Balea - Olej na pery

Ahojte kozmetickí maniaci!

Keďže je vonku chladno a pomerne zima je pomerne potrebné starať sa o svoje pery. A dnešný článok bude najmä pre tých z Vás, ktorých omrzeli klasické balzamy na pery. 

Olejíčky na pery sa nám tu rozmohli najmä vďaka Clarins a ich známemu olejíčku na pery. Pravda je však taká, že cena je pomerne vysoká a tak sa na trhu objavili aj lacnejšie verzie. Či už mnou chválený olejíček od Essence, od Catrice a taktiež privátna značka DM-ky Balea tiež nezaháľala. 

Balea olej na pery- roll-on s kokosovou vôňou sa objavil v drogériách už pred vyše rokom a je bežne dostupný stále. 


Čo sa týka balenia, chytila ma pri pohľade na tento olej nostalgia, pretože mi pripomenulo moje tínedžerské časy na základnej škole, keď Avon mal podobné trblietavé lesky na pery a my sme ich nosili do školy. 
Obsah je 10 ml, čo je pomerne dosť a olejček Vám teda istú dobu aj vydrží. Problém v balení a v gulôčkovom aplikátore je ten, že občas sa samotná gulôčka zasekne a tým pádom olejček neviete naniesť na pery. 

Čo sa týka samotného olejčeka, nie je to úplne tak olejček v pravom zmysle slova. Samotné zloženie neobsahuje žiadny prírodný olej, čo bolo pre mňa miernym sklamaním. 

Ingredients: Triisostearoyl Polyglyceryl-3 Dimer Dilinoleate, Diisostearyl Dimer Dilinoleate, Parfum, Menthyl Lactate, Tocopherol


Samotná konzistencia olejčeka je mierne lepivá a pripomína práve spomínané lesky z detstva. Vytvorí jemne lepivú, lesklú vrstvu na perách, ktorá sa tam pomerne pár hodín drží. 

Čo sa týka hydratácie a výživy, nečakajte zázraky. Je to viacmenej olejček určený na denné použitie a vhodný do kabelky na jemné pretretie pier. Samozrejme počas jeho dennodenného používania som nikdy nemala pocit presušených pier, alebo, že by mi ich samotný olejček presušoval. Takže z tohto hľadiska si olejček svoju funkciu plní. 



Problém, ktorý sa ale u mňa vyskytol je, že logicky keď niečo nanesiete na pery, dostane sa vám nejaké množstvo pri pití, jedení  a olizovaní pier aj do ústnej dutiny. A práve tu som postrehla jeden problém. Samotná konzistencia olejčeku spôsobuje to, že má tendeciu sa usádzať ako povlak na zuboch, najmä z vnútornej strany zubov. Následne som mala neustále celý deň nutkanie umývať si zuby a povlak si odstrániť. 

Olejček od Balea Vám teda môžem odporučiť, ak zvážite aj jeho mínusy. Avšak, pravdupovediac omnoho viac mi vyhovuje olejček od Essence

Aké skúseností máte vy s olejčekmi na pery? 

Komentáre

  1. Fuha, tak ak vytvara v ustach povlak, tak by som ho rovno vyhodila. Tu vidiet dokaz, ze ruze a lesky naozaj konzumujeme na gramy. Na perach tiez nevyzera najlepsie, takze pre mna to je varovanie, comu sa v drogerii vyhnut :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Momentálne je už spotrebovaný, lebo neplechu mi žiadnu inú nerobil, ale neviem či sa k nemu vrátim s takým účelom, s akým som si ho teraz kupovala. A ten od Essence mi sedel viac a momentálne sa chystám aj na Clarins.

      Odstrániť
  2. ja tieto oleje na pery ani balzamy moc nepoužívam, takže pre mňa asi tiež nie ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zatiaľ som olejčeky na pery neskúšala. Momentálne používam hlavne Skin Food od Weledy, je to asi najlepší a najuniverzálnejší krém na svete.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skin Food ma tiež láka, najmä na používanie na ruky a nohy :). Ale keď vravíš, že je dobrý aj na pery, tak to bude niečo ako prírodná verzia klasickej Nivey.

      Odstrániť
  4. Ja som bola s aplikátorom spokojná mne pekne fungoval možno ho treba viacej rozchodiť , alebo niekedy je to len pocit že gulička sa nehýbe ale ona sa popravde kĺže lebo pery vždy namazal:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, našťastie, nanášal vždy, aj keď sa gulička zadrhla, tak aspoň tie zvyšky, čo tam ostali na aplikátori.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.