Kneipp - Bio Hautöl

Ahojte maniačky do prírodnej kozmetiky.

Dnešný článok bude najmä pre vás, ktoré uprednostňujeme najmä kozmetické produkty, ktoré obsahujú čo najviac prírodných zložiek a najmä pre milovníčky olejíčkov na celé telo.

Musím povedať, že tento olej od značky Kneipp ma dlhšiu dobu lákal, najmä po tom, čo sa objavil v jednom z DM boxov. Olej určený na suchú pokožku a na pokožku so striami, to znie fajn, nakoľko mávam suché najmä lakte a kolená a zároveň trpím aj na strie, ktoré mi vznikli ešte v období puberty. A keď som zbadala, že v DM knižke je práve kupón na 50% zľavu na tento olej, neváhala som. 

Samotné balenie oleja má iba 100 ml. Síce oproti môjmu obľúbenému antistresovému oleju od Dermacolu je to až dvakrát viac. Olej sa aplikuje prostredníctvom spešl dávkovača, ktorý zaručí, že si toho nevylejete na ruku príliš veľa, ale iba potrebné množstvo a olej vám tým pádom netečie pomedzi prsty všade. 


Musím povedať, že veľmi milo ma prekvapilo aj samotné zloženie oleja, obsahuje 4 oleje a vitamín E (Tocopherol). A samotný počet zložiek je iba 8. 

Ingredients: Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Limonene, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Citral, Linalool, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol

Samotný olej je trochu hutnejší, čo spôsobuje že sa mi trochu ťažšie rozotieral po pokožke, ale na druhú stranu, táto jeho vlastnosť zabezpečovala väčšie premasťenie a vyživenie pokožky. Ale samotným prekvapením pre mňa bolo, že pokožka neostala dlho mastná a olej sa pekne do pokožky vpil, napriek jeho hutnejšej konzistencii. 

Čo oceňujem je samotná parfemácia. Nostalgicky mi pripomenul časy na základnej škole, keď sme v triede v predvianočnom období sušili šupky od mandarínok, aby nám prevoňali triedu. A presne takto vonia tento olej. Má výraznú pafemáciu po citrusovej kôre, čo spôsobuje práve obsiahnutý grapefruitový olej. 

Poďme ale k mínusom, lebo každá minca má dve strany. Napriek jeho pozitívnym schopnostiam má jeden dosť zásadný problém, ktorý som načrtla ešte na začiatku a to je jeho objem. Samotný olej som nepoužívala na celé telo, len na najproblematickejšie miesta a občas po holení na nohy. Napriek tomu, mi olej vydržal ani nie necelý mesiac, čo vzhľadom k cene nad 5 eur. Ak by som olej mala naďalej kupovať každý mesiac, tak je to celkom vysoká čiastka za starostlivosť o telo. Nehovoriac o tom, že pre sušienky, ktoré by sa ním natierali celé po každom sprchovaní, by ho mali minuté asi dva týždne.

Takže v zhrnutí môžem povedať, že olej je skvelý, vyživí, rýchle sa vstrebáva, skvele vonia, ale veľmi rýchlo sa spotrebuje vzhľadom k cene. Takže ja už len budem číhať, či sa znova neobjaví v zľave alebo nebude naň zľavový kupón.

Čo vy a oleje na telo? 

Komentáre

  1. Teda stymi olejmy sa u nas už roztrhlo vrece a tato značka mi moc nehovorí ale zda sa mi že som ju len trochu zahliadla a nedávala som tomu žiadnu pozornosť, ak prírodná tak o to lepšie a strie mám aj jaale chvala bohu nie veľmi viditelné tak to moc neriešim, no na takú suchú kožu to je dobrý produkt:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja teda oleje až tak nepreferujem, radšej telové mlieka alebo maslá, ale zase keď sa už ochladí, tak si pokožka nejaký olej aj pýta.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.