Clarins - Palette 5 Couleurs - 02 Pretty Night

Ahojte! 

Dnešnú recenziu zameriam na očné tiene od Clarins. Clarins ako značku mám veľmi rada, ich očný krém si neviem vynachváliť a niekoľko ďalších produktov som si tiež obľúbila. Preto som sa rozhodla aj vyskúšať niečo z dekoratívky a konkrétne ma veľmi lákali paletky očných tieňov. Preto keď bola možnosť získať paletku v pomerne veľkej zľave, tak som nezaváhala. 


Zaobstarala som si teda paletku 5 očných tieňov v odtieni 02 Pretty Night. Obsahuje krásne odtiene, ktoré sú predovšetkým vhodné na večerné líčenie a svojou farebnosťou ma zaujala najviac. Ide o pomerne nositeľné krásne odtiene, ktoré ale majú šťavu a nie sú nudné. Tiene v paletke majú celkovú gramáž 7,5 gramu. Samotné balenie je papierové, ale pomerne pevné na magnet a aby sa paletka náhodou len tak v kozmetickej taštičke neotvorila je ešte obal poistený gumičkou. Po otvorení sa v balení nachádza 5 očných tieňov spolu s obojstranným štetčekom, ktorý ale nie je príliš použiteľný. Na vrchnej strane balenia je aj pomerne veľké a kvalitné zrkadielko v ktorom sa dá aj nalíčiť. 


Samotná paletka teda vnútri obsahuje 5 očných tieňov z toho jeden matný béžový, dva polomatné s jemnými nenápadnými trblietkami a to je tmavofialová a antracitová. A dva trblietavé tiene a to zlatohnedá a olivovozelená so sivým podtónom. 


Čo sa týka samotnej kvality tieňov, tiene sú trochu kriedové a majú veľkú tendenciu prášiť. Na oko sa samotný tieň pomocou štetca celkom dobre naberá ak priviem oko v tej samotnej tendencii prášiť. Čo sa týka pigmentácie najlepšie sú na tom práve dva trblietavé tiene a to zlatohnedá a olivová, po nich nasleduje matná béžová a posledné dva najtmavšie tiene sú málo pigmentované a povedala by som, že sú až príliš zlisované, čo spôsobuje túto mizernú pigmentáciu. 


Čo sa týka samotnej výdrže, tiene vydržia celý deň, tých cca 10 hodín na oku na báze dajú, ale ak máte dlhší deň tiene už majú ku koncu dňa tendenciu sa jemne zrážať v ohybe aj napriek použitiu báze. 

Celkovo musím povedať, že táto paletka od Clarins ma nepresvedčila v tom, že by som nejak mala potrebu ďalej objavovať očné tiene tejto značky. Samozrejme paletku používam, ale nie je to úplne moja must-have milovaná paletka a v mojom srdci má stále viac svoje miesto napr. Naked 2 od Urban Decay alebo paletka na oči od Chanel. Takže verdikt verdiktov je, že za pôvodnú cenu (cca 68 dolárov na oficiálnej stránke) táto paletka vôbec nestojí a celkovo ak si prečítate pár recenzií na paletky, ktoré vychádzajú od tejto značky na jedeň a na jar, obvykle to tiež nie sú veľké nadšenia. Keď už tak možno sa zamerať na mono očné tiene z rady Ombre. 

Aký produkt naposledy Vás sklamal po veľkých očakávaniach? 

Komentáre

  1. odtiene sú veľmi pekné, no až na tú zrážanlivosť, inak krásne ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohužiaľ, môže za to asi tá zvláštna mierne kriedovitá textúra tieňov. Sú to naozaj také tiene na večerné líčenie na pár hodín.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.