, pretože sľubovaný efekt upokojenej pleti nenastal. 

Zloženie: Aqua, Glycerin, Betaine, Panthenol, Ammonium Acryloyldimethylhyltaurate/VP Copolymer, Phenoxyethanol, Allantoin, Butylene Glycol, Xanthan Gum, Lavandala Angustifolia (Lavender) Extract, Ethylhexylglycerin, Sodium Hyaluronate, Lavandala Angustifolia (Lavender) Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Maltodextrin, Metylisothiazolinone, Linalool. 


Mulberry Brightening Facial Mask 
Podľa samotného názvu, má táto maska s obsahom extraktov z moruše pomáhať pleť osviežiť, vyhladiť a zlepšiť jej tonus. Pleť má ostať jemná a rozjasnená. 
Čo sa týka aplikácie maska bola príjemná na pleti, nebola nejak parfemovaná, takže nemala tendenciu pleť zbytočne dráždiť obsahom parfumovaných zložiek. Po odstránení masky, bola pleť jemne prekrvená, ale jemné sčervenanie po chvíli opadlo. 

Zloženie: Aqua, Glycerin, Betaine, Panthenol, Ammonium Acryloyldeimethyltaurate/VP Copolymer, Phenoxyethanol, Allantoin, Xanthan Gum, Propylene Glycol, Morus Nigra Leaf Extract, Ethylhexylglycerin, Panax Ginseng Root, Sodium Hyaluronate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Maltodextrin, Metylisothiazolinone, Scelortium Gum, Sodium Benzoate. 

Jedna takáto maska z gázoviny stojí okolo 2 eur. Za občasnú investíciu to stojí, ja používam jednu takúto masku raz za dva týždne. Ale ináč tieto masky nie sú ničím výnimočné a efekt na stav pleti majú pomerne rovnaký a to je najmä hydratácia, zjemnenie pleti a jemné vypnutie pokožky pleti. Zo všetkých troch asi najviac môžem odporučiť práve harmančekovú masku, tá mala na moju pleť asi najlepšie účinky. 

Poznáte tieto masky z drogérie Teta? 

Komentáre

  1. Nepoznam, do drogerie Teta nechodim :-) Maju pekny obal i zlozenie vyzera vcelku fajn, takze asi vyskusam :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.