Freeman - Diamond Mineral Rinse Mask

Ahojte kozmetickí maniaci!

Dnešný článok bude v znamení "maskovania". Musím sa narovinu priznať, že mnohokrát mám obdobia, že na túto dôležitú súčasť pleťovej rutiny zabúdam. Ale musím sa priznať, že poslednú dobu sa naozaj donútim aspoň cez víkend si masku na tých 10-20 minúť dať. 

Musím povedať, že značka Freeman je pomerne známa práve svojimi maskami na rôzne typy pleti. Či už ide o klasické masky na problematickú pleť, tak aj hydratačné, zlupovacie a naposledy som mala cukrovú masku s čiernym uhlím. Veľkou výhodou je, že jednotlivé masky predávajú v menším baleniach, na základe čoho si vyskúšate, či Vám maska sedí.

Tentokrát som sa rozhodla vyskúšať diamantovú minerálnu čistiacu masku. 


Na obale sa uvádza, že maska je vhodná pre všetky typy pleti. Nie som si tým celkom istá, lebo suchšia pleť môže mať tendenciu sa napínať po jej aplikovaní. 

Avšak mne, ako majiteľke mastnej pleti vyhovuje veľmi. Maska je jemne krémová (čo zabezpečuje aj obsah kaolínu), skvele sa aplikuje, najmä ak to porovnám napríklad s morskou maskou, ktorá mala veľmi zvláštnu konzistenciu neroztierateľnú konzistenciu. 

Maska obsahuje jemné peelingové čiastočky, ktoré k pleti nie sú hrubé, ale na druhú stranu veľmi efektívne pleť obrúsia a pleť je po použití jemná. Masku po nanesení je potrebné mierne nechať zaschnúť, približne 5-10 minút. Našťastie maska patrí medzi tie, ktoré sa jemne vpijú, ale neuschnú a nevytvoria krustu, ktorú následne musíte až drhnúť dole z pleti.



Maska má taktiež upokojujúci efekt na tvár a to v podobe jemného chladenia. Taktiež pokiaľ ste mierne zimomravé, tak asi Vás jej efekt úplne nepoteší. Ale nejde o nejaký nepríjemný efekt, ktorý by na pleti až pálil. 

Parfemácia je nepatrná a neviem ju k niečomu konkrétnemu prirovnať.

Po zmytí masky je moja pleť prečistená a vláčna a nemám pocit vysušenej a scvrknutej pokožky. Nejaký rozjasňujúci efekt pleti som ale nepostrehla a ten asi majú instatne dodávať obsiahnuté trblietavé čiastočky v maske. Výhodou bude pre mnohých aj to, že je bez parabénov. 

Ingredients: Water, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Kaolin, Glyceryl Stearate, Glycerin, Pumice, Polysorbate-60, PEG-100 Stearate, Diamond Powder, Vaccinum Arboreum Extract, Bentonite, Magnesium Aluminum Silicate, Menthyl Lactate, Cocos Nucifera (Coconut) Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Diazolidinyl Urea, Xanthan Gum, Polyethylene Terephthalate, Polyurethane 33, Tetrasodium Edta, Leucibistoc/Radish Root Ferment Filtrate, Propylene Glycol, Musa Sapentium (Banana) Fruit Extract, Psidium Guajava Fruit Extract, Cymbopogon Schoenanthus Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Maranta Arundinacea Root Extract, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract, Santalum Album (Sandalwood) Extract, Macrocystis Pyrifera Extract, Nasturtium Officinale Extract, Aleurites Moluccana Extract, Fragrance (Parfum), Mannitol, Cellulose, Talc, Polybutylene Terephthalate, Aluminum Powder, Acrylates Copolymer, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Hydroxypropyl, Methylcellulose, Ethylene/Va Copolymer, Benzyl Benzoate, Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007). 

Takže pokiaľ máte mierne problematickú pleť, ale bežné masky na tento typ pleti Vám nesedia, tak vyskúšajte práve túto masku. Za balenie 150 ml zaplatíte približne 5 eur, čo vzhľadom k veľkosti je pomerne dobrá cena. 

Aké máte skúsenosti s maskami Freeman? Ktoré sú Vaše obľúbené?

Komentáre

  1. táto by mi možno sadla, keďže ako píšeš tak chladí :) mňa väčšinou masky pália, čo mi neni príjemné :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, jemne chladí, najmä v lete to bolo na nezaplatenie :D.

      Odstrániť
  2. Tyto masky od Freeman voní snad všechny krásně. Hodně mě zaujala jahoda s čokoládou :)
    Meet My Lovely World


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jahoda s čokoládou ma tiež zaujíma, lebo tiež patrí do tej skupiny čistiacich od Freemana. Jediná čo mi moc nesedela konzistenciou bola taká modrá s minerálmi z mŕtveho mora.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.