Himalaya Herbals - Gentle Exfoliating Apricot Scrub

Ahojte. 
Dnešný článok bude v znamení peelingu. Nájsť naozaj dobrý peeling v drogérii je problém. Mala som už rôzne kúsky, ale nikdy to nebolo úplne ono. Mnohokrát mi vadilo, že peeling síce nebol hrubý, ale na druhú stranu bol príliš silikónový a zanechával na pleti nepríjemnú silikónovú vrstvu. Alebo potom samotný peeling bol príliš jemný a moc parády na pleti nenarobil. Dnes sa pozrieme bližšie na peeling od značky Himalaya Herbals. 

Himalaya Herbals - Apricot Scrub
Himalaya Herbals sa radí medzi kozmetiku, ktorá využíva množstvo prírodných ingrediencií ,ale nedá sa ju zaradiť za kozmetiku čisto prírodnú. Má množstvo skvelých produktov, za zmienku stojí aj ich Neem maska alebo ich Multipurpose Cream, čo je vlastne viacúčelový antiseptický krém vhodný na použitie na celé telo. 

Čo sa týka samotného zloženia produktu, evidentne nie je úplne prírodné, obsahuje parafíny, nejaké parabény a Disodium EDTA. 


Ingredients: Aqua, Pyrus Malus Fruit Extract, Stearic Acid, Isohexadecane & C9-C16, Isoparaffin, Cetyl Alcohol, Prunus Armeniaca Seed Powder, Junglans Regia Shell Powder, Sorbitan Stearate & Sucrose Cocoate, Triticum Vulgare Germ Oil, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Tocopheryl Acetate, Disodium EDTA, Fragrance, Flavour.

Poďme ale ku samotnému peelingu. Peeling je tuhej krémovej konzistencie. Obsahuje zrniečka z jadier marhúľ. Peeling má síce hrubšie zrniečka, ale na druhú stranu nedrie pleť príliš agresívne ale naozaj ju krásne opeelinguje. Myslím, že tento peeling je skvelým kompromisom medzi jemnými peelingami, ktoré ale mnoho nespravia a medzi tými hrubými, ktoré môžu narobiť aj paseku vo forme začervenania pokožky. Na druhú stranu, na príliš citlivej a reaktívnej pleti tú paseku narobiť môže, pretože predsa len zrniečka sú hrubšie a pri aplikovaní peelingu ich je na pleti cítiť. Takže tejto skupine ľudí by som ho neodporúčala. 


Čo tiež oceňujem je, že samotný peeling nezanecháva taký hnusný silikónový povlak na pleti, ako sa mi stávalo pri mnohých peelingoch. Zároveň pleť je jemná a pripravená na nanášanie masky, ktorej účinné látky by sa po odstránení mŕtvych buniek pokožky mali lepšie do pleti vstrebať. 

Peeling by som síce neodporučila na každodenné použitie ale raz do týždňa je veľmi vhodné, najmä mierne oživí stav pleti. Ja teda tento peeling môžem odporučiť a pravdepodobne sa k nemu budem vracať až dovtedy, kým neobjavím niečo ešte lepšie. 

Poznáte značku Himalaya Herbals? Čo ste od nej vyskúšali?

Komentáre

  1. Ja som davnejsie vyskusala masku, gel, odlicovaciu vodu. V podstate pre mna taky priemer. Za rovnaku cenu teraz radsej pouzivam Alverde, ktore je vykonom aj cenou podobne, ale je prirodne. A dalsou vecou preco som tuto znacku prestala pouzivat je predstava ako to asi len v tej Indii vyrabaju. Lebo ta cena asi sotva pokryje dopravu na Slovensko, takze vyrobne naklady a s tym suviaca vyroba musia byt extremne nizke. Ale to je len moja paranoja :-).
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Alverde používaš ten marhuľový peeling? Tiež som nad ním rozmýšľala, ale nejak vždy zabudnem na neho pozrieť v DMke :D.

      Odstrániť
    2. Pouzivam peeling s morskymi riasami - modra rada.

      Odstrániť
  2. Od Himalayi mam neem masku, aj gentle daily cleanser-peeling. Obidve skvele a z kazdeho uz mam druhe balenie,a myslim ze pri nich aj ostanem . Na cierne "bodky" na nose nie je nic lepsie ako Neem maska, aspon pre mna :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neem som mala asi 4 roky dozadu a tiež mi celkom sedela, len to zmývanie masky bol pre mňa boj :D. Ja ešte môžem odporučiť ten Multipurpose Cream, pre mňa celkom fajn produkt na nejaké tie neplechy na pleti a istý čas mi veľmi dobre poslúžil aj na ekzém.

      Odstrániť
  3. Pri pohľade na obal som si myslela že je to krém na ruky hehe, vyzera dobre ten píling ta konzistencia, ale odradza ma to zloženie ked vidim vela parabenov tak to ani nekupujem škoda lebo himalaya posobi tak prirodnejšie lepšie:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ono sa tvári ako prírodná kozmetika, aj ju práve mávajú v tých bio obchodoch, ale to zloženie je ako klasická drogérka.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.