Olay - Complete Lighweight Day Fluid Normal/Oily SPF 15

Ahojte priatelia. 

Pripravila som si na tento víkend pre vás článok zameraný skôr pre ľudí so zmiešanou až mastnou pleťou. Myslím, že všetci z tejto skupiny vieme, aké je ťažké zohnať vhodný krém na pleť, ktorý bude hydratovať, zároveň bude ľahký, nebude upchávať póry a ešte bude mať aj nejaké to SPF pre ochranu pleti. 

Mne sa podarilo objaviť takýto produkt a veľkou výhodou je pre mňa aj jeho fajn balenie, pomerne veľké množstvo a priaznivá cena. Poďme sa teda bližšie pozrieť na moje skúsenosti s Olay Complete ľahkým denným fluidom. 


Olay je značka, ktorá tak nejak postupne zmizla z našich drogérií. Dôvod je neznámy, ale zohnať stále ide na e-shopoch. Fluid zoženiete okolo 6 € za 100 ml balenie. 

Balenie produktu je v plastovej fľaštičke a fluid sa aplikuje prostredníctvom dierky, pomocou ktorej si celkom dobre dokážete dávkovať potrebné množstvo fluidu. proste len celé balenie stlačíte a vytlačíte toľko, koľko potrebujete. Nepovedala by som, že ide o nejaké nevhodnejšie balenie napr. oproti pumpičkovému, pretože pri pumpičke si neviete vôbec korigovať množstvo produktu na jedno pumpnutie a zase takéto balenie ako má tento fluid je výhodnejšie oproti bežným tým, že si doň prstami nezanesiete nečistoty a baktérie. 



Fluid je bielej farby a jemne krémový, nejde o taký ten veľmi ľahký až tečúci fluid. Táto konzistencia sa mi osvedčila najmä teraz na jeseň a cez zimné obdobie. Pleť je dostatočne hydratovaná aj napriek vonkajším teplotám, ale zároveň sa nemastím počas dňa v neprirodzenej miere. 


Poďme ale k bližším vlastnostiam, ktoré sú tiež potrebné pre to, aby bol takýto fluid naozaj dobrým. 
Fluid sa veľmi rýchlo vstrebáva do pleti. Stačí mi po nanesení počkať ani nie minútu, len si natriem pery balzamom a hneď môžem nanášať make-up. Vidím to ako veľkú výhodu lebo čakať 5 až 10 minút na vstrebanie krému ráno, keď sa človek ponáhľa do práce je pre mňa nemysliteľné. 
Jednu výhodu som už načrtla a tou je, že nemám pocit, že by samotný make-up, korektor a púder nejakým spôsobom "cestovali" po pleti v dôsledku podkladového fluidu a jeho zloženia. Vďaka tomu aj samotný make-up obstojne prežije celý deň. Popravde, ani nepúdrujem momentálne pleť počas dňa a púder ako taký som aj odstránila z cestovnej kozmetickej taštičky a nechala som si tam len matujúce papieriky. 
Ďalším plusom tohto fluidu u mňa je, že mi neupcháva póry, ako to robilo mnoho iných bežných drogérkových krémov (napr. L'oreál) a to aj napriek zloženiu. 

Zloženie: Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Niacinamide, Dimethicone, Isopropyl Palmitate, Octocrylene, Phenylbenzimidazole, Sulfonic Acid, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Dimethiconol, Cetearyl Alcohol, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Polyethylene, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Triethanolamine, C13-14 Alkane, Sorbitan Stearate, Laureth-7, Cetearyl Glucoside, PEG-100 Stearate, Stearic Acid, Disodium EDTA, Benzyl Alcohol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Parfum, Benzyl Benzoate, Alpha.Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxadelhyde, Limonene, Citronellol. 

Celkovo môžem povedať, že v pomere cena/objem/výkon som s týmto fluidom veľmi spokojná a kúpila by som si ho znovu, aj napriek nie úplne ideálnemu zloženiu. 

Skúšali ste vy niečo od Olay? 

Komentáre

  1. Skoda parabenov v zlozeni, ale inak nie je najhorsie. Silikon nie je na prvych prieckach, neobsahuje bambucke maslo. Takze by mohol byt ok.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež ma mrzí na zložení tá celá škála parabénov.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý Váš komentár alebo postreh :) P.S: Pokiaľ sa mi sem chystáš capiť pomocou ctrl+c a ctrl+v iba svoj odkaz na giveaway, tak bude nekompromisne zmazaný.