Schwarzkopf - Seborin Šampón proti lupinám

Ahojte!

Dnešný článok bude zameraný znova pre tých z vás, ktorí sa trápia s problematickou pokožkou hlavy a predovšetkým s lupinami a seboroickou dermatitídou. 

Pri návšteve maďarského Rossmana som narazila na šampón Seborin od Schwarzkopf. Okamžite ma to ako seboroika zaujalo a bližšie som si preštudovala zloženie šampónu. Napriek tomu, že po maďarsky viem možno tak 5 slov, vďaka zloženiu som zistila, že tento šampón by mi mohol vyhovovať.


Tak taký je príbeh toho, ako som vôbec objavila tento šampón. Samotné balenie mi veľmi pripomína balenia známeho šampónu Alpecin a má 250 ml. 

Samotný šampón je bielej farby a pomerne hustej konzistencie na akú nie som príliš zvyknutá. Na druhú stranu práve to zabezpečuje, že šampónu netreba aplikovať príliš veľa a aj minimálne množstvo vytvorí pomerne veľkú penu. Čo sa týka parfemácie, nepripadá mi nejaká vábna, ale ani rušivá, skôr taká tá klasická parfemácia liečivého šampónu z lekárne.

Vlasy pomerne solídne umyje, až vŕzgajú, čo má bohužiaľ ten efekt, že samotné vlasy trochu presuší a pri používani tohoto šampónu sa kondicionér stane vaším verným priateľom. 

Na druhú stranu šampón síce vysušuje vlasy, ale je šetrný k pokožke hlavy a má na ňu pomerne liečivé účinky. 

Ingredients: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Panthenol, Hydrolyzed Keratin, Zinc Pyrithione, Caffeine, Sodium Benzoate, Citric Acid, Parfum, Hydrogenated Castor Oil, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Polynapthalenesulfonate, Linalool, Propylene Glycol, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Methyllisothiazolinone.

Vďaka obsahu panthenolu a pyritiónu zinku je tento šampón presne určený na problematickú hlavu, ktorá trpí na lupiny. Postupne, kým som vypoužívala celé balenie, tak lupiny postupne mizli a samotné príznaky seborey postupne ustupovali a nemali tendenciu sa vracať. Po tom čo mi došiel tento šampón a začala som používať iný, tak sa naozaj ukázalo aký skvelý efekt mal tento šampón práve na moju pokožku hlavy. 

Bohužiaľ, šampón znova nie je dostupný na našom ani na českom trhu. V prípade, že sa vydáte do zahraničia alebo nemáte problém kupovať aj cez zahraničné e-shopy, tak tento šampón stojí cca 5 eur/1599 Ft. 

Komentáre

  1. skvelá recenzia, no ja chvalabohu problém s lupinami nemám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne :). To ti závidím, občas by som chcela, aby som nemusela toľko preberať, čo sa týka šampónov.

      Odstrániť
  2. Škoda, že je až v Maďarsku, možno by mi fakt vyhovoval, pretože mám problémy s lupinami a aj s mastnou pokožkou hlavy.. Istú dobu mi fakt vyhovovala Milva, ale už som cítila, že treba prestriedať, takže som si kúpila Balancoshamp od Soaphoria, no ten mi absolútne nevyhovuje.. Momentálne teda používam Pantene Aqua light, snáď po roku a pol šampón z drogérie, ale je celkom fajn.. :)

    CALLAESTHETICS

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.