Alverde - Beauty&Fruity Micelárna voda

Ahojte maniaci prírodnej kozmetiky. 

V dnešnom článku sa pozrieme na produkt od privátnej značky DM - Alverde. Alverde pred pár mesiacmi prišla so svojou prírodnou micelárnou vodou. Ako sa mne osvedčila a vlastne na aký účel som ju používala sa dozviete v článku. 



Podľa oficiálneho popisu táto micelárna voda obsahuje jablkový a limetkový extrakt a čistí pleť veľkmi šetrným a dôkladným spôsobom. Vďaka špeciálnej micelárnej technológii odstráni make-up a nečistoty, bez dodatočného zmývania vodou. Táto micelárna voda sľubuje osvieženie, rozjasnenie pleti a ošetruje pleť bez vysúšania pleti a je určená pre normálnu až zmiešanú pleť. Samotné balenie má obsah 200 ml a celkom užívateľsky príjemný dávkovač formou vyklápania. 

Zloženie: Aqua, Alcohol denat., Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Betaine, Polyglyceryl-10 Laurate, Citrus Aurantifolia Fruit Extract, Malus Domestica Fruit Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Sodium Lactate, Citric Acid, Lactic Acid, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum, Limonene, Citral, Linalool. 

Ako je evidentné, zloženie obsahuje veľké množstvo alkoholu, ktorý funguje ako konzervant. Vďaka tomuto zloženiu si dovolím povedať, že na odličovanie je to absolútne nevhodná záležitosť. V očiach bude evidentne táto micelárna voda štípať a pri odličovaní pleti si niekoľkokrát prechádzať pleť s vatovým tampónom s "alkoholom" nie je úplne ideálne. Dovolím si teda povedať, že na odličovanie túto micelárku neodporúčam vôbec a to žiadnemu typu pleti. 

Avšak, samotné zloženie tejto micelárky je veľmi priaznivé z hľadiska obsahu šťavy a púdru z aloe vera a ovocných extraktov, vďaka čomu sa mne ako majiteľke mastnej pleti osvedčila táto micelárna voda ako klasická pleťová voda. 
Tak som teda túto micelárnu vodu používala vyše dvoch mesiacov ako klasickú pleťovú vodu na dočistenie pleti ráno a večer. Pleť spočiatku reagovala menším presušením v oblasti nosa, ale po pár dňoch tento efekt zmizol. Pleť sa mi po používaní tejto vody mierne prečistila, zlepšila a eliminovalo sa mi akné. Pleť sa mi po tejto vode ani nadmerne nemastila a ani nemala už nepriaznivý účinok. 

Čiže v prípade, že máte zmiešanú a mastnú pleť a hľadáte nejakú vhodnú pleťovú vodu z drogérie a dokonca s prírodným zložením, môžem odporučiť práve túto micelárnu vodu od Alverde. Čiže aj keď produkt je pre mňa pôvodným účelom prepadák, na účel pleťovej vody má u mňa tak 4 hviezdičky z piatich. Nie je to síce najlepšia prírodná pleťová voda, ktorú som vyskúšala, ale z drogérie je veľmi obstojná a jedna z prvých, ktorá mi sadla odkedy mi zrušili v drogérii Nonique pleťovú vodu. 

Máte podobnú skúsenosť, že nejaký produkt bol na pôvodný účel príšerný, ale našli ste mu iné použitie a produkt bol zrazu skvelý? 

Komentáre

  1. Z tohto radu som mala krém aj odličovaciu penu. Krém sa mi spočiatku zdal fajn, no asi po mesiaci začal moju pleť vysušovať. Pena na odličovanie bola dobrá, ani v očiach nejako extra nedráždila.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som si s Alverde micelárkami veľmi nesadla.. štípu, lepia, mastia.. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.