Clarins - Hydra-Matte Lotion

Ahojte :). 

Je tu niekto kto má zmiešanú a mastnú pleť? Pokiaľ áno, toto bude článok práve pre vás. Je to už skoro 4 mesiace, čo testujem tento fluid pre zmiešanú pleť. A aký mi príde? 

Clarins Hydra-Matte Lotion
Fluid je skvelej krémovo-gélovej konzistencie. Mne na celú pleť vystačia dve pumpičky. Krém sa veľmi rýchlo do pleti vstrebáva a nezanecháva mastný film. Je preto veľmi vhodný pod makeup. Taktiež aj vďaka obsahu glycerínu s ktorým make-up skvele spolupracuje. Nie je ani problém, ešte na tento fluid naniesť nejakú bázu pod make-up. 


Musím povedať, že fluid skvele hydratuje mastnú pleť aj napriek jeho ľahkosti. Na druhú stranu musím podotknúť, že u mňa sa veľké matovanie nekonalo. Ak máte naozaj problém s veľkým mastením v T-zóne tento krém to nespasí až tak, že by pleť zostala celý deň matná. Na druhú stranu, nie je to ten typ krému, čo by ešte masteniu prispieval. Je naozaj veľmi vhodný pre zmiešanú a mastnú pleť. 

Taktiež nemám pocit, že by mi krém nejak zhoršoval stav pleti, póry sa mi nadmerne neupchávajú, iba tak ako je to bežné a prirodzené pri mastnej pleti. Na druhú stranu, nemám ale pocit, že by trochu stav akné zlepšoval a liečil, ale to mu vlastne nemôžem vyčítať, nie je to jeho funkciou. Aj keď, obsahuje aj nejaký ten zinok, ale nie je na prvých miestach v zložení krému. 

Zloženie fluidu je pomerne dlhé a je mi jasné, že nebude to niečo pre tie z vás, ktoré holdujete prevažne prírodným zložkám v kozmetike. 

Ingredients: Water, Glycerin, Isononyl Isononanoate, Cyclomthicone, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Isohexadecane, Butylene Glycol, Dimethicone, Cetearyl Alcohol, PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate, Phenoxyethanol, Fragrance, Polyacrylamide, Palmitoyl Proline, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, C13-14 Isoparaffin, Cetearyl Glucoside, Ethylparaben, Dimethiconol, Caprylic/Capric Triglyceride, Disodium Edta, Methylparaben, Magnesium Palmitoyl Glutamate, Sodium Palmitoyl Sarcosinate, Sodium Hydroxide, Laureth-7, Palmitic Acid, Biosaccharide Gum-4, Epilobium Fleischeri Extract, Codium Tomentosum Extract, Acacia Senegal Gum, Lantana Camara Leaf Extract, Tilia Cordata Wood Extract, Carbomer, Caprylyl Glycol, Lamium Album Flower Extract, Silica Dimethyl Silylate, Lapsana Communis Extract, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Hexylene Glycol, Pyridoxine Hcl, Chrysin, Sodium Stearate, Tocopherol, Zinc Gluconate, Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Chloride, BHT


Pravda je taká, že som z tohoto fluidu pomerne rozpačitá a neviem presne, aký mám mať na neho názor. Ako denný hydratačný ľahký krém je veľmi fajn, ale sklamal ma z hľadiska toho, že krém na mojej pleti nespĺňa hlavnú funkciu a to matovanie.

Môžem ho teda naozaj odporučiť tým, ktorí hľadajú ľahký gelový hydratačný krém, ktorý je skvelý pod makeup. Ale pokiaľ očakávate celodenné matovanie a máte naozaj mastnú pleť najmä v T-zóne, pravdepodobne sa aj tak budete mierne lesknúť a občas počas dňa budete musieť pleť prepúdrovať. 

Do komentárov mi napíšte, aké máte skúsenosti s krémami, ktoré majú matovať a či ste objavili už ten svoj krém, ktorý túto funkciu spĺňa. 

Komentáre

  1. Prestala som riesit zmatnujuce kremy, lebo aj tak velmi nefungovali. Radsej v priebehu dna trochu plet prepudrujem. Co sa tyka Clarins prekvapili ma parabeny v strede zlozenia, lebo ja som sa pri Clarins stretla s pomerne fajn zlozenim.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Popravde nečakám ani ja mega zmatnenie na celý deň, ale proste celkovo ten výkon krému čo sa týka toho, čo sľubuje, ale aj hydratácie a celkového dojmu z neho, tak mi príde, že ten krém nestojí za tie peniaze.
      Zloženie som opisovala priamo z krabičky.

      Odstrániť
  2. Ja mam suchu plet takze to neporadim,ale na druhu stranu mamina ma mastnu plet a neda dopustit na krem od Clinique :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za koment. Clinique ma dlhšiu dobu láka, čo sa týka ich pleťovej starostlivosti, ale zároveň ma odrádza veľký obsah silikónov v ich krémoch a na silikóny mám citlivú pleť, tak stále váham :/.

      Odstrániť
  3. celkom som sa potešila úvodnému nápisu..:D a potom to prišlo..mastná pleť je ozaj strašne zaujímavá pleť a akosi som to už aj prestala riešiť, zmierila som sa s tým,že už aj tak s tým nič poriadne neurobím..má to aspoň jednu výhodu..budeme mať menej a neskôr vrásky :D ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je pravda, v tom to výhodu bude mať :D. Akože moje tendencie sa už tiež za tie roky zmenili, skôr hľadám rýchlovstrebateľný fluid, ktorý k masteniu nebude prispievať ale zároveň zhydratuje a to zatiaľ hľadám. Vyhovuje mi veľmi Nuxe Nirvanesque Light a Créme Prodigieuse, ale teraz na leto je to už aj moc, tak hľadám ďalej niečo na leto aj s SPF :D.

      Odstrániť
  4. Teraz si neviem nejak spomenúť, ale vyskúšala som asi len Sébium Mat a teda nič moc, skôr mi to pleť maximálne vysušilo ako zmatnilo :D. Nejak takýmto zmatňujúcim sľubom neverím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja s tou Biodermou teda tiež nemám dobré skúsenosti, pleť sa po ním akoby potila a samotný krém sa drolil, z čoho som bola ešte mastnejšia ako bez neho. Ale to bolo cca 9 rokov späť, neviem ako je to teraz s tým krémom, ale po mojej skúsenosti skúšať už radšej ani nebudem :D.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.