Sväté grály aneb na čo nedám dopustiť v roku 2016

Ahojte vianočne naladení maniaci! 


Keďže sa nám blížia nielen Vianoce, ale aj koniec roka, rozhodla som sa pre Vás pripraviť taký súhrn mojich najobľúbenejších produktov za rok 2016. Snáď Vás článok bude inšpirovať aj k tomu, na aké produkty sa oplatí v nadchádzajúcom roku zamerať svoju pozornosť. Zhodou okolností za rok 2016 tu mám 16 produktov, ktoré ma tento rok nadchli a pripísali sa na zoznam produktov, ktoré som so obľúbila a vrátila sa k nim. 


Vaseline - Intensive Care Cocoa Radiant Lotion 
Ide o jedno z najlepších telových mliek, ktoré som za život vyskúšala. Skvelá konzistencia, parfemácia, ľahké roztieranie a rýchle vstrebávanie. Samotná cena za veľké balenie je pre mňa len do plusu. Nejde síce o prírodné zloženie, ale v tomto prípade to naozaj oželiem a telové mlieko sa prvým svätým grálom roku 2016. Recenzia 



Treacle Moon - The Raspberry Kiss Body Lotion
Toto telové mlieko sa stalo mojím objavom až koncom roka 2016. Tiež ide o jeden z kúskov, ktorý nie je bežne dostupný v našich drogériách, ale v rakúskej alebo v nemeckej DM drogérii ho určite zoženiete. Napriek tomu, že toto telové mlieko je hutnejšie, sa skvele rozotiera a vstrebáva a zároveň skvele premastí a zhydratuje. Aj keď nejde o prírodnú kozmetiku, tak toto telové mlieko ma pomerne skvelé zloženie, ktoré je naozaj cítiť aj na samotnej konzistencii mlieka. A malinová vôňa je už len čerešničkou na torte tomuto skvelému telovému mlieku. 


Nuxe - Reve De Miel Shampoo
S nájdením vhodného šampónu mám neustále problém. Šampón od Nuxe ma veľmi zaujal ako všetko od tejto značky a aj napriek obsahu SLS som sa rozhodla ho vyskúšať. A neľutujem to a z tohoto šampónu mám už tento rok druhé balenie. Šampón je naozaj veľmi jemný, pení priemerne, čo značí, že samotný šampón nie je veľmi agresívny k pokožke hlavy. Balenie 300 ml bežne kúpim okolo 11 eur a šampón mi vydrží cca 3 mesiace. Naviac veľmi jemne medovo vonia. 


Khadí - Ayurvedisches Haaröl 
Ďalším objavom tohoto roku na moju pokožku hlavy je tento skvelý ajurvédsky olej. Vždy, keď príde zhoršenie mojej seboroickej dermatitídy siaham po tomto oleji. Pomocou pipetky si naaplikujem olej na pokožku hlavy a spravím si nočný zábal. Olej uľaví v noci aj od nepríjemného svrbenia. Následne ráno si umyjem vlasy a pokožka hlavy je v omnoho lepšej kondícii a toto opakujem niekoľko nocí, až kým sa mi pokožka znova nevráti do normálu. Za mňa ho teda môžem odporučiť všetkým seboroikom a cena je okolo 10 eur :). 


Burt´s Bees - Lemon Butter Cuticle Cream 
Značka Burt´s Bees ma dlho lákala najmä kvôli ich ikonickým balzamom na pery. Nakoniec ma zaujalo z ich ponuky aj toto maslo na nechtové kožičky. Maslo je pomerne tuhé, ale prostredníctvom tepla prstov sa pekne roztápa a následne sa aplikuje. Pokožku v okolí nechtov skvele premastí, vyživí a zostáva jemná. Naozaj sa stal tento rok mojím nenahraditeľným spoločníkom po každom lakovaní nechtov, keď mám práve nechtové kožičky v katastrofálnom stave. 


Clarins Eye Contour Balm
Pre mňa nájsť očný krém, ktorý by nedráždil moje oči bolo dosť na dlhé lakte. Nakoniec som sa rozhodla po dobrých recenziách ísť práve do tohoto očného krému, ktorému pridával do plusu aj samotný fakt, že ho bolo ešte o 5 ml viac, ako sme pri očných krémoch zvyknutí. Krém pomerne skvele hydratoval pokožku v okolí očí, zjemňoval ju a následne aj skvele spolupracoval s korektorom. Bola to moja prvá skúsenosť s kvalitnejším krémom na oči a bolo to poznať na prvý dotyk pokožky v okolí očí. Žiadne suché a drsné miesta, žiadne zhoršenie pleti a žiadne dráždenie očí.


Nuxe - Nirvanesque Light 
Keďže sa dostávam do veku, keď už prichádzajú prvé vrásky, rozhodla som sa pre nejakú starostlivosť, ktorá bude bojovať s prvými vráskami, ale zároveň bude vhodná pre moju mastnú pleť, ktorá bojuje stále s miernym akné. Nuxe má práve túto radu a rozhodla som sa teda investovať do tohoto krému. Krém je naozaj skvelý, pokožku zhydratuje a vyživí, ale bez efektu a pocitu mastnoty, nevytvára síce úplne mastný efekt na pleti, ale pleť sa po ňom rozhodne viac nemastí. Plusom je tiež, že neobsahuje žiadne SPF a dá sa teda používať aj na noc. Taktiež mi pleť žiadnym spôsobom nezhoršoval a naopak, pleť pôsobila zdravším dojmom. Takže za mňa svätý grál v krémoch tohto roku. 


Clinique - Turnaround Revitalizing Lotion 
Nájsť vhodné sérum na mastnú a problematickú pleť je občas naozaj problém. Ako keby kozmetické firmy nemysleli na to, že aj takáto pleť potrebuje istú formu výživy, ktorá by mala byť prevenciou voči vráskam a sú stále zameraný len na samé dryáky pre mastnú a problematickú pleť. Na túto emulziu som narazila naozaj náhodne pri čítaní si recenzií na pleťovú kozmetiku. Hoci ide o niečo ako hydratačný toner, mne svojimi vlastnosťami a zložením skvele nahrádza sérum.  V letných mesiacoch tvorila prevažne len táto emulzia moju nočnú starostlivosť. Hydratuje, pomáha proti starnutiu a zároveň rýchlejšie regeneruje pleť. Za mňa je to must have v mojej pleťovej starostlivosti. 


Nonique - Anti Aging Luxurious Face Toner
Nonique patrí medzi najlepšie tonery, ktoré som kedy vyskúšala. Má skvelé zloženie, ktoré pleť zbytočne nepresušuje a naviac pleť aj hydratuje a skvele pripraví na nanášanie krému. Jedinou, už, nevýhodou je, že táto značka je momentálne nahradená v DM-kách Saloos kozmetikou. Avšak, stále je k dostaniu v Maďarsku, kde pokiaľ pôjdem, tak si spravím zásobu :). 


Balea - Reinigungs Öl
Rok 2016 bol aj zmenou v mojom spôsobe odličovania. Obrúsky nahradil olejový odličovač od Balea. Olej krásne rozpustí najväčší nános make-upu na pleti a následne postačí už len bežný gélový odličovač alebo micelárna voda na dočistenie pleti. Naviac pleť po ňom nie je zbytočne presušená ani podráždená ako som to mávala po obrúskoch. Bohužiaľ, aj tento produkt sa z našich drogérii nejak stratil, je zaň čiastočná náhrada v podobe Alverde olejového odličovača, ale s tým skúsenosť nemám. Ja ho zatiaľ kupujem v zahraničí a keďže jedno balenie mi pomerne dlho vydrží, tak obvykle stihnem aj spraviť zásobu :). 


Lirene - Physio-Micellar Cleasing Gel 
Micelárny čistiaci gél sa stal tento rok tiež mojím veľkým objavom a to aj napriek tomu, že som toho popravde od neho veľa neočakávala. Gél vôbec nepení a je to vlastne niečo ako micelárka v gélovom stave. Až na to, že tento gél mi vôbec nepresušuje pleť tak, ako to robí micelárna voda. Pleť pomerne fajn vyčistí, bez pocitu presúšania a oceňujem aj pumpičkový aplikátor, ktorý napumpuje presné množstvo na vyčistenie pleti po zbytkoch make-upu. A v roku 2017 sa k nemu chystám určite vrátiť. Za cenu do 5 eur, je to naozaj pomerne skvelý produkt. 


Soaphoria - Organický balzam na pery Mätový
Pri recenzii na tento balzam na pery som ho nazvala ako taká slovenská odľahčená prírodná verzia Carmexu. Hydratuje, vyživuje, nezanecháva príliš nános na perách ale svojím chladivým efektom pekne pery prekrví a regeneruje. Jednoznačne ak holdujete prírodnej kozmetike a máte radi chladivý pocit na perách, tak tento balzam môžem odporučiť. Zo všetkých balzamov, ktoré som tento rok skúšala a testovala jednoducho tento vyšiel najlepšie zo všetkých. Ja ho už mám na zozname skvelých balzamov a určite sa k nemu časom vrátim :). 


Benefit - Stay Flawless 15-hour Primer 
Musím povedať, že som bola veľký skeptik ohľadne matovacích báz až do chvíle, kým som nevyskúšala tento primer od Benefitu. Samotný primer je vo forme tuhej tyčinky, ktorou sa potierajú najproblematickejšie časti tváre na pleti a primer práve v týchto oblastiach zabraňuje prílišnému masteniu. Je naozaj skvelým pomocníkom, najmä v dni keď viem, že budem celý deň na nohách času je málo, ale potrebujem aby makeup vyzeral čo najdlhšie v dobrom stave. Musím omnoho menejkrát prepúdrovávať pleť a proste to od matujúceho primeru očakávam. 


Manhattan - Wake Up Concealer 
Nájsť vhodný tekutý korektor pod oči je v drogérii trochu boj. Očakávam od neho aspoň stredné krytie a najmä perfektnú výdrž a minimálnu tendenciu zaliezať do vrások. Práve korektor od Manhattan ma presvedčil, že dá sa nájsť aj v drogérii korektor, ktorý do vrások nezalieza a nie je ho potrebné príliš zapudrovávať aby necestoval po pleti. Zároveň jeho krycia schopnosť je dostatočná a moje očné okolie ani nevysušuje. Za mňa objav v korektoroch, ale bohužiaľ znova dostupný v rakúskych drogériách. 


Dermacol - Caviar Long Stay Makeup&Corrector
Podobne ako s korektormi to mám v drogérii aj s makeupmi. Nájsť vhodne krycí na moju mastnejšiu, mierne problematickú pleť s ešte so žltým podtónom je naozaj boj. Ale tento rok sa mi naozaj osvedčil dosť ospevovaný Dermacol Caviar Long Stay, ktorý má svoje odtiene pomerne aj do žlta, má skvelú kryciu schopnosť, zároveň pleť nepremasťuje, ale ani nevysušuje a je dlhotrvácny. Vo viečku sa nachádza aj korektor, ktorý farebne odpovedá make-upu, takže za mňa skvelý make-up a tiež jeden z produktov, ku ktorému sa vrátim. 


L´oreál Paris - True Match Foundation
A mám tu tentoročný druhý make.upový objav. Síce odtieňom mi až tak nesedí, ale neutrálny podtón moja pleť stále zvláda lepšie ako tie odtiene do prasiatkova. Pomerne skvelý dlhotrvácny make-up, ktorý ani nezmatňuje ani nepôsobí príliš hydratačne. Má síce tendenciu zaliezať do pórov, čiže je potrebná báza. Pol dňa vydrží v pomerne skvelom stave, potom trochu už pokulháva, ale stále je to to lepšie z našich drogérií do čoho môžete investovať. 

Tak to bolo mojich 16 svätých grálov pre tento rok. Už sa teším na rok 2017 a objavovanie nových skvelých produktov. Zároveň viem, že mnohé produkty, ktoré sú už moje obľúbené roky len tak niečo nenahradí. V jediné čo môžem dúfať, že kvalita produktov, najmä dekoratívnej kozmetiky pôjde v našich drogériách bude progresovať, čím budem menej nútená nakupovať niektoré produkty v parfumériách. 

Ktoré produkty su Vašimi svätými grálmi za rok 2016? 

Komentáre

  1. :D neznášam tieto články! To potom mám parádny zoznam želaní na Január! :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D:D:D:D Ja ho mám aj bez týchto článkov stále plný :D.

      Odstrániť
  2. Treacle Moon ma veľmi zaujalo už dávnejšie a plánujem vyskúšať :) Skvelý článok :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne :). Odporúčam sa pozrieť aj na sprchové gély, mala som od nich jeden v cestovnom balení a bol skvelý :).

      Odstrániť
  3. Prosím ťa ten Dermacol máš v akom odtieni?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mala som odtieň 2 Fair. Keď sa chceš bližšie naň pozrieť v tomto článku mám aj swatch :) - http://worldofbilberryday.blogspot.sk/2016/01/dermacol-caviar-long-stay.html

      Odstrániť
    2. Ďakujem, ja mám dosť problém nájsť v drogérke dobrý makeup so žltým podtónom =/. Používam Bourjois a striedam to s Revlonom ale aj tak to nie je ono =(.Ešte som svoj TOP nenašla.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.