Spotrebované #25

Ahojte. 

Keďže posledné a aj nasledujúce týždne to bude s článkami veľmi nepravidelné (písanie diplomovky a učenie na štátnice), rozhodla som sa, že pravidelné rubriky ako Spotrebované a Nákupy budú zachované a každý mesiac v pravidelných dátumoch. 
A tak vám dnes prinášam práve Spotrebované za mesiac máj :). 


1. Felce Azzura Sprchový gél - Fresco 
Tento sprcháč som si našla v minuloročnom letnom DM Boxe. Popravde, sama by som si takýto sprchový gél nekúpila, lebo samotná uvedená parfemácia a aj obal mi evokuje osviežovač do záchoda. Samotný gél bol priehľadný a pomerne tekutý a balenie mi prišlo nekonečné. Sprchový gél nebol zlý, ale vôbec ma nenadchol ani svojími vlasnosťami a anai parfemáciou a radšej budem preferovať nejaký obyčajný sprcháč od Balea alebo Radox. 

2. Essence - The X-Mas Factory (LE) - Krém na ruky 
Krémy na ruky od Essence boli pre mňa obvykle takým priemerným fajn krémom s celkom zaujímavými parfemáciami. Ale tento krém bol skôr podpriemerný a parfemácia umelá a skôr nepríjemná. Našťastie išlo o limitku, ale krém ma presvedčil už skôr o tom, že nechcem skúšať krémy na ruky z limitiek. 

3. Treacle Moon - The Raspberry Kiss - Telové mlieko
Najlepšie telové mlieko s ktorým som mala tú česť. Pomerne skvelé  zloženie, skvelé hydratačné účinky, ideálna konzistencia a nenásilná malinová parfemácia. Stále pevne verím, že sa časom tieto telové mlieka objavia aj u nás v DM-ke, keďže sprchové gély tejto značky už u nás sú. 

4. Satin Care - Olay Vanilla Dream - Gél na holenie 
Ďalší produkt z ktorého som nadšená. Vďaka tejto pene som spoznala rozdiel medzi lacnejšími penami/gélmi na holenie a týmito Satin Care od Gillette. Stačí malé množstvo gélu, ktorý sa skvele napení, nemá tendenciu sa roztekať a miznúť z pokožky kým sa holíte. To zabezpečuje aj to, že tohto gélu neminiete také obrovské množstvo a vydrží vám pomerne dlhú dobu. Do toho skvelá parfemácia vanilky, ktorá je nenásilná. V DM drogérii ho zoženiete do 4 eur a teraz na letné obdobie je to skvelý tip. 

5. Rexona Motion Sense - Active Shield Antibacterial Antiperspirant 
Tento antiperspirant je takpovediac veľa muziky za málo peňazí. Samozrejme poteniu nezabráni, ale potláča pach potu, pokožku nedráždi a naozaj sa mi osvedčil a pravdepodobne bude mojím verným spoločníkom aj cez leto. Samozrejme, má tendenciu ak si okamžite oblečiete tričko zanechávať biele stopy, ale to asi všetko tieto antiperspiranty. Cena je okolo 2 eur. 



6. Khadí - Ajurvédsky olej na pokožku hlavy 
Najlepšia vec, ktorú som objavila na našom trhu a pomáha pokožke hlavy, ktorá trpí lupinami a svrbením. Olej sa jednoducho nanesie na pokožku hlavy, necháte cez noc pôsobiť a ráno si jednoducho umyjete vlasy. Tento proces stačí zopakovať 2-3 noci za sebou a mám následne pokoj na dlhšiu dobu s problémami pokožky hlavy. Momentálne mám už aj druhé balenie. Takže odporúčam všetkým ľuďom trpiacim seboreou vo vlasoch alebo ľuďom trpiacim na neustále sa vracajúce lupiny. 

7. Klorane - Šampón na farbené vlasy s granátovým jablkom (vzorka)
Vzorka mi vydržala asi dve umývania. Šampón bol veľmi príjemný, nemal nejaký negatívny dopad na moju pokožku hlavy, vlasy boli nadýchané, nezaťažoval ich a do toho všetkého pomerne jemná a príjemná parfemácia. Pravdepodobne sa poobzerám po šampónoch od Klorane. 


8. Nonique - Anti-ageing pleťová voda 
Najlepšia pleťová voda, ktorá BOLA dostupná v našich drogériách. Mrzí ma, že značka Nonique postupne zmizla s regálov DM drogérie. Táto pleťová voda tonizovala, čistila a to všetko bez pocitu vysušenia a jemného osvieženia pleti. V zahraničí ju ale ešte stále zoženiete napr. ja ju kupujem občas v maďarskom DM-ku. 

9. Klorane - Micelárna voda (vzorka)
Trochu účelu micelárnej vody pre bábätká nerozumiem, ale môžem povedať, že micelárka to bola pomerne príjemná, ale ničím výnimočná, aby som si ju musela zaobstarať. Jediné čo je plusom, že mám ďalší pomerne skvelý obal na cestovanie :D. 

10. Clarins - Eye Contour Balm 
Najlepší očný krém, ktorý som zatiaľ vyskúšala. Plusom je skvelá hydratácia očného okolia, bez podráždenia očí a slzenia.  Aj samotné až 20 ml balenie je pre mňa plusom, nakoľko očný krém mám dlhšie. Dokonca bol tento krém aj medzi svätými grálmi za rok 2016. 

11. Kiehl´s - Ultra Facial Cream (vzorka) 
Síce som mala len menšiu vzorku krému, ale vystačila mi asi na mesiac používania. Musím povedať, že napriek zloženiu, ktoré na prvý pohľad trochu odradilo, ten krém naozaj cez noc skvele hydratoval a taktiež nemal tendenciu upchávať póry. Za mňa naozaj pomerne skvelý objav z radov Kiehl´s a pravdepodobne si ho časom zaobstarám v plnom balení. 

12. Carmex 
Myslím, že o Carmexe už veľa hovoriť nemusím. Verziu v tyčinke mám asi najmenej rada, ale kvalitou je rovnaká ako v kalíšteku alebo v tube. 

13. Hurraw - Earl Grey 
Tiež pomerne dobrý balzam, jediné, čo mi nevyhovovalo bola parfemácia. Robila pachuť v ústach a ku koncu mi to už vadilo a bola som rada, že som balzam spotrebovala. Taktiež samotný tvar balzamu je mierne zvláštny a nie úplne vyhovujúci, ale to je to najmenej. Hydratácia je ale skvelá. 

14. Nuxe Paris - Nirvanesque Light 
Ďalší skvelý krém, ktorý som v teplejších mesiacoch používala ako nočný a v zimných mesiacoch ako denný krém je práve tento od Nuxe. Skvelá vecička práve na zmiešanú pleť, ktorá hydratuje ale zároveň nevytvára taký ten nepríjemný film na pleti. Cena je trochu vyššia, ale za tento krém sa to oplatí. 

15. Nuxe Paris - Prodigieuse Nuit (vzorka)
Tento krém nebol úplne zlý, ale na moju pleť už príliš hutný a mastnejší. Radšej teda preferujem odľahčenú verziu tohto krému, ten sa mi osvedčil aj v plnom balení. 

16. Karin Herzog - Aha Cream 
Tento krém som dostala v rámci spolupráce. Avšak za tú cenu ma príliš nenadchol, obsahoval parafín a mal tendenciu upchávať póry. Expirácia mu už padla a takže už nemám tú odvahu ho ešte skúšať vzhľadom k jeho zloženiu s aha kyselinami. 

17. Labello - Maslo na pery Blueberry Blush 
Musím povedať, že toto maslo bolo síce príjemné, ale znova mi vadila tá parfemácia. Takže Labello znova ano, ale nie v ovocných parfemáciách. 

18. Blistex Med Plus 
Najlepší balzam dostupný u nás v drogériách. Je veľmi podobný práve Carmexu a rovnako regeneruje rozpraskané pery. Takže za seba odporúčam a tiež je to jeden z mojich svätých grálov. 

19. Balea - Maska s minerálmi z mŕtveho mora 
Pomerne príjemná maska, ktorú som mala v adventnom kalendári Balea. Vydržala mi asi na 4 použitia a ide o takú klasickú masku, ktorá by mala čistiť pleť vďaka minerálom z mŕtveho mora. Bola príjemná, ale nenadchla ma nejak, radšej mám rada masky od Freemana. 


20. Essence - Make Me Brow 
Skvelá špirálka na obočie z ktorej mám momentálne už tretie balenie. Chĺpky obočia jemne zafarbí a zároveň obočie zafixuje. Za tú cenu je to poklad z drogérie. 

21. Oriflame - The One - The Wonder Lasha Mascara Waterproof 
Táto maskara ma príliš nenadchla. Veľmi rýchlo vyschla a ani nerobila taký efekt, ako som si pamätala pri klasickej verzii. Plus plastová kefka je veľmi zvláštna a občas som mala pocit, že pri nanášaní ma pichala do oka. Takže za seba túto vodeodolnú verziu neodporúčam. 

22. Catrice - Camouflage Cream 
Skvelá kamufláž z drogérie za málo peňazí. Zakryje mi všetky väčšie neplechy na pleti a celý deň, po prepúdrovaní, drží na pleti. Samozrejme, mám už ďalšie balenie. 

23. Rimmel - Lak na nechty Glitter 
Lak som si kupovala s tým, že bude skvelým lakom na biely klasický lak a ozvláštni ho. Ale samotný efekt sa mi veľmi nepáči, vytvára divný efekt, tak sa ho zbavujem a posielam ďalej. 

24. Clinique High Impact Mascara (miniatúra) 
Túto miniatúru som si zaobstrala v eshope Marionnaud na vyskúšanie, aby som vedela, či mi riasenka sadne. A veľmi milo ma táto riasenka prekvapila, aj napriek tomu, že má klasickú kefku a nie plastovú. Preto som si zaobstarala už túto riasenku vo veľkom balení. 

25. Rimmel Kate Lipstick odtieň 07 
Ďalší kúsok z vyradenej kozmetiky. Išlo o tmavšiu telovú farbičku, ale jednoducho, keď som si ju naniesla, tento rúž ma zostaroval a vyzerala som veľmi zvláštne. Takže som ju vyradila a nie je mi to ľúto, keďže som ju kupovala asi za dve eurá a pomerne dlhú dobu mi slúžila. 

Tak za máj je to celých 25 kúskov, ale mala som tu veľa vzoriek (celkovo 4) a nejakú vyradenú kozmetiku (tiež celkovo 4 kusy). Takže plných spotrebovaných produktov to za máj máme iba 17 kúskov. 
Ako ste na tom vy so skúšaním vzoriek a občasným triedením kozmetiky? 

Komentáre

  1. Tú masku od Balea mám doma tiež, no ešte som ju nestihla minúť :) Na Carmex mám už dlhšie zálusk a maslo na pery od Labello som si konečne kúpila aj ja :) Je skvelé

    www.frenchstyle.eu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S akou parfemáciou si si kúpila to maslo Labello? Ja mám v zálohe ešte tú vanilkovú verziu s makadamiovým orieškom, tak snáď tá mi bude sedieť viac :D.

      Odstrániť
  2. Pekná spotreba :) Zaujalo ma telové mlieko od Treacle moon a ten ajurvédsky olej. Môžem sa spýtať, kde si ho kúpila? :)

    Candy | C a n d y G r a n t

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten ajurvédsky olej mám od nás z miestneho bio obchodíku. Ale majú eshop tak ti pošlem odkaz: http://www.biovitae.sk/e_shop/

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.